ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Å komme nær naturen, rekreasjon og ta vare på øyeblikk er grunner til at Stig Hansson og Trond Larsen setter stor pris på fotohobbyen sin. Sammen med Wenche Irene Bro startet de Vestby fotoklubb i 2017.

Hensikten med fotoklubben er å samle fotoentusiaster i Vestby-området. Fotoklubben er åpen for alle, alt fra amatører til profesjonelle. Felles stikkord er fotoglede. Det skal være gøy å ta bilder. -Medlemmene har forskjellig kompetanse og interesser innen foto, noen er flinke teknisk og andre er flinke med motiver. Slik kan vi hjelpe og lære av hverandre i klubben, forteller Trond Larsen. På nåværende tidspunkt er de nesten 30 medlemmer, både menn og kvinner fra 20 år til pensjonistalder.

Stig Hansson var foregangsmann og fikk med seg Trond Larsen og Wenche Irene Bro til å holde det første fotomøte sommeren 2017. Stig hadde flere ganger vunnet Vestby Lions fotokonkurranse, noe som gjorde ham enda mer engasjert i fotohobbyen og ga ham savnet etter et fotomiljø i Vestby. Siden starten har klubben hatt møte hver måned der fotointeressert kan møtes og treffe likesinnede.

Hver måned er det ett nytt fototema medlemmene kan prøve seg på og levere inn som månedens bilde. På denne måten kan man utfordret seg selv til å prøve noe nytt å ta bilder av. Poenggiving og kåring av månedens bilde med premie skal være en ekstra gulrot for å ta utfordringen. På møtene er det fotosnakk, utveksling av erfaringer og tips, og medlemmene har hold kurs for hverandre i blant annet blitzbruk og bilderedigering. Det arrangeres jevnlig felles fototurer. Selv når flere fotografer tar bilder på samme sted og av samme motiv, er det overraskende hvor forskjellige resultatene blir og hvor ulikt hver og enkelt tolker verden gjennom sin kameralinse.

Siden starten har fotoklubben rukket å delta på flere utstillinger; Lions kunstutstilling, en utstilling i glasscontaineren ved rådhuset og flere fotografier er stilt ut på The Coffeeshop og Villa Vestby. Det er blitt arrangert foredrag med kjente fotografer som naturfotografene Magnus Reneflot og Duy Angh Pham på Vestby ungdomsskole for alle interesserte. Ettersom Vestby kommune er under vekst og endring har klubben et pågående prosjekt med å ta bilder og dokumentere sentrumsutviklingen og kommunen generelt.

HVORFOR FOTO?

Trond Larsen kaller seg en impulsfotograf. Han har alltid hatt kamera med seg og tatt bilder når det har dukket opp noe spennende. Han liker å dokumentere øyeblikket og bruke foto til å ta vare på minner. Han tar mye bilder av mennesker og naturen, og har en spesiell forkjærlighet for trær. Foto får han også brukt i jobben i Prosite.no når han lager nettsider.

For Stig Hansson er fotograferingen rekreasjon, han liker å komme seg ut og nær naturen for å ta bilder. Vakker natur, dyr og makromotiver kjennetegner bildene hans. Ikke bli overrasket om du finner han liggende i veikanten for å ta nærbilde av en blomst eller en liten maur. Han begynte med foto for snart 40 år siden. Etter at han begynte med digitale bilder for over 10 åren siden er det blitt mye eksperimentering og hobbyen er blitt en altoppslukende interesse ved siden av jobb og studier.

Om du er ny innen fotografering eller har lyst til å utvikle lidenskapen videre anbefaler Trond å gå ut å ta bilder av det du liker og ha det gøy. Ikke fokuser for mye på fotoutstyr. Det er ikke utstyret som tar bilder, men fotografen. Bruk det utstyret du har, enten det er mobil eller et speilreflekskamera. Ha det moro med kamera og utfordre gjerne deg selv. Bli kjent med kameraet du bruker og prøv forskjellige innstillinger, råder Trond. For å lære mer finnes det mye informasjon og inspirasjon på nettet, for eksempel YouTube. Gå på fotoutstillinger og bla i fotobøker. Delta på et fotokurs, eller meld deg inn i en fotoklubb.

Vestby fotoklubb finner du på www.vestbyfotoklubb.no og på facebook.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.