ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

“Ønsker barn og unge velkommen til sommeraktiviteter med VitenSkolen”.

Vitenparken i Ås har så smått begynt å åpne igjen, kafeen er åpen og VitenSkole har akkurat klargjort programmet for sommeraktiviteter for barna der de kan lære og samtidig ha det gøy. Tiden senteret har vært stengt har blitt brukt til å komme opp med mattilbudet Make Away og blant annet planlegging av hvordan kurs og konferanser kan holdes så smittesikkert som mulig eller helt interaktivt.

Digital underholdning.

Selv om Vitenparken har holdt stengt og flere har vært permittert har de ansatte jobbet og utnyttet tiden med nyskapende løsninger og tilpasset seg situasjonen. Vitenparken har blant annet hatt vitenshow og tilbud om annen digital underholdning. Vitenparken som ligger på universitetsområdet på Ås er et av 10 viten-og opp­levelsessentre i Norge. Med fokus på mat, miljø og klima.

Lasse W. Fosshaug tester ut Brølepantern som er en del av den interaktive utstillingen på Vitenparken.

Make away

Mens kafeen og matservering har holdt stengt har kjøkkensjef Hafsteinn Snæland satt igang et nytt konsept for å kunne tilby mat. Med Make away lages maten ferdig hjemme. Maten hentes og blir servert ferdig preparert, men den siste finishen med oppvarming eller steking står du selv for. -Tilbudet har slått godt an, forteller Lasse W. Fosshaug, salgs og markedsføringsansvarlig ved Vitenparken. Han forteller at ordningen er litt mer fleksibelt enn vanlig take away siden maten kan settes i kjøleskap og varmes opp når det passer best. Maten er enkel å lage ferdig og Hafsteinn har flere kreative og spennende retter på menyen. Vitenparken håper å kunne fortsette med dette tilbudet.

Digitale konferanser

Vitenparken ønsker å komme igang med kurs og konferansetilbudet sitt. Ved å ta hensyn til smittevern og smitteoppsporing vil de kunne ha plass til opptil 70 mennesker. Lasse forteller at Vitenparken også jobber med å lansere en plattform for digitale konferanser. Med profesjonell lyd, bilde og flerkameraproduksjon. En slik konferanse kan være en hybrid med fysisk konferanse der alle foredragsholderne komme til Vitenparken. Lasse tror dette er fremtiden uansett. Og han tror folk har fått øynene opp for at mye mer kan gjøres digitalt. -Du må ikke ta fly verden rundt for å være med på en konferanse. På denne måten tar vi også større hensyn til miljø og klima.

Lukasz Siniarski, koordinator av sommeraktivitetene fra VitenSkolen og Solveig Arnesen, ny konstituert leder av Vitenparken.

Sommeraktivieter med VitenSkolen

Vitenparken er glade for å kunne ønske barn og unge velkommen til sommeraktiviteter med Viten­Skolen igjen. Tradisjonen tro tilbyr Vitenparken fritidstilbud i ferien der barna kan lære og samtidig ha det gøy. Pedagogisk leder Aiyana Hudgins sammen med NMBU-student og koordinator for sommeraktivtetene Lukasz Siniarski har laget ukesprogrammer for hele sommeren innfor alt fra biologi og mat, teknologi og fremtidsvisjoner.
-Det blir noe nytt, men også pop­ulære aktiviteter fra tidligere sommerskoler som har fått gode tilbakemeldinger, forteller Lukasz. Opplegget passer best for barn mellom 7 og 13 år. Og det er mulig å være med på enkeltdager eller hele uker. Det blir tatt ekstra smittevernhensyn denne sommeren, barna må ta med matpakke selv og foreløpig vil det meste av aktivitetene foregå ute i universitetsparken.

Ukene er oppdelt i temaer og ukeprogram.

I et av ukesprogrammmene skal barna få være med å utforske hva som får ting til å fly og hvordan man kan få en båt til å bli selvdreven. Det blir eksperimen­tering og Newtons lover. -Men frykt ikke, det blir ikke noe tavleundervisning, lover Lukasz. Vitenskolen prøver å få til ting så praktisk og gøyalt som mulig.

Et annet ukesprogram vil handle om smak. Da vil barna få oppleve en verden av ulike smaker og morsomme måter å lage mat på. Kjøkken­hagen skal bli flittig brukt. Et tredje ukesprogram vil bli en reise i teknologiens verden. Barna kan få være med å lage sitt eget spill eller bygge egen fjernstyrt robot. Det fjerde ukestema vil gjøre barna kjent med utfordringer verden står ovenfor i dag og la deltagerne få bruke fantasi og kreativitet for å tenke ut løsninger.

NMBU-studenter som er instruktører på sommerskolen

Barna vil få lære realfag via en anner­ledes og praktisk tilnærming av engasjerte NMBU-studenter som er instruktører på sommerskolen. Lukasz er selv student på 5. året på industriell økonomi, og forteller de fleste studentene var instruktører også i fjor. Både barn og instruktører har mye å glede seg til og kursene pleier raskt å fylles opp.

Vitenparken med ny leder

Vitenparkens leder Per Olav Skjervold har bestemt seg for å gå av med pensjon og Solveig Arnesen, som tidligere har vært nest­leder og leder for marked og kommunikasjon er blitt konstituert til ny daglig leder inntil videre.

Les mer om Vitenparken og sommerskolen på Vitenparkens nettsider. Når og hvordan den interaktive utstillingen på Vitenparken åpner igjen er ennå ikke klart.