ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Innhold

Etterhvert som vi legger ut artikler blir de linket til i innholdsfortegnelsen.
Bladet i sin helhet kan leses på ISSUU.

NB! Denne siden vil oppdateres med lenker etter hvert som nye saker blir publisert på våre nettsider. 

Leder

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Hva skal du gjøre i sommerferien?

Spørsmålet er vel høyst relevant når vi alle er pålagt en nasjonal karantene og ikke kan reise utenlands. Hva skal vi finne på her hjemme «på berget»? Heldigvis har vi en langstrakt land med mange muligheter. Vi blir til og med oppfordret av banker til å bruke landet vårt og blir sponset med tusenlapper for å bruke destinasjoner innenlands.

Det var en kar i fra statistisk sentralbyrå som uttalte seg nylig om hvor dårlig det stod til med norsk økonomi, hvorpå han i neste omgang fortalte at det hadde gått litt bedre enn forventet i «krisemånedene», boligprisveksten hadde vært moderat og renta er historisk lav, slik at flere kan komme seg inn på boligmarkedet.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak (bruttoledigheten) gikk ned med 87 800 personer fra april til mai. Til og med arbeidsledigheten i landet er snart på et normalnivå. Dermed får vi håpe og tro at de fleste av oss klarer seg i denne unntakssituasjonen. I hvertfall så er det rekord mange som pusser opp hjemmene sine. Bobilsalget og båtsalget har også vært formidabelt. Dermed kan det ikke stå så dårlig til med privatøkonomien til folk flest.

Mange vil helt sikkert oppdage hvor mye fint vi har å tilby i egen kommune. «Hva skal man med hytte ved sjøen» når vi har så mange fine bademuligheter «rett ved døra». Vi trenger jo ikke reise til syden og bruke masse penger og forurense lufta med flyreisene våre. Nei, det blir fint å være hjemme og stelle i hagen og slenge noe godt på grillen og kose seg i hammocken på terrassen. Kan vi egentlig ha det stort bedre? Kanskje det er nettopp det vi oppdager at hjemme er tross alt best.

Ellers har en av mine kjære sønner investert i utendørs jacuzzi (massa-sjebad). – Også er han tømrer så han smalt opp et «kaldbad» ved siden av jacuzzien, så da kan vi glede oss over det i sommer. Forøvrig har massasjebad bransjen også hatt veldig godt salg siden vi fikk koronasituasjonen. Forhåpentligvis går det bedre enn vi har fryktet, vi oppdager hvor godt vi tross alt har det i eget land og at vi «står han av sammen». Dugnadsånden er det ingen ting å si på, så kan man debattere seg skvett i hjel, men alle vil tross alt det beste for de fleste.

Den helt store festivalsommeren blir det ikke, men vi har fått et fint substitutt med alle de digitale konsertene som vi kan se og høre på nettet og på analog/strømme TV (blir mer og mer komplisert). Synes egentlig det er helt greit at de unge må ta en liten time-out når det gjelder alle disse festivalene, men det er sikkert helt feil av meg å skrive, men jeg gjør det likevel. Synes jeg stadig oppdager nye norske musikktalenter som er utrolig flinke og skjønner egentlig ikke helt at det går an å bli så flink!

Klarer ikke helt å glemme at ikke alle er like friske og at en del av oss sliter fysisk og psykisk. Det har helt klart vært tøft for mange i den perioden vi nå legger bak oss. Men, med de smitteverntiltakene som har vært, så har det redusert andre sykdommer også. Så da kom det en positiv sideeffekt ut av at vi alle har vært flinke og fulgt myndighetenes råd. Vi burde egentlig alle hatt en medalje!

Da gjenstår det å ønske alle kjære annonsører og lesere en hyggelig leseopplevelse. – Og for all del bruk kommunen, den er kanskje enda litt mer spennende enn du tror, det erfarer jeg stadig.

God sommer!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.