ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

En munter gjeng fra Vestby MC-klubb stiller opp til fotografering. De kommer kjørende til vårt møte med den ene fine sykkelen etter den andre. Det brummer godt når de runder hjørnet på bensinstasjonen i Vestby sentrum og kommer mot oss.

En del av Vestby Mc-klubb stiller til fotografering før tur en kald aprildag. F.v.: Frank Nybo. Reidar Aa, Birgitte Ostad, Rune Eikanger, Jarle Hagen, Mathias Nybo. I midten: Øyvind Magerø og Einar Christensen. Foran: Tommy Nærkland og Trond Larsen.

Den nyvalgte lederen, Tommy Nærkland, forteller at de er en fin gjeng, men at de har plass til flere.

- Vi ønsker å samle motorsyklister av begge kjønn, alder og status. Vi er vanlige folk med gode verdier. Blant annet har vi kjørt MC-ravn, Natteravn, altså, siden 2002. Vi har et stabilt medlemstall på ca. 50-70 betalende medlemmer og et åpent fellesskap på Facebook med ca. 180 tilhørige. Vi er godt voksne, som du ser, men det har ankommet flere som enten kjører 125 ccm. eller øvelseskjører med oss, med lett motorsykkel, altså. Synes det er flott at 16-åringene spør om å bli med.

Lokaler
- Dere ser etter klubblokaler, har jeg hørt.

- Ja, det stemmer det, vi er jo vant til å ha lokaler. Vi holdt til i det gamle huset på gartneritomta tidligere og før det et annet sted. Du vet, husly er ikke billig her omkring. Men, vi søker da høyt og lavt, kan det være en gårdbruker som har for mye ubrukt plass, eller kanskje er det en organisasjon vi kan dele lokaler med. Jeg vil si at vi er en potensiell fantastisk ressurs, gitt vi får noe ut av det. Kanskje vi kunne tatt ansvar for noe og fått lokaler samtidig.
- Hva da f.eks.?
- Vet ikke – vi leter og lærer samtidig. Tja.. for en del år siden ble jeg ble spurt om å være leder for en kommunal motorklubb for ungdommer. Noe sånt ville være ideelt, vi kan organisere, undervise og ta ansvar for lokaler – pakkeløsning altså, trenger bare lokaler. - Tommy drar på ordene og i skjegget, - Vet ikke… motorklubb er kanskje tilbakelagt tema, men vi er fleksible, det kan være andre muligheter som passer vel så bra. - Vi får se, men siden vi har Vestby Nytt her, ber vi ærbødigst om tips fra deres lesere. Kan du få med det Hege?

Turer

- Dere farter vel mye rundt omkring?

- Det er noe av greia det, sier Tommy og smiler. - Det er jo herlig å kjøre MC, det er ikke mye grining her, ser du vel. Tommy gjør en gest med armen mot resten av MC-gjengen. - Vi må medgi at humøret er det ikke noe å si på.

- Ja, du veit MC-folk… Det er et folkeferd som bryr seg lite om du er konge eller knekt eller hva det måtte være. Kjører du MC, har en kobling til bygda vår og er sånn noenlunde på «den grønne gren», er du herlig velkommen!

- Turer ja, fortsetter Tommy, ja her satses det, og vi er i et lite taktskifte. Det blir litt av hvert både sommer som vinter, det er tradisjoner i kombinasjon med nytt. Dette ser du på nett og Facebook - du finner oss lett. Dessuten har vi noen faste treffpunkter - Villa Vestby kl. 18 den første tirsdagen hver måned, og så drar vi til Tyrigrava på onsdager kl. 17.30 fra baksiden på 7-Eleven. Det er for øvrig fast på-tur-møteplass. Du ser det er en fin plass her, benker og greier i solveggen – helt topp.

Noen av karene legger ut om fellesturer med ulike lengder, banekjøring, tur til treff og annet. Det står ikke på iver og engasjement her.

Mathias og Frank Nybo (far og sønn) oppfordrer flere unge til å melde seg.

Natteravn

- Dere kjører fortsatt natteravn?

- Ja, det er Birgitte her som er ravn-sjef. Men tidene endrer seg vel, Birgitte?

- Ja, det lite folk ute, de gamle treffplassene… ja, det er ikke folk der lenger. - Birgitte trekker på skuldrene.

- Det er nesten ikke noen grupper igjen ute, og de som er, er hjemme hos noen eller flyktige. Til og fra fest – det går stort sett greit. Det er lite bråk i forhold til før. Det finnes bråkmakere, å, jada, men de er mobile og går ikke under vårt oppdrag. Der må politiet trå til.

- Vi må jobbe litt med dette, sier Tommy. MC-ravn oppdraget, flyter litt på sjøen akkurat nå. Vi har kontaktet egen organisasjon om dette og vil ta kontakt med politiet og kanskje flere organisasjoner. Vi vil gjerne være samfunnsnyttige.

Vi avslutter i den kjølige vårsola. Noen skal til Grava som den kalles, Tyrigrava altså, og noen er på vei hjem fra jobb.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.