Vi blir hver dag proppet med siste nytt om koronasituasjonen nasjonalt og internasjonalt. Med Vestby Nytt sin positive profil så ønsker vi å fremme mellommenneskelige historier som kan skape entusiasme og ettertanke hos oss alle. Kan du være en sånn inspirator for andre? Det kan bety mer enn du aner når du gir av deg selv og kanskje glemmer litt av din egen situasjon.

Mange tanker og historier

Det blir mange tanker og historier ut av den nye uvirkelige situasjonen som vi må forholde oss til.  Mange er redde for smitten og sykdommen – ikke helt uten grunn. Mange har vært i karantene og isolert i uker. – Redsel og angst i forhold til alt som skjer i verden er skremmende. Hva tenker du om alt dette? Hva med alle de som gir blanke i om de ferdes ute i store forsamlinger, er de egoister eller er det helt greit at man lever som før?

Noen spørsmål

Hva skal jeg gjøre hjemme for å bruke tiden min til «noe fornuftig?» Hvordan går det med arbeidsplassen min? Hva må til for at jeg har en jobb å komme til når krisen er over? Eller må jeg tenke på noe nytt? Kanskje du ikke trivdes på arbeidsplassen din og at du nå får muligheten til å skifte arbeidsplass? Eller gleder du deg til å komme tilbake til kollegaene dine for igjen å yte ditt aller beste? Kanskje du har fått noen gode idéer i denne tida som skaper ny giv på arbeidsplassen din?

Viktige yrkesgrupper

Hva med lavtlønnede yrker som renholdsarbeidere, butikkmedarbeidere, søppelkjørere og andre lavtlønnede yrker som vi alle er avhengige av for å holde hjulene i gang? Helsearbeidere er også en yrkesgruppe som i disse dager blir verdsatt høyt. Våre politikere har også fått kjenne på presset med å komme med løsninger som driver oss videre. Det er i det hele tatt mange som «må levere» for å holde samfunnsmaskineriet i gang.

Hjemmekontor

Hvordan er det å ha hjemmekontor og forholde seg til sin nærmeste familie hver dag? Det kan nok være en påkjenning for mange familier. Tror nok at mange familier kan ha godt av å oppleve hvor mye samholdet betyr for familien. Hvert eneste familiemedlem blir viktig og vi blir mer opptatt av at alle skal være friske. At noen synes det blir kjedelig i lengden er naturlig, men ikke farlig. Vi kan alle ha godt av å stoppe opp litt og reflektere litt over livet i sin alminnelighet.

Krisesituasjon

Det er ofte i krisesituasjoner at vi mennesker er kreative og tenker nytt og annerledes. Det kommer alltid noe godt ut av «å yte litt mer enn det som forventes». «Vi vet ikke hvor sterke vi er før det eneste alternativet er å være sterk»! Det er påkrevd i den situasjonen vi er i nå. Vi må alle vise en dugnadsånd og mental styrke som blir viktig for oss selv og den verden vi skal videreutvikle.

Viktigere enn noen gang

Det er viktigere enn noen gang å stille opp for hverandre. Det vil helt sikkert gi oss en ny giv og mer livsglede hvis vi alle klarer å snu noe som har preget verdenssamfunnet negativt over tid. Dette kan være vekkeren vi alle trenger til å videreutvikle den verden vi alle ønsker oss! Ta vare på hverandre – ta vare på en verden som vi alle har stor respekt for.  

Send inn ditt bidrag med tanker og idéer, så vil vi publisere noen bidrag i maiutgaven i Vestby Nytt. Husk at du kan gjøre en forskjell med ditt bidrag «i disse tider».