ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Vi treffer en ferierende Reinert Hersleth på telefonen, og med et klart budskap om at business er som usual, har han med andre ord en rekke jern i ilden. Og med ordrebøker godt fylt opp for hele 2022 for bedriften som har sitt hovedsete i Såner.

Også unge kjøpere

Vår interesse var først og fremst prosjektet Vestbyhagen, men vi vet at spaden også er stukket i jorda for Såner Brannstasjon, og at nok et signalbygg er under oppføring for det solide Vestby-firmaet som Reinert Hersleth har ledet siden han tok over for sin far Thorleif i 2012.
– Vi er litt stolte av prosjektet Vestbyhagen, forteller Reinert. – Det blir et boligområde hvor vi forsøker å tilfredsstille både førstegangsetablerende og enslige. Disse er ikke alltid prioritert, noe som er beklagelig. Det er ikke alle kommuner som har et prisnivå som gjør at de som er født i kommunen har råd til å etablere seg der. Det forsøker vi å gjøre noe med.
– Nå har vi fått rammetillatelse for fire nye bygningskropper, med ulikt antall boliger i hver, og det tror jeg er prosjekter som er både attraktive og interessante for flere kjøpergrupper. Vi har lagt oss på en normal men moderne standard, og totalt vil det være 180 boenheter i Vestbyhagen når alt står ferdig. Og går alt etter planene vil salget av boligene starte i høst, og byggingen tidlig neste år.

Koronautfordringer

– Ja, vi har en del spennende baller i lufta for tiden, forteller Reinert når vi spiller ut det obligatoriske koronakortet.
– Det er vi glade for, ikke minst etter en del utfordringer den siste tiden med innreise av arbeidskraft mens grensene har vært stengt. Bransjen er avhengig av utenlandsk arbeidskraft, som er spesielt dominerende i bla. murer og malerbransjen som vi også trenger på våre byggeplasser.
– Selv om vi har opprettholdt egen drift med hele 80 fast ansatte, har vi alltid behov for disse faggruppene. Og det har gitt oss utfordringer den siste perioden mot sommeren. En annen utfordring har vært de sterkt økende materialprisene. Prisen på en vanlig hvit planke har økt med hele 100%. Når bransjen i tillegg ser at den kan hente enda bedre priser ved å selge mer trelast til utlandet, har det ført til utfordringer.
– Det er beregnet at prisen på en normal enebolig har økt cirka 300.000 kroner som følge av sterkt stigende materialpris, og det er kunden som i siste runde må betale denne regningen. Vi tror at det vil bedre seg noe utover høsten, og at prisen på materialer nok vil synke noe i løpet av vinteren.

Vil ha et sted å bo

– Folk vil ha et sted å bo, og det har vært vanskelig å planlegge de siste par årene. I Vestby har det imidlertid vært en god og jevn utvikling i salg av boliger. Det har gått jevnt og trutt uten de altfor store svingninger, og siden prisen er billigere jo lenger fra Oslo du kommer, opplever vi at folk låner det de kan og investerer i egen bolig i Vestby. Det har vært en god, sunn vekst i Vestby de siste årene, både hva gjelder næring og bolig.

– Hva med en fryktet renteoppgang?

– Vi har ikke sett noen frykt for dette ennå. Det har nok vært en litt roligere periode fordi mye stenges og lukkes ned som følge av koronaviruset, og da sprer det seg en liten usikkerhet. Med hjemmekontor, stenge skoler og barnehager, og lite sosial aktivitet, fjernes tankene litt bort fra å investere i egen bolig. Men det har løsnet det siste halvåret, og det er merkbart også for oss..

Flere prosjekter

Reinert Hersleth forteller om flere spennende prosjekter, og at han er stolt av signalbyggene selskapet har bygget de siste årene. Enten det er det populære kulturbygget Smia i Drøbak, Politihuset i Ski, Follo Tinghus, Såner kirke eller Frogn kirke.
– Det er jo disse signalbyggene som vil stå igjen etter oss som vårt varemerke, og en form for monumentale bygg vi kan være litt stolt av. Her har mange kjempet om å få oppdraget og det var vi som kunne dra seieren i land. Det viser at vi har mange dyktige mennesker i vår stab, noe som er viktig for oss. Vi tar det også som et kompliment at store utbyggere som eksempelvis Selvaag vil samarbeide med oss i et prosjekt med 240 boliger. Da har vi blitt lagt merke til.
– De ansatte skal glede seg til å gå på jobb hver dag, og ikke minst være stolte av alt det vi får til. Det er viktig for meg. Gode og trygge medarbeidere er selve grunnstammen i selskapet, som min far startet da han overtok firmaet Brødrene Larsen i 1996.
– Er du selv mye ute på feltet?
– Noe, men likevel altfor lite. Imidlertid har jeg gode ansatte jeg stoler på og som utfordrer meg. Det er sunt. Og derfor klarer vi å bygge gode boliger for folk flest, avslutter Reinert Hersleth.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.