ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Tom Anders Ludvigsen gikk på første gang som ordfører i 1999. Da hadde vi dårlig barnehagedekning, gamle skoler, i det hele tatt så var det en jobb som skulle gjøres. Det hadde ikke vært noen vekst i befolkning og heller ikke vekst på andre områder. I fra år 2000 og fram til i dag så har vi bygd to nye ungdomsskoler og fem nye barneskoler. Bygd ut sykehjemmet, bygd omsorgsboliger, fått 100% barnehagedekning og idrettsanlegg er bygd ut.

Det er ikke bestandig så viktig å bare mene noe, det er viktigst å få til noe. Det som skjer nå med Vestby sentrum og kulturkvartalet er et formidabelt løft for kommunen. Det blir viktig å bygge ut Vestby sentrum som et fremtidens sentrum. Vi har et kulturlandskap i kommunen som det blir viktig å ta vare på, frilluftslivet og frivilligheten er stor. Blandingen av å ta vare på og sørge for nok utvikling gjør at denne kommunen i fremtiden fortsetter å bli god å bo i. Vi skaper hele tiden nye arbeidsplasser i kommunen, og det er bra.

NÆRINGSUTVIKLING

Nå i disse dager reiser kaffefabrikken seg, fabrikken blir bygget i massivt tre på Deli skog. Det er også et svært bygg som Prime Cargo skal inn i på Deli skog. Nå er det kun 80 mål igjen som ikke er solgt på Deli. Der har kommunen interessenter som har opsjonsavtaler med fortrinnsrett. Derfor har kommunen lagt inn et forslag til kommuneplanen om å utvide næringsarealet med ca. 700 mål. Dette blir det en diskusjon på, fordi noen av de målene er jord. Næringsutvikling er viktig og jeg synes det flott at vi skaffer arbeidsplasser til folk i egen kommune. Derfor må vi få til enda flere forskjellige arbeidsplasser til kommunen. Det vil også skje i forbindelse med sentrumsplanen. Da blir det næringsvirksomhet og kontorer i første etasje, og eventuelt annen etasje på disse byggene, leiligheter over disse.

BYGGEPROSJEKTER I VESTBY SENTRUM

Wessel Park har fått igjennom sine planer i kommunestyret. Ordføreren ble veldig positivt overrasket over fin blanding av små og store leiligheter. Balkonger til alle leilighetene og takterrasser på noen, prisnivået er også gunstig. Materialbruk er hvit stein og treverk. Det som også er fint er at det blir to bygg og gjennomgang, slik at det blir parkanlegg ved Thorvaldsengården som blir stående. Tomta på andre siden av kommunestyresalen er solgt til Hersleth. Spørsmålet i denne sammenheng er jernbanebrua som må bygges ny. Hvor høy og hvor bred skal den bli, blir avgjørende for utbyggerne. Gamle Vestby skoletomta er solgt til Solon Eiendom. Hvordan skal denne tomta utnyttes? Skal de bevare den gamle skolen eller rive den, det er visstnok ikke avgjort enda, så får vi se hva de gjør med tomta, som kommunen solgte 103 millioner kroner til utbygger. Så kommer Kulturkvartalet som vi vil omtale nærmere i Julemagasinet som er ferdig distribuert den 6. desember. Hvor stort skal kulturkvartalet bli og hva skal det innholde jobbes det med nå. Det er også andre byggeprosjekter som er behandlet og godkjent. Detaljreguleringen for Vestbyhagen er på plass. Salget av leiligheter begynner fra nyttår. Når det gjelder gartnertomta så har Gunvald Andersen ved Guto En AS vært i forhåndskonferanser, så der er detaljreguleringen under behandling.

SNU- OG HENSETTINGSPLASS FOR TOG

SNU OG HENSETTINGSPLASS FOR TOG: Ordføreren vil at tog skal gå oftere og oftere. Med dette prosjektet vil man kunne sikre dette når Follobanen er på plass.

Vi har lagt inn i kommuneplanen snu- og hensettingsplass for tog syd for Son stasjon. Det er et poeng å få dette dit i forbindelse med Follobanen. Dette i stedet for at den skal komme syd for Ski. Hvor ofte hadde det da kommet tog i fra Ås og Vestby? Med dette så kommer togene hit og de vil returnere tilbake til Oslo. ”Det er det jeg ønsker at tog skal gå oftere og oftere.” Da vil vi få høy regularitet på lokaltogene og i fremtiden vil vi kanskje få inter city tog som stopper her. Man må ha litt fremtidsvyer, konstaterer ordføreren. Hvis du ikke tørr å trå til, så får du heller ikke til noe, brummer Ludvigsen. Han er enig i at det hadde fungert helt fint om dette kom syd for Moss, men når Moss og Råde ikke vil ha dette, så stiller vi oss positive bak prosjektet. Han har en baktanke, og det er at når Follobanen kommer i gang, bør det kunne bli 15 minutters avganger i rusjtiden. For sentrumsutviklingen i Vestby vil dette bli bra og for utviklingen av Son vil dette også bety mye for å beholde Sonsveien stasjon. Hvis det ikke blir mer folk som flytter til Son, så kan man risikere at stasjonen blir lagt ned. Vi har sett at stasjoner i kommunen har blitt lagt ned tidligere, og det kan skje igjen! Det er mange flere som reiser med toget i fra Vestby og Sonsveien til sammen i forhold til Moss eller Ås! I Moss er det kun en stasjon, og det er det også i Ås.

AVKJØRINGER I FORHOLD TIL E6

Har du lagt merke til at det er to avkjøringer i forhold til Vestby nord og Vestby sentrum. Det har vært kjempe viktig for videre utvikling av kommunen. Det var blant annet tidligere ordfører Nils Aage Jegstad en forkjemper av. Vi har også en tredje avkjøring i forhold til Son, som også svært viktig.

SVØMMEHALL I VESTBY NORD?

Svømmehallen ligger inne i langtidsprogrammet i år. Byggekomitéen har lagt inn et konsept i forhold til vedtak i 2020, og om den skal fremskyndes. Svømmehallen blir sett i sammenheng med kulturkvartalet. Disse sakene blir behandlet i forhold til budsjettet som utarbeides i desember.

FIRE NYE ÅR FOR TOM ANDERS LUDVIGSEN!

Vi avrunder vårt møte med å konstatere at nominasjons- nominasjonskomitéen har levert sin liste med Ludvigsen på toppen av lista. Han stiller som ordførerkandidat i nye 4 år for Vestby Arbeiderparti. Det er fortsatt mye ugjort, og han synes det er en flott kommune å være ordfører i, og det er prosjekter på gang som gjør at det fortsatt skal være en god kommune å bo i. Han håper derfor på 4 nye år i ledelsen av kommunen. Når det gjelder kommunesammeslåingen så er han helt klar på at kommunen klarer seg veldig godt alene, mye på grunn av at kommunen er stor nok til å klare seg selv. Det samarbeides veldig godt både sydover og nordover i forhold til kommunen – og det bør vi fortsette med, konkluderer han.

PROGRAM- OG NOMINASJONSMØTE

28. november har Arbeiderpartiet program – og nominasjonsmøte. Vi er så seriøse i Arbeiderpartiet at vi vedtar programmet først. Dette fordi de som blir valgt, blir valgt i forhold til et program som allerede er vedtatt, og da må de stå for det. Andre partier gjør det i motsatt rekkefølge. For meg blir dette helt høl i hue, spør du meg. Er du valgt på et program, så må du stå for det! AP har en egen programkomité. Disse får innspill i fra velforeninger, organisasjoner og privatpersoner. Så kommer det selvsagt innspill i fra egne partimedlemmer. Etter at denne prosessen er ferdig, legger programkomiteén frem sin redegjørelse den 28. november.

GOD STEMNING I KOMMUNESTYRET

Vi har gode diskusjoner, og alt kommer ikke frem i forhold til en 4 års plan, så det vil være rom for meninger og diskusjoner i mellomtiden. Vi enes da gjennom flertalls – og demokratiske prosesser. Noen andre kaller dette partipisken. – Når du har gode diskusjoner i kommunestyret, og du har avstemninger, så er det viktig å lytte til de som er i mindretall. Vi har en fin stemning i kommunestyret, og det har vært en god periode for kommunen. Det blir det resultater av. Kommunestyret som et politisk verksted har han alltid hatt sansen for. Det finnes gode tanker i andre partier også, sier han med et smil. Det er derfor viktig med gode debatter, avslutter ordføreren.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.