ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Søndagen før folkehelseuka den 5. – 11. september (altså 4. september) er løpet i gang. Løpet skal engasjere alle, også de som aldri har løpt. De som har problemer med å komme i gang av en eller annen grunn, har nå en flott mulighet. Løpet er et lavterskeltilbud med eller uten tidtakning. Det er også tilpasset de som vil ha løpskonkurranse. Idrettslaget har en egen turgruppe, en egen gruppe for rullestolbrukere og for småbarnsfamilier med barnevogn.

Dette er 9 året Vestby Idrettslag arrangerer løpet. Det hele startet med Norwegian Outlet løpet. Nå er det fjerde året løpet går under navnet «Vestbyløpet». Hensikten med løpet er å skape en positiv aktivitet i regionen. Idrettslaget har hatt/har samarbeide med 3 andre løp, men på grunn av pandemien så har samarbeide blitt satt på vent. De tre andre mulige samarbeidspartene er Oppegårdsmila, Skiløpet og blomstermila i Drøbak.

Terrengløp for alle.

Tre traseér; 2, 5 og 10 km. Start og mål er ved Vestby Hallen. Løpene starter på Risil, det meste i skog og mark på flisløyper. Neste år blir det 10 års markering. Leder i Idrettslaget Arild Kristensen har vært med fra starten. Han ønsker å aktivere alle grupper av mennesker i samfunnet, også de med litt tilrettelagte behov.

Nytt av året

er at de også har inngått et samarbeide med ADHD Norge og Autismeforeningen. Med dette samarbeide vil de sette fokus på respekt og forståelse for store grupper mennesker. Alle er unike, alle har ulike behov, alle møtes i aktivitet. Det blir holdt et foredrag mandag 5. september for å øke kunnskapen om deres behov.

Hvordan møte de med forskjellige behov?

Det var en som sa; «lagidrett passer ikke for enkelte barn». Det stemmer ikke, de må møtes på riktig måte. Ved kunnskaps økning og fokus på hvorfor skal man ha en merkelapp? Med økt forståelse og toleranse for hvordan håndtere mennesker med ulike behov, ønsker idrettslaget å skape aktiviteter for alle.

De trenger kunnskap

om hvordan håndtere mange barn. Årets arrangement er helt i startgropen med dette samarbeide og de frivillige er spente på hvordan dette skal gå. Det er stor entusiasme for å få til denne type arrangement som vil bli helt unikt. Vestby Idrettslag er veldrevet og tar med dette sin samfunnsrolle enda et hakk videre.

Målet er å skape noe positivt

for nærmiljøet, en ufarlig, morsom konkurranse. Næringslivet med blant annet Sparebank 1 Østfold Akershus er «partner» og ønsker å utfordre andre aktører innen næringslivet som bidragsytere og deltagere til løpet.

Vestby Idrettslag er eier

av løpet og det de klarer å skape av midler går tilbake til idrettslaget. Hensikten er å skape aktiviteter som flest mulig kan være med på i nærmiljøet. De har forespørsler på idrettsgrener som de ikke har, enda, og som de jobber med. Men, de trenger flere voksne som kan være med å starte og bidra til disse aktivitetene. Med stor entusiasme og frivillighet har de klart å skape og utvikle et velfungerende idrettslag med mange og gode tilbud. Da er det bare å komme i gang. Bli aktiv på den ene eller den andre måten!

Alle foto: Vegard Hansen

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.