ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Tove og en kunde i butikken

Tove Hauge sammen med sin trofaste kunde Nina Knarvik i butikken Gullich i Son

– Først må det formelle være på plass. Deretter vil vi starte arbeidet for fullt fra 2020, sier Tove Hauge, den nye daglige lederen i Vestby Næringsforum. Hun fungerer nå i en 30% stilling, samtidig som hun er i gang med avvikling av butikken sin, Gullich i Son.

Tove Hauge med plastpose

Snart må Tove Hauge rydde seg ut av butikken sin Gullich i Son for å gi plass til nye eiere.

Eksklusive varer til nedsatt pris

Vestby Nytt møter Tove Hauge i Gullich i Son, blant eksklusive varer i butikken hennes. Utenfor forteller skiltet at noe er på gang. Nesten alle varene er på 40% salg, fram til avvikling ved årsskiftet. Tove møter smilende kunder som stadig kommer innom, også etter formell stengetid. En av dem, Nina Knarvik har vært trofast kunde siden Tove startet i 2012. Mens Tove har bodd i Son i 10 år, har Nina bodd der i 12 år. Nina berømmer Gullich for sitt mangfold, både hva gjelder mat, te, gamle antikviteter og linstoffprodukter. Tove medgir at hun har fått mange hyggelige tilbakemeldinger og supplerer med at varene hennes får man ikke overalt, et konsept hun har brukt 8 år på å bygge opp. Med 6 arbeidsdager i uka og fullt trøkk, vil hun isteden konsentrere seg om Vestby Næringsforum framover. Hun forteller at årene med butikkdrift og mikroøkonomi har vært utrolig lærerike, men at hun med sin tidligere arbeidserfaring fra større bedrifter, nå er kommet tilbake til start. Hun vil blant annet videreføre den gode samarbeidsånden som er opparbeidet i Son og koble Vestby Næringsforum opp mot flere samarbeidspartnere.

Utenfor butikken Gullich i Son forteller skiltet at noe er på gang. 40% på nesten alle varene!

Jungeltelegraf og butikken i Son

– Dersom noen vil overta butikken, vil de komme til dekket bord! Jeg eier ikke lokalene, men samarbeider med eierne for å få tak i noen som kan passe inn her i Son, og jeg satser på at jungeltelegrafen gjør sitt. Det er veldig fint å bo i Son. Her har vi god tid, miljøet er åpent og sosialt, vi hilser på hverandre, og ingen lyskryss er å se her! Tove skryter av at mange i Son har vært flinke til å bruke butikken, og beskriver noen av dem som den «harde kjerne». De fire første årene driftet hun kafé, med ferske kanelboller og i tillegg et konsept kalt «Tour de Gullich», hvor hun hadde såkalte halvamatørsyklister som faste gjester. Fortsatt kommer mange av dem innom, i tillegg til alle båtturistene, hovedsakelig på sommerstid.

Årsmøte, nytt styre og ny nettside ()

– Første post på programmet blir årsmøtet i medio november, forteller Tove Hauge. Vi har kun hatt et interimstyre etter at Vestby næringsforum ble stiftet 5.02.19, men nå snart vil det nye styret være på plass. Og i slutten av november vil vår 1. leveranse på vår nye nettside komme «på lufta», vi vil «go live» med en gang. Denne digitale plattformen har Vestby Næringsforum ansvar å drifte og holde ved like, med innspill fra Akershus Reiselivsråd. Dikom i Son vant anbudskonkurransen og blir profesjonelle kommunikatører for dem. Tidligere Son Næringsforum og Vestby Bedriftsforum vil gjøre ferdig sine regnskaper og avslutte driften ved nyttår. Son Næringsforening tok i 2015 tak i den manglende helhetlige planen for Vestby som reiselivsmål. Dette resulterte i Vestby kommune sin «Strategi og tiltak for utvikling av reiseliv og handel i Vestby, mot 2030». Vestby Næringsforening har eierskap på dette, i et spleiselag med kommunen.
– Med handel- og reiselivsplanen er vi sikret god forankring og finansiell støtte, sier Tove Hauge.

Handel og reiseliv

Vestby Næringsforum vil fungere som en interesseorganisasjon for hele kommunen. Tove har ønske om at de i størst mulig grad vil bruke det lokale næringslivet. I oppstarten vil de fokusere mest på Son og Vestby sentrum, der folk flest bor, også fordi begge foreningene springer ut av disse to stedene. Hvitsten og nærområdene rundt vil bli inkludert seinere.
– Det handler også om der folk vil bo og jobbe, mener hun. Vi vil handle lokalt og tenke i bærekraft. Son sentrum har kompetanse på handel, restauranter, spisesteder, gallerier, kunst og kultur. Vestby har kompetanse på grunneiere og utbyggere, blant annet med utbygging av boliger og næringsbygg, i tillegg til nåværende logistikkbedrifter og Deli Skog. Vi vil komplettere hverandre. Dette blir spennende!

Medlemmene og partneravtaler

Tove Hauge forteller at medlemskontingenten i Vestby Næringsforum vil ha en lav terskel, og at de vil være nøye med forvaltningen av medlemmenes penger. – Selv om de vil bli utfordret på frivillighet og på aktiviteter de selv har eierskap på, vil vi ikke kun basere driften på frivillighet, forklarer Tove. – Vi vil også koble sammen medlemmene slik at de får kontakt med hverandre og kan gjøre ting sammen. Hittil har ca 12 større bedrifter inngått partneravtale med oss for 3 år. De har bidratt med frie midler, tilsammen 600.000 kr, som uten spesifikke krav skal komme fellesskapet til gode. Sparebank 1 er en av dem, i tillegg til at Vestby kommune har bidratt med midler til realisering av handel og reiselivsplanen. Dette er en tillitserklæring, og gir oss en god start, avslutter Tove.

I VNF (Vestby Næringsforum) sin presentasjon står det; «VNF sikrer finansiering til aktiviteter og ressurser gjennom medlemskontingent, bidrag fra partnerbedrifter, samt tilskudd ved prosjektgjennomføring. Vi skal være en non-profitt medlemsorganisasjon som legger vekt på lokalt engasjement, frivillighet og medbestemmelse.»

Tove inni butikken med et krus i hånda

Tove Hauge har lidenskap for te. Her nyter hun en kopp te foran tehyllene i butikken sin i Son.

Ceylon te fra Sri Lanka

Så er vi tilbake til butikkhandelen. Tove er ivrig opptatt med Jonas, en ny kunde fra Son som har kommet inn etter stengetid og vil kjøpe te. Og nettopp te er en av Tove sine lidenskaper, spesielt Ceylon te fra Sri Lanka. Hun drar dit selv og handler inn til butikken. Sist gang hun besøkte Sri Lanka var i januar i år.
– Norge er kjempeflinke på kaffe, men ikke på te, mener hun. Tove blir ivrig og begynner å forklare reporteren om de ulike teproduktene og om teproduksjonen. Te må komme fra tebusken, sier Tove. Dette får bli siste ord i denne sak! Uansett, Gullich har te i hyllene i lang tid framover til 40% av opprinnelig pris!

Kunde i butikken til TOve

Tove Hauge har fått besøk av Jonas i butikken sin i Son – etter stengetid. Det handler om te.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.