TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober.

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år.
Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene!

Havet er fantastisk.
Det har gitt liv til alt levende på planeten vår. Men nå er havet truet. Heldigvis finnes det løsninger.

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst:
Pengene som blir samlet inn går uavkortet til TV-aksjonen og blir utbetalt direkte til TV-aksjonen sin konto. Se hva du kan bidra med til TV-aksjonen. En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. 
I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.

Bli digital bøssebærer!

Digital bøssebæarer illustrasjon

Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærere.

Den enkleste måten å engasjere seg på er å opprette en egen digital bøsse og samle inn penger i ditt nettverk. Havets Miljøfond gir 1 krone til aksjonen for hver digital bøssebærer.

• Registrer deg på blimed.no
Gjør bøssa personlig
• Del i nettverket ditt

Har du spørsmål om å være digital bøssebærer, eller om hva som skjer rundt TV-aksjonen der du bor? Ta kontakt med  din lokale fylkesaksjonsleder.

Ingen bøssebærere som går ut fysisk og banker på dører i år. Kun digitale bøsser.

OM du ikke “er hjemme” når bøssebærerene banker på “døra“! 

HER finner du digitale bøssebærere i Vestby kommune.

Verdens største innsamlingsaksjon

TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen.

TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.
Totalt har TV-aksjonen samlet inn over ni milliarder kroner.

På selve TV-aksjonsdagen den 18. oktober sender NRK direkte søndag kveld.

Frivillige ved Vestby frivilligsentral møttes for å hekle sjødyr som skal selges på Godset til inntekt for TV aksjonen, kan Berit Rustand meddele Høstmagasinet. Hver mandag i flere måneder har de møttes for å hekle havfruer og klovnefisk, blekkspruter og andre sjødyr. (Se bildegalleriet trykk ESC for å gå ut av galleriet).

Stadig flere er blitt bevisst at de kan gjøre en forskjell. Det er ikke lenger uvanlig å støte på “samlere” med pose (og hansker) på tur. Dessuten dukker det stadig opp arrangementer der man kombinerer trim, opplevelser og søppelplukking. Yrker dukker opp i kjølvnnet av dette og nye problemstillinger dukker opp rundt temaet på Universitetet i Oslo.

En (av flere) grupper som driver med dette er:

Rydd i naturen- hold Son/ Vestby rent – ryddedugnad i Son
(Følg gruppen på facebook og få med hva som skjer)

person plukker plast

En kjent figur for mange, som Vestby Nytt har skrevet om er Sten Helberg.
Han er: 

 

Les mer i:

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.