ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

“Vi på Vitenparken er stolte av alt vi har fått til på 5 år, men vi er ingenting uten vårt publikum!” Per Olav Skjervold, direktør på Vitenparken Campus Ås.

FESTIVALHELG 8. TIL 11. ­NOVEMBER 2018

Arrangementer og aktiviteter for både barn og voksne, studenter og forskere er en stor del av hverdagen på Vitenparken. Dersom du vil oppleve noe av stemningen, smake noe av maten eller se utstillingen, kan du sette av dagene torsdag 8. til søndag 11. november 2018. Da fylles Vitenparken med program for både skoleklasser, studenter, barnefamilier, universitets- og forskningsmiljøer, lokalbefolkningen i Follo og alle andre.

SMAKFULLT OPPLEVELSESSENTER

Vitenparken er et opplevelses- og vitensenter for mat, miljø og klima. Kjøkkensjefen på Vitenparken Kafé heter Hafsteinn Snæland, og jobber for at alle med sultne mager og hoder få et smakfullt innblikk i fremtidens spennende råvarer og nytenkende måltider. Hafsteinn er særlig opptatt av at ingen mat skal bli svinn; både mikrobryggeriet, kjøkkenhagen, veksthuset, komposten og Vitenparken Kafé er en del av kretsløpet for å minimere matsvinn.

Vi på kjøkkenet lar oss inspirere av matforskningen på Campus Ås. Vi samarbeider også med mange lokale matprodusenter. Menyen vår skifter hver uke, avhengig av sesong og hva bøndene har å tilby. På fredagen, under Vitenparkens 5-årsfestival, setter vi sammen en meny slik at alle kan få en smak av Vitenparken og av Ås. Hafsteinn Snæland, kjøkkensjef på Vitenparken

SMAKEBIT AV FESTIVAL­PROGRAMMET

Programmet under festivalen blir svært variert. Det viktigste er at alle skal oppleve noe gøy og meningsfullt, og at alle skal få en god smakebit av hva Vitenparken har å tilby. Det blir en smakfull lansering med Parken Mikrobryggeri og åpen kveldskafé med Burger Night.

På “Bok i parken” kommer to forfattere som har skrevet populærvitenskapelig om det mest grunnleggende av alt, nemlig det periodiske system. Torsdag kveld blir det også Art Night med dj i utstillingen ”Se inn i det usynlige”. Her blir det mulighet for alle studenter og voksne å leke med alt av duppeditter som finnes i Vitenparkens Makerspace og Mataboratorium.

Fredag kveld inviterer vi til PechaKucha med ildsjeler fra Ås. Resten av helgen blir det familieaktiviteter. Bli med på Norgesmesterskap i 3D-printing av mat!

Besøk www.vitenparken.no for fullstendig program.

ET GRØNT VITEN- OG OPPLEVELSESSENTER

Vitenparken er en arena som synliggjør grønn verdiskapning, bidrar i å forløse grønn viten og kunnskap, skaper realfagsinteresse og synliggjør forskning til nytte for samfunnet ved hjelp av kreativ, nyskapende forskningskommunikasjon, kunst, kultur og kompetanse innen vitensenterdidaktikk. Du finner oss i hjertet av Campus Ås.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.