ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Vestby Nytt ville denne siste lørdagen i August lodde stemningen før valget. Det spørsmålet vi stilte tilfeldige offere var; Hvis DU fikk bestemme hva som burde endres etter valget 13. september, hva velger du da? Noen få kviet seg for å svare, andre hadde det kanskje ekstra travelt med helgeinnkjøpene? Men mange var positive og stilte opp. For å ikke henge ut noen, har vi valgt å ikke koble svarene med de bildene vi fikk lov til å ta.

Den aller yngste i denne svært så uformelle spørre runden er 13 år, den eldste er ca 70. De spurte er 50/50 kvinner og menn, eller for den saks skyld, gutter og jenter.

Her er en oppsummering av de svarene vi fikk:

– Ikke legg ned landbruket. Det er som å skyte seg selv i foten.

 

– Slutt med å eksportere billig strøm til Europa og la oss betale regningen med ekstremt høye strømpriser etterpå når våre vannreserver er lave.

 

– Nå er det på høy tid å våkne. Eller må vi vente til hjemmene våre brenner ned eller blir tatt av flommer før vi klarer å forstå de klimatruslene vi står overfor?

 

– Ta vare på de eldre, det hjelper så forsvinnende lite å heve pensjonen når prisene stiger så ekstremt som de gjør nå om dagen.

 

– Vi vil ha stemmerett nå.

 

– Reduser avstanden mellom de fattige og rike. Hvordan kan det ha seg at mange sliter med å forsørge familien sin mens andre blir millionærer og milliardærer?

 

– Stans sentraliseringen. Byg­dene blir avfolka og uteglemt.

 

– Hvorfor skal vi ta i mot flere flykninger? Vi har da mere enn nok av dem allerede.

 

– Bomstasjonene tar livet av oss. Det er greit nok å snakke om tog og buss i stedet for bil, men når du har mange unger er ikke det noe alternativ. Dessuten skal de til barnehagen, på skolen og på fritidsaktiviteter. Dette ruinerer oss.

 

– Sosial utjevning nå. Det holder ikke med vakre valgløfter Gjør noe.

 

Tusen takk til alle dere 20 som var så sporty at dere tok dere tid til å svare oss.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.