ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Regions­direktør i NHO Viken Oslo, Vegard Einan, holdt et tanke­vekkende foredrag om «Å lede i utfordrende tider». Og da sto både kunstig intelligens og klimaendringer på sakskartet.

Vestby Næringsforum slo til med to vinnere når de på den første dagen i februar kåret Årets bedrift 2023 i Vestby. I juryen sitter representanter fra Sparebank1 og Vestby Næringsforum. Kåringen ble arrangert i vakre Son Spa.

Det er ingen hemmelighet at det var en stor bedrift og en liten bedrift som delte plassen på toppen av pallen, og som stakk av med sjekkene fra Sparebank 1. Den lille holder til Son og heter Flyt, den andre var giganten Oslo Fashion Outlet. Begge bedriftene var like stolte etter at de hadde mottatt prisen. Men det var mer som skjedde denne kvelden.

Solid foredrag
For etter at Vestby Næringsforums leder hadde ønsket velkommen og summert litt opp om dagens situasjon for forumet, holdt Regionsdirektør i NHO Viken Oslo, Vegard Einan, et tankevekkende foredrag om «Å lede i utfordrende tider». Og da sto både kunstig intelligens og klimaendringer på sakskartet.
Begge utfordringer er kommet for å bli, og vil i stadig sterkere grad prege både internasjonal og lokalt næringsliv i årene som kommer. Det blir våtere og villere, med alle de utfordringer det gir, og det blir tekniske løsninger vi ikke har sett siden Spinne Jenny revolusjonerte produksjonen av ull i England på 1760 tallet.

Einan hadde spennende refleksjoner rundt hvordan fordeler som digitalisering, automatisering og ikke minst bruk av lokal kompetanse kan erstatte lav arbeidskraft. Dette vil skape store verdier her hjemme, og i siste omgang trekke produksjon av varer hjem fra Asia til Norge. Da elimineres også frykten for å måtte vente på varer som enten sitter fast ombord i et svært lastefartøy i Suezkanalen, eller må skipes rundt Kapp Horn som følge av missilangrep i Adenbukta, skutt opp av Houthiene i Jemen. Og med alle de ekstraomkostningene dette medfører. Mange tankekors ble delt ut under dette foredraget.

Verdige vinnere

Etter gode foredrag, hvor også fjorårets vinner, Abacus It og direktøren for Son Spa holdt kloke og tankevekkende innlegg, ble katten sluppet ut av sekken. Da fikk bedriften Flyt, ved Heidi Kildebo, og Lars Pedersen fra Oslo Fashion Outlet overrakt både hederlig omtale, ære og pengepremie fra kveldens møteleder, Vestby Næringsforums Tina Legvamb.
Hun kunne fortelle om to bedrifter som hver på sin måte er viktig for Vestby. Den vesle bedriften Flyt som binder sammen de små butikkene i Son på en forbilledlig måte, og bidrar til et levende sentrum med et variert utvalg spennende forretninger. Og som gjør Son attraktiv å besøke.
Oslo Fashion Outlet er blitt en gigant i butikksammenheng i Vestby. Senteret trekker tusenvis av mennesker til kommunen og er i tillegg nærmest blitt en turistdestinasjon for mange. Senteret foretar stadig nødvendig infrastrukturelle forbedringer og er med på å sette Vestby solid på handelskartet var blant annet stikkord i omtalen.

Daglig leder Lars Pedersen i Oslo Fashion Outlet er stolt og glad over å motta prisen fra SpareBank 1 Østfold-Akershus

Oslo Fashion Outlet

Stolte og glade
– Dette er en stor anerkjennelse for oss å få denne prisen, forteller Lars Pedersen.
– Og vi er ganske stolte over å kunne motta prisen fra Vestby Næringsforum som har vokst seg store de siste årene, og som er en betydningsfull organisasjon med mange medlemmer, og en viktig aktør for næringslivet i Vestby.Vi er også stolte av å kunne si at vi legger igjen tydelige grønne spor i Vestby. Parkeringshuset sto ferdig i november 2022, og var i full drift i 2023. Vi har økt kapasiteten med 70%. Det siste året har vi hatt tre betydelige utvidelser som har gitt oss et enda bredere spekter av forretninger.På miljøsiden er et gigantisk solcelleanlegg montert på taket, med hele 2250 solcelleplater. Det gir oss mengder med egenprodusert, ren kraft. Vi tar også vare på regnvann, og samler opp 18.000 liter på gode regnværsdager. Det brukes til å rengjøre senteret, og til å vanne planter og grønne områder.
– Hvordan overlevde dere pandemien?
– Vi kom oss gjennom covid på en god måte. Vi hadde god drift hele tiden, første og fremst fordi vi har store utendørsarrealer kundene kan boltre seg på. Omsetningen var igjen rekordstor i 2023, og jeg tror vi er blitt en solid turistdestinasjon i Vestby, konkluderer Lars Pedersen.

Daglig leder Heidi Kildebo er glad for prisen på kr. 50.000,-. Flott anerkjennelse og en god vitamininnspøyting for bedriften.

Flyt

Lykkelig som liten

Flyts Heidi Kildebo er ikke i tvil om at prisen er en vitamininnsprøytning for bedriften. Om den ikke akkurat henger rundt halsen så har plaketten fått et godt synlig sted å henge, forteller hun.
– Jeg er både stolt og glad. Vi står på 365 dager i året og da er en anerkjennelse som dette hyggelig. Vi forsøker på vår måte å skape en totalopplevelse for kundene, og at de varene vi har i forretningen er riktige. Vi er som mange andre sesongavhengige, og er det godt vær om sommeren får vi en god flyt. Bade av fastboende, sommergjester og båtfolk som besøker Son.
– Noen årstider er tøffere enn ander, det må vi være ærlige på, men da er det viktig å tenke positivt og bite tennene sammen. Vi har merket kulda godt i vinter og har solgt en mengde tykke ullgensere. Det er gøy.
– Mye av det vi har og som selges best er fritidstøy og vanlig casual antrekk. Vi er jo en nisjebutikk og skal slåss mot de store merkevarebutikkene. Mange setter imidlertid pris på litt spesielle klær. Noe ikke alle andre har. Og som er av god kvalitet. Det er bærekraftig over tid, og der vil vi være, forteller Kildebo.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.