ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Tove Hauge og Halvor Sørbye

Styreleder Halvor Sørbye og Tove Hauge gleder seg til å ta fatt på oppgavene til Vestby Næringsforum.

Som kjent så har Næringsforumet ansatt Tove Hauge som skal fremme næringslivet til sine medlemsbedrifter i kommunen. Allerede nå så har en del store bedrifter tegnet medlemsskap over tre år. Medlemskontingenten avhenger av omsetning til bedriften som ønsker å bli medlem.

Jeg møter også styreleder Halvor Sørbye som i flere år har engasjert seg sterkt i næringslivet i kommunen. Vi får en hyggelig prat om næringsvirksomhet i kommunen. Heldigvis så bor vi i en svært næringsvennlig kommune som gjør at mange etablerer seg i kommunen.

Arrangementer til sommeren

Tove har vært i kontakt med senterleder Christin Werge Johannessen for å skape et Vestby Mart’n til sommeren. Ikke bare for de som er lokalisert til Vestby sentrum, men også for alle andre i kommunen. Så får vi håpe at dette kan skape et positivt engasjement som alle i kommunen kan glede seg til. Det som er planen er at Vestby Mart’n skal være på lørdag den 13. juni og at «et levende sentrum» blir arrangert fredag den 12. juni. Sistnevnte arrangement ble i fjor sommer en flott folkefest i regi av kommunen. Det ble også et vellykket samarbeide på tvers av andre aktører i kommunen.

Saker som engasjerer

Biblioteket i Vestby er veldig aktive og i den forbindelse vil Næringsforumet prøve å få til et samarbeide når de skal legge ut sidene «opplev Vestby». Så blir det spennende å se hva kommunen gjør i forbindelse med Son kystkultursenter..? Halvor er opptatt av «BYLAB» i Vestby og er veldig fornøyd med at kommunen har satset på et betjent informasjonssenter midt i sentrum.

Byggesaksbehandling i Vestby har lenge vært en flaskehals og en bekymring for næringslivet-og private. Dette henger jo nøye sammen. Lokale håndverkere etterlyser også bedring på dette punktet. Nylig kunne rådmannen informere om at det blir tilsatt 4 personer i planavdelingen + en person i sentraladministrasjonen som skal ha ansvar for koordineringen av sentrumsplanen. Det forventes at saksbehandlingstiden blir redusert.

Av nykommer bedrifter til kommunen nevnes Troll Salmon som kommer i fra Engelsviken til Deli skog med 23 ansatte. Håndtverksbakeriet flytter i fra Drøbak med all produksjon og administrasjon. Flyttingen er utsatt til 15. juni til Kleverveien 3 på Verpet. Saksbehandlingstiden tok lengre tid en antatt.

«Opplev Vestby»

Nettsiden «Opplev Vestby» ble lansert i slutten av november i fjor. Nettsiden er ikke lansert formelt. Målet er å få den lansert innen 1. april.

Dette vil bli interessant for hele kommunen der man presenterer høydepunkter i fra kommunen og hva man som turist/innbygger kan gjøre i kommunen. Målet er å løfte lokal handel og turisme. Sistnevnte er en realisering av reiselivsplanen som for øvrig er et stort dokument med blant annet mye statistikk. Veldig mange reiser gjennom Vestby og det er få som stopper og bruker våre tilbud. Vi mangler en fullstendig oversikt, sier Tove. Hun fortsetter med; hva finner du om Vestby samlet, hvis du googler Vestby?

De har også fått mange råd og tips i fra blant annet Akershus Reiselivsråd ved Knut Aandal.
Spørsmålene blir: Hva skal du tørre å løfte frem av turistattraksjoner? Fyrtårnene blir da Oslo Fashion Outlet og Eventyrfabrikken samt at du har Son og Ramme Gård. Ellers er det bading og friluftsliv som er trekkplastre.

Vestbytorget

Vi kommer også inn på de som i dag driver virksomhet på Vestbytorget. Senteret har etter hvert mange helseforetak, og som Halvor kan fortelle så kommer det en ny fastlege til hvert annet år til kommunen. Det skyldes selvsagt at antall innbyggere øker. Til høsten kommer fastlege nr. 5 på Vestbytorget legekontor hvor du også finner kiropraktor og fysioterapeut. I tillegg huser de ca. 20 ansatte i tannhelsen samt kjeveortoped. I tillegg har de en psykiater i 3.etasje og en nyetablert psykolog.
Andre aktuelle tjenester er regnskap, revisjon, bemanningsbyrå, advokater, optiker og frisør, bank og megler- og bingo.

I underetasjen er det et populært treningssenter, hud og fotpleie samt en kampsportklubb.
The Coffeeshop må være Vestbys hyggeligste møteplass. Driverne av butikken gjør så mye positivt for å skape et godt miljø og trivsel for oss alle.

Utfordringene for forumet

Det som blir utfordringen for Næringsforumet blir å rekruttere så mange medlemmer som mulig. Hvis du driver en mindre bedrift så koster det ikke mye å være med. Kontingenten er omsetningsbasert. Med så mange bedrifter som driver virksomhet i kommunen har foreningen et stort potensiale. Da må de være flinke til å fortelle bedriftene om hva de får igjen for sitt medlemsskap?

Noen betaler bare for å støtte opp om at det skjer noe, mens 90% vil vite hva de får igjen som medlemsbedrift. Det kommer medlemsmøter der man kan få faglig påfyll. Nå skal de ha et møte hvor de snakker om hva som skjer innen varehandelen. – Med presset fra netthandelen, hvordan påvirker det handelen i butikker? Hva er suksesskriteriene for å overleve innen varehandelen? Driver man en butikk på Vestby storsenter eller i en butikk i Son; hva gjør man for å overleve morgendagens utfordringer? Hva er folk opptatt av? Dele sorger og gleder som liten bedrift? Noen trenger hjelp til digital markedsføring. Konklusjonen i forhold til utfordringene, blir at forumet må bli tydelige og relevante i forhold til sine medlemmer, og der er vi i startgropa forteller Tove.

Opplev Vestby er det andre store prosjektet

Det andre store prosjektet er «Opplev Vestby» som skal være tipp topp i løpet av 2020 med innhold. Etter det skal det driftes videre som også blir en stor jobb. «Nå står huset på plass med vegger og skillevegger og nå skal huset fylles…»

De har appelert til å sende inn foto i fra kommunen på post@vestby.no og har allerede fått inn en del bilder. Det er bare å sende inn hvis du har noen fine bilder i fra kommunen. Flere har meldt seg allerede for å dele sine bilder både på facebook og instagram. Det er hyggelig at flere i kommunen engasjerer seg.

Så skal de også opprette en egen Instagramkonto. Bedrifter må gjerne være med der de har interesser og bidra med det de har ressurser og krefter til avslutter Tove. Hun har mange store og gode visjoner, for hva som må til for å løfte næringslivet i hele kommunen.

Vil du bli medlem kan du gå inn på www.vestbynf.no

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.