ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

– Vi ønsker å arrangere et løp hvor alle kan være med uten begrensninger av form, løpserfaring eller økonomi,  forteller prosjektleder av Vestbyløpet Christin Lillegrend.

– En del idretter er dyrt for mange. Det gjør at noen barn blir stående på sidelinjen, og det ønsker vi å sette fokus på, sier prosjektleder, og informerer at Vestbyløpet sammen med partnere vil gjøre konkrete tiltak; Vi vil synliggjør disse utfordringene gjennom vårt budskap om at alle skal kunne være med å løpe ved at vi deler ut gratis startnummer til de barn og familier som har behov for det. Vestbyløpet arbeider med å få på plass en partner som det er naturlig å ta en slik organisering gjennom.

I tillegg skal det arrangeres en bytte og salgsdag av brukt sportsutstyr i forbindelse med løpsdagen sammen med Vestby IL.

– Barn kan i vekstperioder bare bruke utstyr for ett år om gangen. Brukt utstyr er ofte som nytt samtidig som man tenker på miljø. Det er bare fordeler uansett familiesituasjon å kunne skape en plass sammen for gjenbruk, legger prosjektleder til.

Tiltak fra idrett og næring

Arild Kristensen som er leder i Vestbys Idrettsråd sier at det ikke er lett å komme inn på familier og barn som faller utenfor. Det krever lokalkunnskap og diskresjon for å kunne nå dem. Han legger til at det er klubber som har avsatte midler til å gi tilskudd til deltakelse på cup’er og sportsutstyr, men at det kanskje ikke er like synlig om hvilke klubber dette gjelder.

– Det er mulig å søke kulturmidler til slike særskilte tiltak som gjør at enda flere klubber kunne ha hatt dette som tilbud, forteller Kristensen. Han gleder seg over at Vestbyløpet tar en liten rolle inn i utfordringen.

Teamet til løpet snakker med næringslivet om hvilke planer som er lagt, og får positiv respons om tiltaket som bindes opp mot løpet. -Vi håper at vi får enda flere med på laget både av idrettsklubber og næringsliv for å kunne å ha et godt grunnlag for videreutvikling av konseptet, sier Lillegrend.

Løpsdag

– Vårt mål er at 06. mai skal bli en bra løpsdag for alle som ønsker det.  Vi skal ha morsomme aktiviteter for de aller minste og skape god konkurranse for de større barna, samtidig som vi skal møte løpsgleden og vinnerinstinkt for alle aldre  i fantastisk natur i Vestby, avslutter prosjektleder.

løpere løangs skogsvei

Illustrasjonsbilde: Vi deler ut gratis startnummer til de barn og familier som har behov for det.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.