ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Tom Anders Ludvigsen

Leder for byggekomiteen og ordfører Tom Anders Ludvigsen viser hva Kulturkvartalet vil brukes til. Illustrasjonbilder av biblioteket. Foto: Christine Berge

Ordfører Tom Anders Ludvigsen har fortsatt stor tro på at det blir bygging av Kulturkvartalet i Vestby sentrum. Han har med seg et stort flertall i komunestyret før budsjettdebattene starter i november.

- Det var hele 32 medlemmer som sa ja til å jobbe videre med prosjektet. Bare Frp var imot, forteller en oppglødd ordfører på den andre enden av telefonlinja. En ordfører som virkelig har fått smaken på nytt bibliotek og et løft for den lokale kulturen i Vestby.

Inn i budsjettet

- Rådmannen har lagt 494 millioner til kulturkvartalet inn i budsjettet for den neste perioden, og jeg vil understreke at kommuneøkonomien i Vestby er god. Jeg ser svært optimistisk på dette prosjektet, og ikke minst vil det bety veldig mye for både trivsel og kulturtilbudet til innbyggerne i Vestby. - Når vi vet at økningen av besøket til Deichman’s bibliotek økte med over 600 prosent da de fikk nye og moderne lokaler, og at biblioteket i vesle Kongsberg økte sitt besøk fra rundt 350.000 til over en million brukere da de la dette inn i et nytt kulturbygg, sier det seg selv at det også vil bli et skikkelig kulturløft for Vestby.

Ikke eiendomsskatt

På spørsmål om en så stor investering som dette vil resultere i innføring av eiendomsskatt i Vestby svarer Ludvigsen et kraftig nei. - Vår kommuneøkonomi er så god at det vil ikke komme på tale. Vi har mange hundre millioner på fond, og en langt sunnere økonomi enn en rekke andre kommuner i vår størrelse. Så noe eiendomsskatt kommer ikke på tale. - Jeg har stor tro på at rådmannen finner gode løsninger for å få denne investeringen på plass når budsjettbehandlingen starter i november, og at vi får en handlingsplan med et fantastisk Kulturkvartal som får et solid politisk flertall å støtte seg på. Noe annet vil overraske meg, kommenterer ordfører Ludvigsen.

Økonomisk galskap

- Vi synes også et kulturkvartal i Vestby hadde vært fantastisk flott for våre innbyggere, misforstå meg ikke, men nå kommer ting i feil rekkefølge, uttaler FrP's Kenneth Lien Steen. - For oss er både bygging av nye omsorgsboliger og opprusting av skole og barnehager viktigere å få gjennomført bygging enn et kulturkvartal til over en halv milliard kroner, som jeg tror regningen vil komme på. - Går flertallet for dette kulturprosjektet må det nødvendigvis gå ut over noe annet, og da er jeg redd det vil gå ut over både barnehager, skoler og ikke minst planene for nye omsorgsboliger. At vi skal ha råd til alt dette i den nye handlingsplanperioden tror jeg dessverre ikke. Da snakker vi en milliard kroner.

Betyr eiendomsskatt

- Frykter du innføring av eiendomsskatt? - Selvsagt gjør jeg det. Med denne kraftig investeringen for kommunen er jeg overbevist om at vi ikke vil komme utenom eiendomsskatt i Vestby for å finne nødvendige midler til dette kulturprosjektet. Ikke bare for næring som i dag, men for alle husstander i kommunen, hevder Lien Steen. - Etter flere tiår med etablering av stadig mer næringsliv og utvikling av nye boligområder, er det ikke kulturens tur nå til å få et løft? - Ser vi på kulturtilbudet i kommunen har vi en rekke arenaer å bruke i dag. Vi har to velfungerende bibliotek, vi har ny kultursal på Grevlingen, kulturkirke, muligheter for å utvikle mer på «Teten» og låven på prestegården er en annen arena som kan utnyttes bedre. - I tillegg har vi allerede flotte idrettsanlegg i kommunen. Et nytt kulturkvartal blir derfor ren luksus jeg ikke tror det vil bli budsjettmessig flertall for. Både miljøpartiet og Høyre ønsker å utsette saken, og jeg ser for meg en omfattende diskusjon når budsjettdebattene starter i november.

Partileder i FrP Vestby Kenneth Lien Steen

- Vi synes også et kulturkvartal i Vestby hadde vært fantastisk flott for våre innbyggere, misforstå meg ikke, men nå kommer ting i feil rekkefølge, uttaler FrP's Kenneth Lien Steen. Foto: Arild Forsberg.

Red.anm: Følg med for en oppdatering av saken når vi publiserer resultatene fra vår leserundersøkelse her på nett.
Du kan for øvrig lese resultatene i siste utgave av Vestby Nytt.

Les også artikkel i VN11/12-2020: Ønsker seg kulturkvartal i Vestby

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.