Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse – vi har alle en psykisk helse.

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
 • Lørdag 14. oktober vil Mental Helse Vestby være på stand på Vestby Storsenter kl. 11 – 16.
  Det blir loddsalg og utdeling av diverse informasjonsmateriell.
 • Torsdag 12. oktober er det som vanlig åpen dag Follo DPS, Follo ARA og Follo BUP i Ski.
  Heldagsseminar med parallell-foredrag med variert innhold og gode forelesere.
  Stands samt gratis kaffe og vafler- så langt beholdningen rekker.
  Arrangementet er åpent for alle interesserte- ingen på­melding- arrangementet er gratis.

Noe å glede seg til.

Når vi har noe å gleder oss til, øker endorfinnivået vårt, noe som reduserer stress. Den følelsen kan vi kjenne oss igjen.

 • Det er lettere å starte med trening dersom du velger en treningsform du gleder deg til å starte på.
 • Det er lettere å stå opp når vi gleder oss til noe. Adventstiden og barn er et eksempel på det. Den forventningen og kriblingen i magen når 1. desember kommer og de skal åpne den første luken i julekalenderen.
 • Har du vært på kino eller teater i det siste? Husker du den følelsen du fikk når lyset skrus av og reklamen erstattes med introduksjonsteksten til filmen du virkelig gledet deg til å se?
 • Når du skal møte en gammel venn som du vet du trives godt i selskap med?

Gleden av å glede andre.

Det fine med glede er at det kan deles. Å sørge for at andre har noe å glede seg til, kan være godt for din egen psykiske helse. Hva kan du si og gjøre for at andre har noe å glede seg til – enten det er på arbeidsplassen, i barnehagen, hos frivilligsentralen eller på gata. Vi kan alle påvirke andre gjennom våre handlinger.

Den etterhvert verdenskjente jazzartisten har valgt Son kulturkirke som arena for sin norske lanseringskonsert i oktober.

Dame

Silje Nergaard er en av våre aller fremste jazzartister. For sin nyeste plate, «Chain Of Days» (2015), skrev VGs anmelder Stein Østbø: «Ingen balanserer det lekne og det melankolske med like stor bravur som Silje Nergaard» og ga platen terningkast 5. Det er bare å glede seg til å se og høre Silje Nergaard på nært hold på Saga.

Fredag 13. oktober slipper Silje Nergaard sitt nye album «For you a thousand times» – og reiser ut på turne til Japan, Tyskland – og Son. Dagen etter holder hun konsert i Son kulturkirke – den eneste konserten i Norge denne høsten.