ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Vestby skolemusikkorps har akkurat spilt foran Vestby Sykehjem og marsjerer nedover Randembrekka mot sentrum. Foto: Christine Berge,  fra 17. mai 2018

Årets høydepunkt for korpset er dessverre avlyst, kan leder for korpset Arne Jacobsen meddele. Men det er likevel mye å se frem til for Vestby skolemusikkorps. Flere unge nye musikanter har blitt medlemmer og korpset har fått ett nytt flott øvingslokale.

Korpset har slitt med rekrutering de siste årene, og mange av de eldre musikantene har gått ut av korpset. De eldre bidrar likevel som støttespillere ved spesielle anledninger. Gledelig er det da at korpset har fått flere nye unge spillere. Etter jul var det 8 nye spillere, og korpset består i alt av 15-20 musikanter. Bokmarkedet som ble arrangert i Kulturkvartalet i Vestby sentrum i fjor høst var en suksess. I tillegg til økonomisk støtte, fikk korpset vist seg frem, og trukket nye medlemmer, forteller Arne Jacobsen.

Ingen korpsmusikk fra Vestby skolekorps 17. mai

En av grunnene til at korpset ikke får til å spille 17. mai er at korpset består av mange nye musikanter og de ikke har fått øvd sammen den siste tiden. Halvparten av musikantene har spilt i cirka ett år og har ikke fått mye trening på marsjering og utespilling. -Når vi skal gå med to meters avstand blir hver musikant gående for seg selv, og det er ingen fin 17. mai-opplevelse. Det er også utfordrende å få til øvinger med tiltakene som er nå. Med maks 5 personer blir det 4 musikanter og en dirigent, forteller Arne. Korpset satser likevel på oppstart av øvelser etter hvert som skolen har kommet litt mer i gang.

17. mai fra akrivet. Foto: Trond Larsen

Hjemmeøving med øvebingo

De siste ukene som øvingslokalene har vært stengt og korpset ikke har møttes har de likevel øvet individuelt. Dirigenten har fulgt opp musikantene med blant annet «øvebingo». Noen eksempler fra øvebingoen; øve i mørket, lær deg 4 sanger utenat, lag huskonsert med plakat, rengjør instrumenter og marsjer mens du spiller en sang.

Nytt øvingslokale

-Vi har fått nytt øvingslokale på gamle Bjørlien skole. Arne er glad for det nye lokalet. –Vi kaller det for korpshuset. Her er det lyst og fint, vi har flere rom, også et lite kjøkken så vi kan lage vafler og ha tacokvelder!

Korpset ønsker flere nye medlemmer velkommen

Korpset ønsker seg fremdeles flere medlemmer. Det er planer om en åpen dag før sommeren og til høsten. Det er også muligheter for ta en titt når korpset øver på onsdager mellom klokka 18 og 20. – Vi har masse instrumenter. Vi låner ut instrumenter til de som begynner. De som begynner i korpset øver sammen, i tillegg til individuelt på Kulturskolen.

Hvorfor spille i korps?

Arne er selv en ivrig korpsmann, alle hans tre barn spiller i Vestby skolemusikkorps og selv spiller han i voksenkorpset Ås og Vestby musikkorps. –Første ting jeg gjorde da jeg flyttet tilbake til Vestby var å søke meg inn i et korps, forteller Arne. For Arne er korps en hobby for livet.
-Korps er en veldig inkluderende fritidsaktivitet, det er ingen reservebenker. Det er et unikt miljø, for barn og unge i ulike aldere. Korpset gir barna mye glede. De lærer å spille et instrument. Du bruker hjernen på en annen måte når du spiller musikk og barna blir bedre på skolen. Du trener også hjernen på å kunne gjøre flere ting samtidig. Du må for eksempel konsentrere deg om å blåse, lese noter, og flytte fingere på samme tid når du spiller et instrument, forteller Arne entusiastisk.
Det er sosialt å spille i korps. Korpset deltar på flere stevner og konserter og turer. Denne høsten er det planer om en helgetur som kombinerer det sosiale med det musikalske. Siden det er så mange unge i korpset, aldersspennet er for tiden fra 7-13 år, er turen også for familie og søsken. –Vi er liksom en stor familie i korpset.

Bøker

Bokmarked til høsten igjen

Korpset har i mange år hatt loppemarked på Prestegården som en stort arrangement og inntektskilde. -Blir vi mange nok medlemmer kommer vi til å arrangere loppemarkedet igjen, det trengs flere folk for å betjene et slikt arrangement, forteller Arne. I fjor ble det i stedet arrangert et vellykket bokmarked, og korpset satser på et slikt bokloppis til høsten igjen.

Minner fra tidligere 17.mai feiringer fotografert av Trond Larsen. Hva skjer i år?  Se under bildesamlingen  … 

17. mai på Vestby Prestegård representert ved Elise og Børge. Foto: Trond Larsen

SAMMEN ALENE   

 –   En minneverdig 17. MAI 2020

Årets 17. mai feiring blir noe annerledes enn den tradisjonelle feiringen vi er vant med i Vestby.

Vi må ta hensyn til den situasjonen som landet befinner seg i og begrense aktiviteten. Derfor blir det ikke barnetog og ikke felles arrangement i Vestby, Hvitsten, Garder, Hølen eller Son slik tradisjonen pleier å være.

De arrangementene som står i årets program vil skje uten publikum. Helsemyndighetenes råd skal følges.

1. Maks 5 personer i en gruppe
2. Hold 2 meters avstand
3. Følg gjeldende anbefalinger fra helsemyndighetene
4. Husk hoste og håndhygiene

Ingen arrangement er åpne for publikum!

 • Korpsene kan samles og spille under forutsetning av at det er 2 meter avstand mellom hver musikant og inntil 30 personer.
 • Overordnet myndighet har besluttet at saluttering og minnemarkering kan gjennomføres under forutsetning av nevnte råd.
 • Vestby kommune vil filme aktiviteter som skjer og sende dette via kommunens digitale flater.
 • Enkelte av 17.mai komiteene i kommunen har også planlagt filming.

Følg med på kommunens hjemmeside, facebook og instagram fram mot 17.mai feiringen

Innbyggerne inviteres til å sende bilder og filmer i løpet av dagen. Send inn din digitale feiring til:

 1. Vestby kommune sin hjemmeside
 2. Facebook og/eller
 3. Instagram
 • @vestbykommune #vestby17m20
 • @vestbykommune #hvitsten17m20
 • @vestbykommune #garder17m20
 • @vestbykommune #hølen17m20
 • @vestbykommune #son17m20

UTVIDET DIGITAL SENDING Klokken 18:00

Vestby kommune vil sende en utvidet sending fra 17.mai i Vestby.

Vestby kommune ønsker å takke 17.mai komiteene, korpsene og forsvarsforeningen for det positive engasjementet og kreativiteten i forhold til planleggingen av årets feiring av nasjonaldagen. Vi har tro på et kreativt Vestby og mange artige påfunn på 17. mai 2020.

Bli med på den digitale feiringen direktesendt her på kommunens hjemmesider:

 • klokken 08.00 Grøstadparken
 • klokken 10.00 Minneparken i Son
 • Utvidet sending klokken 18.00

I samarbeid med 17.mai komitéene, korpsene og forsvarsforeningen vil dagen inneholde:

Med forbehold, da overordnet myndighet kan komme med ny veiledning.

15. mai 2020

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.