En klok venn av meg sa at det tar 2 år å bli kjent, 3 år kan også være en realistisk grense for når vi føler dyp tilhørighet.

Hva sier forskningen. Med barn har det blitt gjort forskning som viser at det kan ta 3 år å venne seg til en ny livssituasjon og å bearbeide sorgen over et tap, som endring også kan innebære. Jeg har også vært så heldig å få observere dette skillet i min egen omgangskrets.

Det kan være lett å gi opp en ny relasjon når ikke alt går knirkefritt og det kan være fristende å lete etter en ny partner.

Er det da feil partner du har valgt eller kan det være en av disse kneikene dere må gjennom for å bli bedre kjent, tryggere sammen og for å knyte sterkere bånd.

En annen klok venn sa at man trenger et felles prosjekt å samles om. For noen kan dette være å få barn, det gir en veldig sterk tilknytning. Ideologi eller religion kan også binde sammen. Så også felles fritidsinteresser, og å strebe mot et felles mål. Å gjøre oppgaver sammen og å få til et godt samarbeid, kan styrke båndene og opplevelsen av fellesskap.

Det er lett å gi opp når det dukker opp problemer. Hvis du selv har en dårlig dag i tillegg, kan den nye relasjonen fort få ansvaret for hvorfor livet føles vanskelig og man rosemaler fortiden, tidligere forhold eller det å være singel. Kjæresten er den kompliserte og vennene de ukompliserte relasjonene. Det er ikke så rart at relasjoner vi har på litt mer avstand virker enklere enn dem vi har veldig tett på oss og kanskje tilbringer mer tid sammen med.

Så er det viktig å få nok tid til egne aktiviteter uten den andre og til å savne hverandre litt. Det kan også være lurt å prøve ut relasjonen i mange forskjellige sammenhenger og å være forberedt på at det tar tid å få til et godt samarbeid.

Smilende Christina

Christina Mjellem, Gestaltterapeut, parterapeut og veileder

Forventningene våre kan ødelegge for å komme i mål. Alt skal fungere med en gang, men for å få til en god relasjon trenger vi ofte å jobbe skritt for skritt. Hver hindring som dukker opp kan ses på
som noe å lære av, noe som gjør at vi blir bedre kjent og som utvider forståelsen av seg selv og den andre. Det kan kreve en innsats å akseptere at vi gjør ting forskjellig, at ikke alt blir som du hadde tenkt deg.

Du kan trenge å sortere hvilke egenskaper du ønsker i en partner, hvilke egenskaper du kan leve med og hva du absolutt ikke kan tolerere, hva du selv kan endre på og hva den andre er villig til å gjøre noe med, hvordan ser sluttsummen ut da?

Ta også med i regnestykket at tanker og ønsker ikke alltid blir like tydelig kommunisert, men at noe ofte blir borte på veien som kan skape misforståelser.
Det er så fort å glemme at det den andre gjør ikke nødvendigvis handler om deg, når du føler deg glemt eller dårlig behandlet. Har du selv fokus på den andre 24 timer i døgnet hver dag? Eller preges livet ditt også av andre hendelser, andre mennesker og interesser som tar oppmerksomheten bort fra den andre ....

Holder dere ut og jobber hver for dere og sammen, øker dere sjansen for at brikkene vil falle på plass etter hvert. Dere blir bedre kjent, tryggere og kan få en solid relasjon hvor dere både fungerer som selvstendige individer og som et par.

Smilende Christina

Christina Mjellem, Gestaltterapeut, parterapeut og veileder

Tidligere noveller

Påskenovellene 2024

18. mars, 2024|

Vi gratulerer vinner av skrivekonkurransen i Påskemagasinet 2024, Vigdis Engen med novellen Påskehønene. Tusen takk for alle de fine novellene vi mottok. Alle er fantastiske på hver sin måte.

Julenovellene 2023

07. desember, 2023|

Vi gratulerer vinner av skrivekonkurransen til Julemagasinet 2023 Ellen Margrete Grong med novellen: Juleengelen. Vi fikk inn til sammen seks herlige noveller, alle med forskjellige fine budskap.

  • høstløv med hjerte i

Høstnovellene 2023

25. oktober, 2023|

Vi gratulerer Merete Moen med å ha skrevet novellen vi synes var best i høstens skrivekonkurranse. Høstmørke. Den har et godt innhold med både mørke og lys og gir en god leseopplevelse. Videre kan dere lese alle novellene vi mottok. Gled dere!

Sommernovellene 2023

27. juni, 2023|

Vi gratulerer Jorunn Valle med sommerens søte novelle om Grisungen. Vi takker samtidig de to andre som var med i konkurransen med en kjærlighetsnovelle og en krimnovelle. Les dem her...

  • Illustrasjon av et trehus

Påskenovellene 2023

09. februar, 2023|

Her kan dere lese vinner av novellekonkurransen for påsken 2023, pluss de 17 andre innsendte novellene i tilfeldig rekkefølge. PS, Neste konkurranse er sommernovellen, med frist 23. mai 2023

Julenovellene 2022

30. januar, 2023|

Her kan dere lese vinner av novellekonkurransen for julen 2022, pluss de 15 andre innsendte novellene i tilfeldig rekkefølge. PS, Neste konkurranse er påskenovellen, med frist 7. mars 2023

Høstnovellene 2022

13. oktober, 2022|

VINNER AV HØSTMAGASINETS SKRIVEKONKURRANSE 2022- Gratulerer til Vigdis Engen som vinner av årets høstnovelle som kom ut i Høstmagasinet 2022. Les alle de tre flotte novellene vi mottok. Neste gang kommer vinneren i Julemagasinet.

Julenovellene 2021

10. desember, 2021|

Vi gratulerer Ellen Margrete Grong som vinner av julens skrivekonkurranse, og jammen har juryen kåret den samme vinneren som i fjor til jul. Julenovellen er svært velskrevet med et positivt innhold som vi får god julestemning av å lese. Vi mottok 9 helt forskjellige, kreative bidrag, pluss 1 som kom etter frist og blir med i trekningen neste år. Tusen takk for alle flotte noveller.

  • Nisse med skjegget i postkassa

Julenovellene 2020

04. desember, 2020|

Les alle de 14 flotte bidragene vi fikk inn til julenovellekonkurransen 2020. Ellen Margrete Grong gikk av med seieren, med den velskrevne novellen “Skjegget i postkassen”. God lesing. Llilla stearinlys, Tyv, Offer, Due og Julemagi. Alt henger sammen.

  • Illustrasjon til skrivekonkurransen

Sommernovellene 2020

10. juli, 2020|

Vi gratulerer Vigdis Engen som vinner av Mediasenterets første Sommernovellekonkurrranse.

Påskenovellene 2020

08. april, 2020|

Les alle de 11 innkomne påskenovellene fra skrivekonkurransen til PåskeMagasinet 2020.

Julenovellene 2019

02. desember, 2019|

Vi gratulerer vinneren av årets julenovellekonkuranse Gabriella Gaballa, en ung lovende forfatterspire på 11 år. Gabriella har skrevet en nydelig ...  Les mer

Julenovellen 2018 – VINNER

15. desember, 2018|

Vi gratulerer Anne Stavnes Wilhelmsen i fra Nøtterøy som vinner av Julenovellekonkurransen 2018.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.