ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Glade korpsbarn ved Korpshuset på gamle Bjørlien skole

Korpset er glade for å kunne spille i barnetoget og for folk igjen. – For tiden øver vi inn repertoaret til 17. mai, forteller leder for korpset Arne Jacobsen. Vi er innom og titter på øvingene i Korpshuset på gamle Bjørlien skole. Kjente og kjære marsjer gjaller i veggene i de gamle klasserommene. Konsentrerte barn og voksene følger med på notene og dirigentens føringer. – Neste øving skal vi øve utendørs, forteller dirigenten Mattias Wallin. Den viktigste dagen i korpsåret nærmer seg med stormskritt.

glade spillere ute

Glade korpsbarn ved Korpshuset på gamle Bjørlien skole

Vårkonsert og bygdedag

Korpslederen gleder seg over at det blir barnetog igjen på 17. mai og mulighet for å delta på små og store arrangementer og spille for flere folk igjen. Det var mange mennesker til stede da korpset hadde vårkonsert på korpshuset. – Øvingslokalene var smekkfulle med foreldre, besteforeldre og venner til stede forteller Arne ivrig. På Carboot-sale i sentrum var det også en liten gjeng fra korpset som stilte opp for å underholde. Helgen etter 17. mai håper Arne de skal spille på Bygdedagen på Prestegården.

to jenter spiller sine instrumenter. En av dem med rosa flott kjole

Øving gjør mester -Vestby skolemusikkorps

Ungt korps

Korpset har fortiden mange unge medlemmer. – Vi er et lite korps, men har behold de medlemmene som begynte før korona. Vi er en fin gjeng. Det har vært vanskelig med rekrutering i koronatiden. Men vi vil gjerne ha flere medlemmer! Forteller korpslederen. Etter 17. mai blir det en åpen dag der folk får komme å se på og prøve instrumenter. Ellers er det bare å komme innom øvingene de har på Korpshuset på Bjørlien onsdager mellom 18-20. Korpset er åpnet for musikanter fra 1. klasse til og med 3. klasse på videregående. Av de 16 medlemmene i korpset er det mange i barneskolealder. Arne foreller at det var en stor gjeng med eldre som er vokst ut av korpset, og at de mangler et mellomsjikt. – Men nå bygger vi korpset opp igjen med de minste barna!

Hvorfor bli med i korps?

– Korpset har et veldig godt miljø, du møter barn i alle aldere, både gutter og jenter, og det er plass for alle uansett alder og nivå. Du lærer å spille et instrument. Du bruker øynene til å lese noter, ørene til å lytte og finmotorikken i fingrene til å til å spille på instrumentet, i tillegg til å blåse. Du får utfordret hjernen på en helt unik måte. Det vil barna ha nytte av i andre sammenhenger i livet også, forteller Arne. Det er selvfølgelig også sosialt å spille i korps. Med arrangementer, turer, konserter og stevner. – Alle er med og alle er like viktige, et veldig inkluderende miljø.
Arne har selv spilt i korps hele livet. Og spiller nå i voksenkorpset Ås og Vestby musikkorps. Alle de tre barna hans spiller også i korpset. Eldste datter på 14 spiller fløyte, sønnen på 12 spiller trombone og yngste datter på 9 spiller klarinett.
– Nasjonalt er det et lite oppsving i korpsmiljøet, forteller Arne. Flere har begynt å drive med korps. – Vi har klart å rekruttere en del unge mennesker. Men vi skulle gjerne vært enda flere medlemmer. Vi har god plass i de fine øvingslokalene våre!

Aspiranter på Vårkonsert. Foto: Privat

korps øver inne

Øving til 17. mai med dirigent Mattias Wallin

Bokmarked og loppemarked

Korpsets store inntektskilde og arrangement har i tidligere år vært loppemarkedet på Prestegården. Arne håper korpset vil ha stor nok medlemsmasse fremover til å klarer å stable på plass det tradisjonelle loppemarkedet igjen i 2023. – Det krever litt ekstra innsats fra foreldrene, men er også veldig artig!

Til høsten satser korpset på å arrangere bokmarked som var en suksess sist det ble arrangert på Kulturkvartalet. Denne gangen blir det mest sannsynlig på Vestby Storsenter.

Korpsmusikk på Carboot sale i Vestby sentrum. Foto: Privat

Vestby skolemusikkorps 2018

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.