ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Vestby Bygdekvinnelag er i godt selskap når de nå mottok Læringsprisen for 2019. Blant tidligere vinnere finner vi kor og korps, hundeklubber, husflidslag, teatergrupper og pasientforeninger, samt andre bygdekvinnelag.

Begrunnelsen fra juryen

Det er 10. gang denne prisen deles ut til et lag eller en forening, og det er Voksenopplærings-forbundet som står bak prisen. Prisen går til lag som aktivt benytter voksenopplæring for utvikling av laget, og som gir mulighet for faglig utvikling hos medlemmene. Videre skal det være en arena for læring og gode opplevelser i nærmiljøet, og bidra med ideer og frivillige deltakere til styrer og ressursoppgaver. I begrunnelsen fra juryen i VOFO, kom det også frem at laget er godt synlig både på facebook, instagram og på sin hjemmeside med mottoet at Vestby Bygdekvinnelag tilbyr arrangementer og hyggelige aktiviteter som gjør deg bedre kjent med kommunen, og viser bygda fra sin beste side! De fleste møtene og arrangementene til laget er derfor åpene både for medlemmer og ikke-medlemmer.

Selve prisen er en sjekk på kr. 5000, samt et diplom, og det var Solveig Røed og Tone Marie Pedersen som tok imot prisen på vegne av laget. Juryens begrunnelse var blant annet at laget med sine allsidige aktiviteter bidrar til et inkluderende lokalsamfunn. Kurs og aktiviteter tilbys både egne medlemmer og befolkningen i Vestby, og omfatter temaer som gir opplæring og gjør laget synlig på ulike arenaer, for ulike aldersgrupper og på tvers av generasjoner. Det var Akershus Bygdekvinnelag som i år hadde nominert laget i Vestby som kandidat til prisen.

Mange kurs

Bygdekvinnelaget i Vestby har de siste årene holdt mange kurs. Mattradisjoner er et av temaene laget har satset på, og i fjor ble det avholdt kurs i safting og sylting av Aroniabær. Takkebakst har også populært, og flatbrød og potetlomper har stått på menyen. Det siste kurset på Gardarheim ble fulltegnet på et blunk.

Studiering

Karin Grimsrud har vært studieveileder i Bygdekvinnelaget de siste to årene, og hun har også tidligere vært leder i laget. Hun er opptatt av bunad og bunadstradisjoner og Follobunaden har vært tema for flere av kursene laget har satt opp. Det hele begynte med i søm og brodering av barnebunaden. Kurset ble raskt fulltegnet, og etter kurset, fortsatte medlemmene å møtes i en studiering. Resultatet ble blant annet vist frem på Bygdedagen året etter. Nå i høst startet kurs i brodering og montering av herreskjorten til Follobunaden, og det ligger også i videre planer at kvinnebunaden skal settes opp som et eget kurs.

Strikkecafe

I fjor høst inviterte Bygdekvinnelaget til strikkecafe i samarbeid med Coffee Shop. Her lærer medlemmene bort strikking av babysokker. I flere år har det blitt strikket babysokker leveres på Helsestasjonen for deretter å deles ut til våre nyfødte medborgere i bygda. Et par av lagets medlemmer har vært ivrige strikkere, og samlet produksjon er flere hundre sokkepar. Men strikkekafeen er også en læringsplattform hvor alle kan komme, også de som ønsker å lære å strikke. Oppmøtet har vært bra og hit kommer både unge og de som er godt voksne.

Koftefestivalen

Etter hvert har det blitt noen faste arrangementer, som blant annet ballkjolesalget på Vestby Prestegård og Nissevandring. Årets største arrangement var nok Koftefestivalen i mars, med utstilling med over 200 kofter, samt foredrag fra kjente strikkere Nylig avholdt bygdekvinnelaget Årsmøte og nyvalgt leder er Trude Skage Andersen. Styret bekrefter at det blir flere kurs og aktiviteter neste år også, for da har laget 90-års jubileum.

Babysokker deles ut på helsestasjonen

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.