Verdensdagen har som mål å øke befolkningens forståelse av egen psykiske helse, og hva som bidrar til god psykisk helse. Å øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse. Folkehelseuka er i år lagt til det samme tidspunktet. Naturlig nok.

Et samarbeid mellom Vestby kommune og frivillige

Folkehelseuka har et rikt program, og arrangementene er samlet og organisert av Vestby kommune. Friluftslivkonsulent Esben Eyde, underlagt kultur, har oversikten etter at idrettskonsulent Ida Martinsen har sluttet, og kommunen venter på en nyansatt i januar. Eyde forteller at kommunen har ansvaret for et foredrag Simen Almås på Grevlingen og en kveld kalt “lavvo-praten” på Ødemørk er det rehabiliteringsseksjonen i kommunen som står for. Ellers er det lag og foreninger, skoler og barnehager som har ansvaret for og holder sine egne arrangementet og aktiviterer.

Påfyll for kropp og sjel 7. – 13. oktober

Et allsidig program hele uka med noe for enhver blir tilgjengelig og er gratis for alle. Vestby turlag arrangerer blant annet to turer, til Jeløya og i Krom­skogen i Vestby. Friskis og Svettis holder treninger og presenterer forskjellige nivåer du kan trene på, og du kan få med deg flere aktuelle foredrag, bl.a. i regi av Sanitets­foreningen og ikke minst Mental Helse. Mental Helse vil dessuten ha stand på togstasjonen i Vestby selve ­Verdensdagen som er 10. oktober.

Verdensdagen for psykisk helse har som mål:

  1. Å øke befolkningens forståelse av egen psykiske helse, og hva som bidrar til god psykisk helse
  2. Å øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse.
  3. Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdens­dagen i Norge i samarbeid med Helsedirektoratet.

Verdensdagen markeres i over 150 land.

I 2019 ligger det an til ny rekord med 1900 annonserte markeringer over hele landet. Verdensdagen er dermed den største kampanjen om psykisk helse i Norge. Det er lokale arrangører rundt omkring i Norge som står bak de aller fleste markeringene. Skoler, studentsamfunn, bedrifter, kommuner, organisasjoner, barnehager og mange flere skal ha psykisk helse på dagsorden i perioden rundt 10. oktober.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.