ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

De møter oss smilende og lune i formen. Et par litt utenom det vanlige på flere måter for oss nordmenn. De bor en stor del av året i Indonesia. Der er det Robert som skiller seg ut og er både eksotisk og populær.

Vi skal snakke om yoga først og fremst. Ulfa Misbaccula, opprinnelig fra øya Java i Indonesia, holder yogaklasser for 3. året i Vestby, i samarbeid med mannen Robert Hagen. I år er paret litt sent ute med å annonsere timene (plakatene de hang opp er revet ned), men nå er de i gang og ønsker folk velkommen til Asthanga yoga i grendehusene i Garder og på Hvitsten. Fire dager pr. uke underviser Ulfa i en yogaform som nærmest er en egen livsstil som inkluderer sunn kropp, tanker og følelser. -Man arbeider seg fremover mot fysisk og åndelig klarhet. Filosofien som ligger bak kan også være nyttig å vite noe om. Kosthold, rytme, respekt for naturen og seg selv er en del av det.

Yoga og livsstil hånd i hånd

Det er naturlig å snakke om livsstil når vi møter Ulfa og Robert. Ulfa danset fra hun var en jentunge på 10 år og ble etterhvert en semi-profesjonell danser som opptrådte med en gruppe på ulike festivaler og arrangementer i Indonesia. I en alder av 24 oppdaget hun yoga, og begynte å delta på ukentlige og helge- workshops og fikk på den måten en grundig utdannelse i praksisen. Hennes viktigste lærer var Simon Borg Olivier fra Australia.

-Yoga ble nesten som et kall for meg, sier Ulfa, på engelsk. – Hun jobber med å lære norsk. Robert snakker Bahaza Indonesia, det nasjonale språket i Indonesia, hvor befolkningen faktisk benytter 330 ulike språk som ikke engang ligner på hverandre. -Flere mente at jeg burde dele kunnskapene med andre, og i dag underviser jeg daglig i studioet “Power of now” på Bali.

Robert Hagen fra Vestby er kjent for oss gjennom både idrett, karate og Thai Chi, som foredragsholder og forfatter. Vi skrev om Robert i 2013 (http://www.mediasenteret.no/Artikler/Utgivelser/Vestby-Nytt-Nr.5-2013) hvor vi fortalte litt av hans historie.

Både Ulfa og Robert utfører yoga hver dag, med unntak av én dag som er lørdag og hvor de tillater seg å hvile og skeie ut.

-For Ulfas del betyr det å løpe langs strendene, humrer Robert, mens jeg sykler, leser aviser eller bare hviler. Forsøker ihvertfall. – Han legger ikke skjul på at han synes det er godt å være noen måneder av gangen i hjemlandet. Selv om Bali byr på strender og rolige og vakre områder, bor de selv i et tett befolket område hvor man bor svært tett på naboen.

-Når man bygger hus, bygger man videre på et hus som allerede står. Man deler en vegg, forteller Robert. – Det er ingen isolasjon, og man blir svært godt kjent med naboen. -På godt og vondt, legger Ulfa til og ler.

“Spise regnbuen”

Parets kosthold er basert på sjømat, frukt og grønnsaker.

-De sier på Bali at man skal “spise regnbuen”, dvs. bordet skal inneholde mange slags frukter og grønnsaker. Heldigvis er både Robert og jeg glad i ris, sier Ulfa. -Vi liker å mikse brun og hvit ris, og vi bruker nøtter, kokosolje og mye annet som gir proteiner i stedet for rødt kjøtt. Salat med kanskje litt mørkt brød, så godt som uten mel, er veldig godt. Man trenger ikke spise brød hver dag etter min mening, legger hun til.

-Folk i Indonesia er vennlige og snille og nysgjerrige på nye, fremmede mennesker. Robert er populær og sees på som eksotisk med sitt lyse hår og blå øyne, smiler Ulfa. Hun forteller at hun er blitt glad i Norge, setter stor pris på stillheten, romsligheten i bokstavelig forstand og at hun gjerne gjør sin morgenyoga utenfor huset de bor i i skogen. Med musikk eller fuglekvitter som akkopagnement. Nå håper hun å få med seg gamle og nye innbyggere i Garder -som kanskje også trenger å bli kjent med hverandre –  på yoga og igjen på Hvitsten hvor hun etterhvert er blitt godt kjent.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.