ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Det er et solid bygg Vinhuset har satt opp på Stormåsan. Med Stig Jørgensen som adm. direktør kan stolt fortelle at Vinhuset har passert 1 milliard i omsetning

Hvis du tror Vinhuset er en liten koselig vinrestaurant i Vestby sentrum, med utsikt til flate jorder og en travel E6, og hvor du kan nyte et glass deilig varm gluhwein i vinterkulda, ja tar du feil.

Vinhuset AS er et gedigent logistikk-lager på hele 17800 m2 på Stormåsan, og som forsyner så vel Vinmonopolets hyller som restauranter og andre skjenkesteder i hele landet med edle dråper. Omsetningen har passert 1 milliard kroner, men det er likevel god plass på hyllene i reolene innenfor veggene til det store lagerbygget.
– Vi satser på å vokse de neste årene og det betyr at vi vil få behov for enda flere ansatte, forteller administrerende direk­tør Stig Jørgensen til Vestby Nytt.

Ut av Oslogryta

Det var ganske så nylig at bedriften flyttet ut av Oslo og sørover til Vestby.
– Det medførte noen utfordringer, innrømmer Jørgensen. – Først og fremst i forhold til våre ansatte som mange fikk en lengre vei til jobben. De som tidligere kunne kaste seg på sykkelen og sykle til jobben, måtte nå i stedet kaste seg på toget. Vel framme i Vestby er det dårlig med kollektivtransport, sørover til industriområdene utenfor sentrum, og det ble derfor nødvendig for oss å sette opp våre egne busser. Her er det absolutt et forbedrings­potensial for Vestby kommune, understreker Jørgensen. – Når det er sagt har vi hatt en ganske så grei overgang til nye og skreddersydde lokaler, legger han til.

En rekke importører

Vinhusets oppgave er å sørge for at restauranter og Vinmonopolets hyller fylles opp av øl, vin og brennevin etter behov. Kort fortalt er bedriften bindeleddet mellom produsent/importør og utsalgssted. Når en importør har skaffet seg kontrollen over en deilig vin fra Italia, eller Cognac fra Frankrike, og kommet seg gjennom nåløyet og skaffet seg hylleplass på Vinmonopolet, da overtar Vinhuset.
– All logistikk med lagring og utkjøring tar vi oss av. I tillegg til engrossalg. Hver gang det tikker inn en bestilling, enten den kommer fra importøren, eller den kommer rett fra en restaurant, iverksetter vi levering.

Adm. direktør Stig Jørgsensen kan stolt fortelle at Vinhuset har passert 1. milliard i omsetning.

Det er godt med lagerplass fortsatt hos Stig Jørgensen Vinhuset på i Vestby.

 Varene plukkes fra hyllene, og når det er en rekke bestillinger legger ordrene seg i riktig rekkefølge slik at truckfører slipper å kjøre fram og tilbake og i sikksakk gjennom mellom reolene. Transport rekvireres og i løpet av noen få dager er drikkevarene på plass i vinkjøleren eller i hyllene hos bestiller.

Gjennom Vinmonoploet

– 90% av vin og brennevin i Norges selges gjennom Vinmonopolet. For Vinhuset går 75% av volumet til HoReCa markedet (hotell, restaurant, catering) og 25% til Vinmonopolet. Vi er med på å konkurrere om leveranser på 100 millioner liter drikkevarer, en mengde som økte med 40% under pande­mien. Det er med andre ord et spennende marked å være i, forteller Jørgensen.
– Hva er det som gjør det så spennende for deg?
– Jeg har drevet med retail hele mitt liv og jeg trives med å betjene kunder. Det er et høyt tempo og det er viktig å kunne levere til enhver tid. En utfordring er ofte når sommerdagen og varmen plutselig kommer, og restauranten er utsolgt for øl en fredag kveld. Da kimer telefonen, og det er ikke sjelden vi har måttet rekvirere bil og sjåfør.
– Jeg husker fra den første uken min i Vinhuset AS. Det ringte det fra et selskapslokale som hadde glemt å bestille drikkevarer til et stort bryllup. Det var lørdag, klokka var tre og gjestene sto nesten på døra. Vi kastet oss rundt og skaffet varene som var ønsket, og fikk kjørt de ut til kunden. Denne kunden har vi fortsatt. Det handler om service og om å være til stede. Vi har en kundeservice avdeling som er helt fantastisk. Det er kanskje et av vårt største fortrinn, hevder Jørgensen.

Et samspill

– Det hele er et samspill mellom produsenter, importører, kunder og oss som engrossalg- og logistikkbedrift. Alt henger sammen. Det handler om effektivitet og presisjon. Vi har cirka 3000 ulike varer på lager, og da snakker vi vin, øl og brennevin. Vi tilbyr 27000 varelinjer til 1800 kunder, og er med det markedsleder på engrossalg av vin og brennevin til det norske HoReCa-markedet. Vi leverer også varer til 330 Vinmonopolutsalg.
– Vi flyttet til Vestby for å øke effektiviteten, kvaliteten og servicegraden. Samtidig fokuserte vi enda sterkere på konkrete miljøtiltak, og planlegger nå et solcelleanlegg på taket som bl.a. vil levere strøm til en ladestasjon for elektriske trucker og lastebiler.
– Lageret på Vestby har kapasitet til å romme 10 millioner flasker. 92 000 flasker lagres i egen temperert sone for å sikre optimale lagringsforhold før de selges videre. Norge er et langt land med få mennesker. Det blir derfor mange små leveranser. Vi har en avdeling i Bergen som dekker den del av landet, men leveranse til Tromsø er ikke uvanlig.
– Vi sysselsetter i dag cirka 45 årsverk, men skal vokse med 20-30 til de neste årene. Det er med andre ord ikke en robotstyrt bedrift vi snakker om. Dyktige ansatte er fortsatt vår viktigste faktor for å lykkes, understreker Stig Jørgensen.

Det er godt med lagerplass fortsatt hos Stig Jørgensen Vinhuset på i Vestby.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.