ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Den interkommunale vannledningen som bygges i regi av det interkommunale selskapet Movar, nærmer seg Vestby.

 

Snart renner vannet fra Vansjø gjennom nye rør og ut fra springen til innbyggerne i Vestby.

Snart renner vannet fra Vansjø gjennom nye rør og ut fra springen til innbyggerne i Vestby.

Ordfører Tom Anders Ludvigsen understreker viktigheten av god infrastruktur når Vestby har en så voldsom utbygging som kommunen har per i dag. Både når det gjelder boliger og næring. Ett av disse tilbudene er god og sikker vanntilførsel.

Interkommunalt prosjekt

- Dette er jo som kjent et prosjekt som det interkommunale selskapet Movar bygger, og i dag er den nye hoved­ledningen kommet fram til Kambo. Med andre ord er den like i nærheten av kommunegrensen vår, og vil etter alle solmerker å dømme ligge klar til bruk rundt årsskiftet 2023/24.
- Det vil betyr mye for Vestby å kunne tilby alle innbyggere og næringsdrivende en trygg vanntilførsel, og ikke minst rikelig med vann i årene som kommer. Vannet kommer som kjent fra Vannsjø, og er en vannkilde til mange kommuner i vårt område.
- Er dette vann av god kvalitet eller er det er sterkt belastet friområde med masse folk i kanoer og gjeddefiske?
Ordføreren humrer lett i den andre enden av linja, tydelig oppgitt over spørsmålet.

Hovedvannledningen

Ny hovedvannledning til kommunegrensen klar til bruk rundt årsskiftet 2023/24.

Topp kvalitet

- Vannet vårt ligger på Norgestoppen når det gjelder kvalitet. Det har det gjort i årevis, og her er det ikke ­snakk om smak av verken myr ­eller nystekte gjeddekaker. Det er høy kvalitet på vannet og ikke minst rikelig tilgang i overskuelig framtid. Dette er et produkt vi er stolte av, ­understreker Ludvigsen.
- Hva med kostnader. Dette er et stort prosjekt og innbyggerne må kanskje regne med høye kommunale avgifter de kommende årene?
- Vann og avløp skal ikke noen kommune tjene penger på. Det er kun de faktiske kostnadene hver kommune har som skal dekkes inn gjennom vannavgiften, og over mange år. Her er det Movar som står for grunninvesteringene, og hver kommune blir belastet i forhold til størrelse når prosjektet er ferdig. Det er et slags spleiselag.
- Vi bygger trygghet for framtiden, understreker Ludvigsen, i en tid kommunen har store planer for ytterlige ekspansjon både når der gjelder næring og boliger. Vann er med andre ord en viktig satsning for oss, forteller han.

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.