ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Hege Natalie Nordahl ønsker velkommen inn til det som etterhvert skal bli en jungel.

Å komme inn i den nye blomsterbutikken til Hege Natalie Nordahl i Wessel Park er noe mer enn å komme inn i en vanlig blomsterbutikk. Det er som en liten kulturopplevelse.

Det er helt bevisst sparsomt med ferdigproduserte blomsterbuketter. Det skal satses på grønne planter som ofte er litt sjeldne, og keramikk og kunst fra flere dyktige kunstnere.

Spennende bransje

Morsomme og spennende grønne planter er allerede med på å prege butikken. Og mer skal komme. Interessen for å gjøre hjemmene vakrere under pandemien har ikke helt lagt seg, og denne perioden fikk grønne planter et solid oppsving.

– Det har vært populært med grønne planter en god stund, men enda flere fikk øynene opp for disse vakre plantene under Koronapandemien, forteller Hege Natalie. – Og det finnes massevis av spennende varianter der ute. Noen riktig så dyre, mens andre er godt tilpasset folks lommebøker. For enkelte er grønne planter nærmest blitt en besettelse. De dyrker fram egne eksemplarer, og er helt klare på hva de ønsker seg. Det må jeg forsøke å tilpasse butikken etter.
– Ikke alle er like lett å få tak i, og de fleste handles på auksjoner over nettet. Ofte fra Holland.

Det blomstrer i Wessel Park.

Jeg må være skikkelig på alerten når det legges ut planter for salg, for det er ofte få eksemplarer og de blir raskt solgt. Jeg må sitte klar og vite hva jeg vil ha. Nøler du litt for lenge er det kjørt. Noen ganger er jeg heldig, andre ganger må jeg jobb litt ekstra. Og det hender ikke så sjelden at tusenlappene flyr. Men det ert dette som er spennende. Å kunne sikre seg de gode eksemplarene og kanskje dyrke fram flere eksemplarer av disse i etterkant. Akkurat nå er jeg på jakt etter en Alocasia Frydek Variegata. Den er ikke billig. Målet er jo at butikken skal være som en jungel å komme inn i, men jeg vet jo at det tar litt tid, sier hun smilende.

Egen nettbutikk

I tillegg til den fysiske butikken i Wessel Park har Hege Natalie også sin egen nettbutikk å betjene. Det var litt flaks at hun havnet i Vestby. For mellom to jobber kom tilbudet om lokaler i Wessel Park. Det kunne hun ikke si nei til, så det betød farvel til jobb i Oslo. Noen vakre buketter utenfor inngangsdøra forteller forbipasserende at her ligger det en blomsterforretning.

– Utfordringen er alltid å ta godt vare på plantene. La de få det stellet hver enkelt krever, og lage et miljø for dem. Passe med vann og gjødsel i forhold til årstiden vi er inne i. Riktig mengder av lys, varme og fuktighet. Alt spiller inn.

– I tillegg til planter kan jeg også levere buketter til ulike arrangementer og anledninger. Og det gjelder alt fra brylluper til enkle sammenkomster. Det synes jeg både er gøy og utfordrende. Når all kunsten fra Urban Fryd og min keramiker-kollega er på plass vil det være en enda hyggeligere butikk å komme inn i, forteller Hege Natalie.

Hege Natalie Nordahl satser på grønne planter.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.