ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Noen av gutta i Vestby Biljardklubb. F.v. Franck Nybo, Terje Blegen, John Ove Løvdal, Tormod Rygge, Simen Aakerman og Damianos Giallourakis. Sistemann har vært Norgesmester flere ganger og vært blant topp ti i Europa.
https://youtu.be/VF7jLmlIf5U?si=Dtt5TR_uRjUmP-PI

Vestby Biljardklubb er en mellomstor klubb hvor folk kan spille og kose seg sosialt sammen. Frank Nybo styrer klubben og bruker deler av familiens bolig til lokaler.

– Det er dyrt å leie lokaler i Vestby, sier Frank. – Jeg har lett i flere år, men det har ikke dukket opp noe som er rimelig nok. Strøm kommer jo i tillegg til leien, og den er krevende.

Huset han og kona bor i er stort, og han har bygget det selv, byggingeniør som han er. Biljard-lokalene er godt adskilt fra resten av boligen, så det fungerer greit å bruke dem som klubblokaler.

Øvelse gjør mester

Frank Nybo var nysgjerrig på spillet i mange år. Han prøvde seg i Oslo allerede i 1983, men der opplevde han at biljard og fyll hang sammen.
I 2010 kjøpte han sin første biljardkø, og senere fikk han anledning til å investere i et bord, et Brunswick, et profesjonelt turneringsbord. Selv var han elendig til å spille på den tiden, men det er tydelig at øvelse gjør mester. Han var med i NM i fjor!

Noen kjente begynte å komme innom for å spille, og så har det ballet på seg gjennom årene. Til de grader!

– Det er noen karer som er trofaste her fra Vestby. Ellers kommer det folk fra bl.a. Oslo, Fredrikstad og Askim, og det har kommet norgesmestere på besøk. Det er bare én høne i flokken pr. i dag, erkjenner han. Av og til er kona med og spiller, men hun er mer glad i dart egentlig. Vi har også unge spillere på rundt 15-16 år.

– Vi er kjent for å ha et godt sosialt miljø. Pr. i dag har vi 23 betalende medlemmer, og vi mottar støtte fra Norges Idrettsforbund. Bord og utstyr koster. Dukskift koster f.eks. 5000 kroner og baller 4000 pr. stk.

Frank Nybo lager og reparerer køer selv, men kjøper inn nytt fra tid til annen.
Alle kan spille to ganger i uka, mandag og torsdag, og eliten spiller onsdager. Har du lyst til å prøve deg, må du ringe Frank i forkant. Han setter et tak på 8 personer pr. gang siden det nå spilles bare på to bord.

– Jeg har bord og utstyr til flere, men det er begrensninger nå pga strømutgifter. Medlemmene betaler en kontingent en gang i året. Den er ikke høy, og i tillegg betaler man en liten sum pr. gang.

Turneringer

12 personer av de faste spillerne er elitespillere. De deltar i turneringer internt og eksternt. Han trekker frem Oslo Biljardklubb som holder til i Thorvald Meyers gate. Der er det bra. De har turneringer månedlig som flere av dem deltar i. To ganger i året reiser de til Trondheim og turnerer. Frank ler og sier han nå er i ligaen “55 super old boys”.

Biljard er et samlenavn på forskjellige grener der man bruker en kø til å støte kuler: carambole, snooker og pool. Carambole-banen har ingen hull, mens de to andre har seks hull. (Wikipedia) Jo mindre hull, jo mer krevende. De beste spillerne foretrekker 10 cm og 8,5 cm.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.