ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

smilende daglig leder

Daglig leder Annie K. Korsmo

Etter en lang periode preget av pandemiens restriksjoner, er Vestby Næringsforum tilbake på banen igjen for fullt.

Vestby BedriftsForum og Son Næringsforening slo seg sammen våren 2019 og etablerte Vestby Næringsforum. – Tove Hauge ble ansatt som daglig leder og gjorde en god jobb med å samle de to organisa­sjonene til én, sier Annie K. Korsmo som tok over som ny daglig leder i januar i år.

Når vi spør hvordan sammen­slåingen har gått, sier Annie at mesteparten av denne «jobben» var gjort av forrige leder, og at hun dermed kan fokusere på fremtiden til det nye Vestby Næringsforum.

Annie flyttet fra Oslo til Son for 12 år siden, men dia­lekten røper at hun opprinnelig kommer fra Bergen. Hun har stort sett jobbet innen reiseliv, og primært i hotellbransjen. Hun var leder for kongress-­avdelingen i Visit Oslo da hun fikk jobb i et amerikansk rekrutteringsfirma med fokus på reiseliv. Hennes jobb skulle være rettet mot det europeiske markedet. Så kom pandemien, og mange planer ble kullkastet. Dermed passet det perfekt at muligheten for jobb i Vestby Næringsforum dukket opp. – Her skal jeg jobbe med destinasjoner, reiseliv og næringsliv, midt i blinken for meg, sier Annie med et entusiastisk smil.

Tilbud til medlemmene

Dagen før vi snakket med ­Annie hadde hun hatt sitt første medlemsmøte. – Det var hyg­gelig å kunne treffe mange av medlemmene våre. Og ekstra morsomt å kunne ha møtet på Ramme fjordhotell, hele området er jo en perle, sier hun.
Medlemsmøtene gir både faglig innhold og muligheter for å treffe hverandre, bli kjent og utveksle ideer og erfaringer. Næringsforumet jobber for næringslivet i hele kommunen og har i dag ca. 140 medlemmer, både små og store bedrifter og organisasjoner. Medlemsavgiften fastsettes ut fra det enkelte firmas omsetning. – 20 av medlemmene har gått inn som såkalte partnere, det vil si at de går aktivt inn i utviklingen av forumet og er med og gir oss større øko­nomisk handlingsrom, sier Annie.
Dagen etter at vi traff Annie, hadde hun invitert toppledere i Son Spa, Oslo Fashion ­Outlet og Hersleth Entreprenør til såkalt «Walk & talk» sammen med ordfører Tom Anders ­Ludvigsen. Disse tre firmaene er blant de største arbeidsgiverne i kommunen med over 900 arbeids­plasser. De fem møttes til tur og prat i skogen ved Ødemørk. Dette er noe Annie tenker å fortsette med og hun håper at dette kan føre til mer informasjon og tettere bånd mellom de ulike aktørene i kommunen.

Annie påpeker betydningen av å jobbe sammen, å ikke se på hverandre som konkurrenter, men å se at de ulike bedriftene utfyller hverandre. – Vi må bli enda flinkere til å framsnakke kommunen og hverandre, sier hun.

Opplev Vestby

Et av målene til Vestby Næringsforum er å promotere Vestby kommune som en attraktiv reiselivsdestinasjon. Det er enkelt å se Oslo Fashion Outlet med sine 1,3 millioner besøkende hvert år som en attraksjon. – Dette er jo en ren luksus for kommunen, sier Annie, vi må jobbe for at de som kommer også oppsøker andre steder i kommunen vår. Outlet’en er bygd opp rundt merkevaresalg, kanskje noen ønsker å besøke butikkene på Vestby Storsenter eller småbutikkene i Son? Selv om mange av dem som besøker kommunen, kommer nettopp til Outlet’en, til Ramme gård eller Son Spa, har vi jo så mye mer å by på, sier Annie. Derfor har vi opprettet portalen Opplev Vestby som også viser fram mye av alt det andre vi kan oppleve i Vestby, enten vi er besøkende eller vi bor her. Portalen peker på Son, Vestby, Hølen og Hvitsten med mye og ­nyttig informasjon om alle disse stedene. Samtidig påpeker Annie at denne portalen ikke er noen slags «Gule sider» for lokalt næringsliv, her fokuseres det på opplevelser i kommunen.

Hva skjer

Hva skjer? Denne forholdsvis nye kalenderen på Opplev Vestbys hjemmeside, er alle­rede blitt veldig populær. Her kan alle legge inn informasjon om planlagte arrangementer av alle slag, sport, kultur, seminarer osv. Unntaket er religiøse, politiske eller private samlinger. Kalenderen er knyttet opp mot Vestby Nytt, Vestby Avis og Visit Greater Oslo og dermed vil arrangørene nå et stort potensielt publikum. Dette er en gratis-tjeneste som er ment å tjene både dem som står som arrangører og alle oss som lurer på om det skjer noe i nærmiljøet. Annie sier videre at opprettelsen av denne tjenesten ble gjort ved hjelp av korona-midler til beste for nærings­utvikling i Mosse-regionen.

Bedriftsmangfold

Det er både små og store bedrifter i Vestby, og Annie sier at Vestby kommune har vært flinke til å legge til rette for bedriftsutvikling. Nå jobbes det med rullering av kommeplanen og Vestby Næringsforum vil selvfølgelig komme med innspill her. – Det er viktig at kommunen tilrettelegger for befolkningstilvekst som vil bruke for eksempel næringslivet i Vestby sentrum, sier hun.

De store industrifeltene i kommunen har ført til nye arbeids­plasser. Hun nevner for ­eksempel Joh. Johannsons kaffe­brenneri som har fått ­utrolig mye pressedekning for å ha bygget kanskje verdens mest moderne og miljøvennlige kaffe­brenneri. –  Dette har også vært med på å sette Vestby på kartet, sier Annie. Og dermed er hun igjen inne på destina­sjonene; Son, Vestby, Hølen og Hvitsten. –  Alt henger sammen, næring, reiseliv og turisme, kommunen har så mye å by på, sier hun. Vi vil gjerne være med på videre­utviklingen. Hun kommer inn på mangelen på offentlig kommunikasjon fra de store industri­feltene til Vestby stasjon, og da nevner hun et av forumets andre fokus­områder, nemlig bærekraftig utvikling.

Daglig leder Annie K. Korsmo

Store ambisjoner

Annie er ikke beskjeden når det gjelder ambisjoner på Vestby Næringsforums vegne. – Vi har som mål å bli Norges ledende nettverk for næringslivet, og vi ønsker oss flere medlemmer, sier hun. Hun sier at det ikke finnes noen totaloversikt over kommunens bedrifter, men mener at målet bør ligge på 250-300 medlemmer. Og derfor vil Vestby Nærings­forum fortsette med å løfte fram næringslivet og gi gode tilbud til medlemmene. Det er ikke noe å si på entusiasmen til daglig leder Annie K. Korsmo.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.