ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

2020 skulle bli året Frank Røstgård virkelig skulle etablere seg, og få bedriften “Alt om vin” til å svinge.

Selv om folk køer utenfor vinmonopolene og rødvins­glassene i de tusen hjem fylles som aldri før, er det stille for den vesle bedriften “Alt om vin” i Drøbak. Etter et driftsår i 2019 som var en slags søken etter den riktige modellen å drive etter, skulle 2020 bli året Frank Røstgård virkelig skulle etablere seg, og få bedriften “Alt om vin” til å svinge. Så kom koronaviruset svingende inn på arenaen i stedet.

Lite støtte

Skarve 40.000 kroner har den vesle bedriften fått tilsagn om i støtte, men de midlene er ikke blitt realisert. Årsaken er at de er øremerket en aktivitet Røstgård må arrangere, men når koron­aituasjonen umuliggjør sammen­komster og sosial omgang mellom vinelskere, bli de fort omgjort til “liksompenger”.

– Du får med andre ord ikke dekket tap av inntekt?

– Nei, ikke så langt. Jeg har avlyst rundt 70 foredrag og ulike eventer i 2020. Det er der hovedinntekten min ligger. Når denne inntekten svikter er det ikke nok å selge vinopptrekkere i en butikk som egentlig er mitt kontor, legger han til med en viss galgenhumor.

Det er stille for den vesle bedriften “Alt om vin” i Drøbak

– Også alle arrangementene som var booket så langt i 2021 er blitt avlyst, og ting som er blitt utsatt blir ytterligere utsatt. Nå håper jeg på mai som et aktuelt tidspunkt for å kjøre igang sammen med Eva på Sjøstjerna. Der planlegger vi å starte grillsesongen med mat og vinsmaking, og med besøk av grillmatekspertene fra Culinary Cirkus. Det kan bli stort, det kan bli stappende fullt og folk kan allerede melde seg på ved å kontakte meg.

– Jeg må ha noe å se imot nå for å holde moralen oppe, legger Frank rolig til.

Egen bedrift

Røstgård hadde i en årrekke drevet egne restauranter og vært ansatt, før han flyttet sitt vesle inneklemte kontor fra Ullerudsletta til Niels Carlsens gate i Drøbak sentrum. Der etablerte han seg med sitt selskap “Alt om vin”, og bruker nå all sin kompetanse på å holde foredrag, enten det er små private selskaper, eller for store firmaer, arrangere eventer sammen med kokker og restauranter hvor mat og vin står på programmer, bygge vinkjellere for både restauranter og privat­personer, serve de store vin­importørene med ulikt utstyr og tilby folk flest varer og tjenester som har med vin og gjøre.

I den vesle butikken får du verdens beste olivenolje og balsamico, vinglass av ypperste kvalitet, karafler, koronavennlige spyttebakker, vinkjølere, elegant vinskap, vinopptrekkere og masse andre produkter.

– Jeg hadde kjøpt inn så mye varer at jeg var nødt til å leie et ekstra lager for å få plass til alt. Er det noen som er på jakt etter vinskap eller vinkjølere så er tiden nå, skyter han raskt inn.

– Butikken min er helt ideell når det gjelder å kjøpe en gave til den som har alt.

Elsker foredrag

Frank innrømmer at han koser seg når han kan holde foredrag om vin, og at han liker seg godt i ­Italia og Frankrike. På vårt vesle besøk skjønte vi fort at å lagre vinen i hylla på kjøkkenet, i litt for høy romtemperatur, var å betrakte som fy fy. Da er det bedre i kjøle­skapet.

– Det ideelle er å lagre rødvin på 12 grader mørkt i en vinkjeller. Og når den skal serveres bør den gjerne luftes først. Da får den tilført litt oksygen og stoffene som ikke skal være der avtar. Åpne flaskene et par timer før gjestene kommer, helle vinen over på karaffel, vask flaskene godt, tørk de, for så å helle vinen forsiktig til­bake og sette flaskene kjølig igjen.

– Da får du en god vin opplevelse, og de som liker vinen noen grader varmere får det når de lufter vinen i glasset. Også god pappvin bør du lufte på forhånd, legger han til.

Vintoget kommer

Men nå er det å overleve som bedrift som er utfordringen for Frank. Han tror på vår og for­sommer som tidspunkt for ­åpning, og da kommer vintoget tøffende inn i Drøbak.

– Vintoget? Hva er det?

– Det er et samarbeid med en rekke restauranter i Drøbak, og hele hensikten er å vise fram det yrende og varierende restaurant­miljøet som er i Drøbak. Ikke minst til folk utenfra. Alle deltagere samles og deles inn i kohorter om du vil, for så å bevege seg fra restaurant til restaurant. Der blir det et lite glass vin, en liten smakebit mat som passer til vinen, for så å gå til neste restaurant. Ingen skal bli verken stappmette eller utørste når alt er ferdig, men de skal ta med seg hjem en rekke gode smaksopplevelser.

– De som vil fortsette vin­smakingen for egen maskin når toget står på stasjonen er velkommen til det, hvor de måtte ønske. Dette er en ide jeg har hentet fra andre byer, og som jeg tror vil kle Drøbak svært godt. Også her må folk melde sin interesse, legger han til.

– Forresten. Drikker du mye pappvin?

– Aldri.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.