ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

 

For ett år siden hadde vi denne artikkelen i Vestby Nytt. Noe redigert legger vi den nå ut på våre nye
hjemmesider:

Vi ønsker å sette fokus på næringen i Vestby sentrum. Alle ønsker et levende sentrum.

To personer og en hund

Vi har et fantastisk storsenter, men de fleste vi snakker med, ønsker seg et levende sentrum også. Ikke et sentrum som kun består av kontorer. Heldigvis har vi noen solide faghandlere som holder stand og skaper aktivitet. Faghandlerne har mange års erfaring, gir god service og har fordelen med at kundene kan kjøre helt til døra. Det er faktisk mye å få tak i de forholdsvis få butikkene om en ser etter. Klarer vi å bruke både senteret og sentrum, er det store sjanser for at butikkene som er her blir, og at flere kommer til.

Øyvind Eskvik hos Rema 1000 driver handel med lyst og humør og har sett at mange kunder har kommet tilbake en stund etter senteråpning. -De som sverger til Rema, bruker antagelig butikkene om hverandre. – Som alltid fokuserer Eskvik på god kvalitet i butikken og god service som kundene setter stor pris på.

Frøken Flora har alltid et vell av ferske planter fra lokale leverandører, noe kundene setter stor pris på. I sitt 9. år på Vestbytorget kjenner hun svært mange av sine handlende, og har hyppige leveringer til bryllup, begravelser og andre markeringer. Ikke minst er bedrifter gode og faste kunder. Frøken Flora er, med alle sine gaver og morsomme ting og tang, en butikk å gå inn for å få inspirasjon, rett og slett.

Fantin Hund og Hobby ved Rigmor Schau er godt fornøyd med å ha butikk midt i sentrum, hvor kundene kan kjøre helt inntil døra. Her kan bur prøves direkte i bilen, og store fórsekker er enkelt å få med seg. Selv er hun en veteran når det gjelder hund, hundehold, utstyr og fór. Hun har nylig vært på et fórkurs i Polen og lært enda mer om de mange variantene. Det er faktisk ikke unødvendig med så mange spesialfór. Et eksempel er at spaniels har veldig lett for å legge på seg og bør ha skreddersydd mat. Et annet at Cavalier King Charles Spaniels ofte har hjerteproblemer og bør ha mat med de helt riktige ingrediensene.

Kattemat og utstyr har også god plass i butikken, og ikke minst er pelsstell en viktig del av geskjeften. Det er blitt mer og mer populært å klippe ned under, men Schau understreker at ikke alle hunder bør klippes ned. Noen raser trenger pelsen, også i varmen, for å beskytte.

Nedenfor Fantin og Frøken Flora finner vi Vestby Mølle og Kornsilo SA som driver lagring og salg av korn, utleievirksomhet og butikk. I butikken tilbyr de “litt av mye”, sier daglig leder Espen Øines. Hovedsatsingen er rettet mot landbruket, men her tilbys mye til privates hus og hager. Alt du trenger til vedproduksjon, maskiner og mye mer til hagestell, fór og inngjerdinger til hest, arbeidstøy, jaktklær, og mye, mye mer. Alle som jobber i bedriften har god kunnskap, og Øines kan også skilte med god service hos sine ansatte. Her får du båret de tunge sekkene med jord eller hva det måtte være ut i bilen.

Vestby Optikks fru og herr Taraldsen har drevet, og trives godt i, butikken i Vestbytorget siden dette var nytt, dvs. i 29 år. De har en godt opparbeidet kundekrets, og er, i tillegg til å ha et godt og bredt sortiment i alle prisklasser, svært gode på synsundersøkelser. Utstyret er topp moderne og kan avdekke uregelmessigheter såvel som å fastslå hvilken styrke du trenger på eventuelle briller og linser. Paret har henholdsvis optikerutdannelse, optikerassistent-utdannelse og utdanning innen form, stil og farge. Butikken er selvstendig, men er knyttet til C) Optikk, den største optikk-kjeden i Norge, og har svært gode, faste tilbudsordninger.

 

Elin Ombudstvedt i Bryggerhuset er allerede i gang på sitt 5. år i det hyggelige, gule huset som eies av Vestby Mølle og nærmest ligger “midt i smørøyet”. Ombudstvedt sier hun har et godt forhold til garnkollegaen på storsenteret og at de utfyller hverandre. I Bryggerhuset er det full fart. Strikking er mest i skuddet, men søm begynner også å bli populært igjen. Via Husflidslaget holder Gro Nordby kurs i Bryggerhusets lokaler, og den ivrige håndarbeidsdamen synes det er artig at yngre kommer til.

-Håndarbeid og søm er jo kulturhistorie, sier hun, og har fått med seg at dette også vektlegges i skolene igjen. Håpet er selvfølgelig at de unge fortsetter å sy.

Den første lørdagen åpningen av Godset vil også Bryggerhuset satse på noen  godbiter til kundene inne i butikken av både det ene og det andre. I tillegg til garn og alt som tenkes kan av pinner, nåler og knapper, har huset et vell av stoffer.

 

To damerNår vi er ferdig og handle, smaker det nydelig med varm mat  eller kanskje en fersk Sushi-variant hos Zarepta. Kokken Tam Nguyen er dyktig med de ulike asiatiske rettene, og søstrene Huong Thi Doan og Yen Thi Doan selger, serverer og trår til på kjøkkenet. De smiler om kapp og er særdeles glad for alle sine faste kunder. Her kommer større og mindre grupper og inntar sin frokost, lunsj og/eller middag flere ganger hver uke.

En annen stor kundegruppe er alle som tar med seg maten hjem, enten det er chop sueyi, Sushi eller nydelige vårruller. Yen innrømmer at hun er spesielt glad i den eldre garde som ofte gir uttrykk for at de setter pris på kaféen og de som jobber der.

Vi spør om de ikke kunne ha mulighet til å ha åpent på kveldstid også, men damene svarer at det ikke er lett å få tak i en så godt kokk som de allerede har, og det er forståelig, om enn leit for de som ikke har anledning til å kose seg her på dagtid.

 

I tillegg til de næringsdrivende vi har nevnt i denne omgang, må vi ikke glemme grøntbutikken som gjenoppstod vegg-i-vegg med Hans & Hennes hår, de andre frisørene, den fine Coop-forretningen og helsetilbudene vi er heldig å ha.