ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Nå er det tre byggeprosjekter i Vestby sentrum som har høy aktualitet. Det er mye som skjer om dagen og detaljene begynner å komme på plass. I og med høstferien, så kom jeg ikke helt i mål i denne utgaven. Det blir derfor mer omtale av byggeprosjekter i neste utgave.

Den første som blir omtalt er Wessel Park. Aleksander Isaksen i Wessel Eiendom var behjelpelig med å gi meg svar på spørsmål.

Illustrasjon av hvordan det kan se ut

Det er viktig å merke seg at dette er kun en illustrasjon utarbeidet på et tidlig tidspunkt, som viser hvordan det «kan se ut». Meierigården blir fjernet og Thorvaldsengården med Vestby kulturskole blir som den er.

Vi har forstått det slik at dere er en av tre utbyggere/byggherrer av Vestby Wessel Park med utbygging av moderne leiligheter rett ved Vestby jernbanestasjon ?

Wessel Eiendom (J.I.B Holding AS) sammen med Thon Eiendom og Hamec er de tre byggherrene som står bak prosjektet Wessel Park.

Har det vært en lang og vanskelig prosess?

Samarbeidet har vært en effektiv og spennende prosess, hvor vi har hatt god dialog med kommuneadministrasjonen underveis. Vår oppfatning av kommunens administrasjon og politiske ledelse har vært gjennomgående positiv. Prosjektet ble enstemmig 2.gangs vedtatt av Plan-og miljø utvalget i Vestby kommune etter noen endringer fra 1.gangs behandling.

Har dere en prosjektbeskrivelse/tegninger for byggeprosjektet?

Leilighetene er moderne lyse leiligheter, fra spektret 1 roms til store 4 roms med private takterrasser. Felles for alle er materialvalg av høy kvalitet og god standard. Vi er godt fornøyd med Wessel Park sin beliggenhet midt i hjertet av sentrum, omringet av parker og grøntarealer, samtidig så nært togstasjonen.

Bygget består av en aktiv første 1 etg, hvor publikumsrettet næring som butikker og kaféer er tiltenkt en sosial rolle mot Wessel torg. Under bakken bygges det 2 etasjer som vil inneholde parkering for både bil og sykkel. Fasaden varier i høyde og dybde, og består av lys teglstein og varm farget trevirke i kombinasjon. Alle leiligheter vil få tilgang til balkong eller private takterrasser.

Fra venstre: Even Sørbye – Hamec, Thomas Korneliussen – Wessel Eiendom, Halvor Sørbye – Hamec, Stina Østlund – Wessel Eiendom og Aleksander Isaksen – Wessel Eiendom.

Hva mener dere er viktig i forhold til prosjektet?

Vi ser en vekst i kommuner utenfor Oslo. Og det er nettopp på sånne steder som Vestby folk ønsker å kjøpe. Prosjektet har en strategisk plassering i forhold til jernbane stasjonen. Som vi alle er kjent med, vil Follobanen i fremtiden skape enda kortere reisevei for dagpendlere til Oslo.

I første salgstrinn vil det legges ut 50 boliger. Og i henhold til responsen vi har fått har vi absolutt tro på prosjektet. Salgsstart for første byggetrinn er i planlagt i løpet av oktober 2018. Antatt byggestart i 2019.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.