ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

It selskapet Abacus er helt i skyene, i dobbelt forstand. Stolte over å stadig vinne priser og like stolte over å motta betydelig anerkjennelse for produktet de leverer. Fra å være en håndfull ansatte har de vokst seg store med sitt hovedkvarter i Vestby, og målsettinger er blant annet å få kundene sine opp i skyen.

Vi setter oss ned med Kundedirektør Håvard Munkvold, som har fullstendig oversikt over selskapets produkter, og som har ett ord som på svar på hva Abacus sin styrke er: Totalleverandør. Totalleverandør av datatjenester, enten det er software eller hardware, regnskap eller logistikk. Og visjonen er like klar. Kundene skal opp i skyen.

Viktig med datasikkerhet

– I dag er det ikke nok å ha en sliten server stuvet bort i et hjørne i bedriften, understreker Munkvold. – I dag er datasikkerhet en grunnleggende pilar for å lykkes, og da er det tryggest å være i skyen. Vi leser stadig om hacke-angrep fra ulike, ofte ukjente aktører, og det skal ikke mye til før et selskap kollapser, og/eller blir påført store skader dersom ikke sikkerheten er ivaretatt. Derfor er vi krystallklare på at det er i skyen bedrifter skal være.
– Det er ofte ikke så mye som skal til for å styrke bedriftens datasikkerhet. Bare en dobbelt innlogging i form av en tofaktor-autentisering hjelper mye, forteller Munkvold. – Det er ikke forvente at eksempelvis en liten entreprenørbedrift skal være oppdatert på hva som er det beste regnskap eller andre it-systemer for sin bedrift. Her kommer vi inn med vår kompetanse som rådgivere og totalleverandør av datatjenester, driftet via en serverpark i Midt Norge eller i skyen.

Kunstig intelligens

Munkvold er like krystallklar på at kunstig intelligens ikke bare er kommet for å bli, men vil bli en betydelig faktor å forholde seg til i årene som kommer.

– Og det går fort, legger han til. – Vi er også på den ballen, og i en grad som er en styrke for de prosjektene vi arbeider med. He er det viktig for oss å være i forkant av utviklingen. Det er fortsatt slik at vi setter pris på fysisk tilstedeværelse med kundene, og ikke en hverdag hvor robotene styrer aktivitetene. Det er nok mange som er blitt fortvilet over de svarene de får av en chatbot, og det handler om å skape gode synergier mellom mennesker og KI, og henge med på den stadige utviklingen, legger han til.

Sentralt beliggende

– At det ble Vestby, da fem stykker av oss startet i det små i 2004, med et lite kontor i annen etasje på Kiwi bygget, var nok først og fremst på grunn av beliggenheten, antyder daglig leder Sven Runar Nilsen. – Etter noen år var det Bente Jørgensen og jeg som styrte bedriften. Gjennom årene har vi kjøpt opp både småbedrifter og kompetanse, og utviklet Abacus, som for øvrig betyr kuleramme, til det vi er i dag. Rundt 135 ansatte på til sammen 11 kontorer spredt rundt i det ganske land.
– I 2008 bygget vi kontorene vi sitter i, med den forskjellen at vi da ikke hadde behov for mer enn 40% av gulvflaten i første etasje. I dag er vi 50 ansatte i Vestby, og benytter hele bygget. Det skjedde noe med oss i 2015. Vi fikk en større tyngde og kunne ta på oss større oppdrag. Det har vært en spennende reise så langt. Vi har vokst fort, og snøballen ruller videre. Men vi har kontroll på den, kommenterer Nilsen med et smil.

Et sterkt fagmiljø

– I dag sitter vi på et kompetent og sterkt fagmiljø. Ikke minst når det gjelder Visma løsninger, forteller Munkvold. – Vi har en betydelig kundemasse i Vestby, men betjener kunder fra hele landet. Internett har som kjent ingen grenser. Kundene våre varierer i størrelse, og ingen er for små til ikke å ha fordeler ved gode dataløsninger. Via vårt regnskapskontor Abacus Ratio AS, har laget en fastprisregnskapsløsninger, noe som markedet har tatt godt imot.
– Ratio vant Årets Overskudd 2023 via Regnskap Norge, og slike priser hjelper oss
– godt i markedsføringen. Ved å bruke de beste verktøyene fra Visma og andre
– leverandører, tar vi med oss kundene til en skybasert løsning som hjelper bedriftene både til å jobbe raskere, smartere og sikrere. Det har mange selskaper fått glede av, og vi står vi klare til å hjelpe enda flere på veien videre mot en enklere hverdag enten det gjelder regnskap, datatrygghet, prosjektstyring eller andre forretningsløsninger,
– avslutter Munkvold.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.