ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

– Hos oss finner du alt man trenger for å begynne med maling, tegning eller annet kreativ arbeid, forteller Julie Yksnøy Alnes, butikksjef i Tegne Ås, tett fulgt av Sylvia Minde, leder for Tegneskole og selv utøvende kunstner.

Tegne Ås

– Man velger selv hvor enkelt eller komplisert man vil jobbe med kunstneriske uttrykk, sier Julie Yksnøy Alnes, butikksjef i Tegne Ås. For reporteren selv resulterte bekjentskapet med Tegne og Tegneskole i at hun ble vekket opp av «kunstsøvnen» og at kunstvinkelen ble utvidet noen grader. Butikken Tegne Ås åpnet i 2018. Julie forteller at Tegne Oslo (Christ Engebretsen & Søn) feiret 100 år i fjor. I tillegg har Tegne 3 avdelinger i Bergen. – Her i Ås (Moerveien 14) selger vi mest tegne- og maleutstyr. Vi er en kunstmateriell- og hobbybutikk, men har også en del sy-utstyr. At vi har sytråd og synåler, er det mange her i Ås som setter pris på, forteller Julie. Ellers selger vi forskjellige typer maling, som akvarell, akryl og olje. I tillegg har vi et utvalg av gouache (opak vannmaling), som ikke er så vanlig i Norge. Vi har pensler, tusjer, staffelier, utstyr til linotrykk, skisseblokker og diverse typer papir, omtrent for enhver anledning, sier hun. – Tilknyttet butikken har vi også en nettbutikk som sender ut til hele Norge. Hjernen er i Oslo, så hvis man skal snakke med nettbutikken får du svar fra kundeservice der. Vi sender ut jevnlige nyhetsbrev, og vi har også en fordelaktig kundeklubb, hvor kunder opparbeider seg rabatt.

Kundegruppen

– Vi har egentlig alt du trenger for å kunne sette deg ned og male, tegne og jobbe kreativt, forklarer Julie. – Kundegruppen vår kommer hovedsakelig fra regionen her, men vi har også kunder som kommer langveis fra for å handle i butikken. Det kan være «vanlige» folk som bare liker å jobbe med kunst som hobby og familier som kommer innom for å kjøpe tegnesaker til barna sine eller til seg selv. I tillegg har vi elever fra Ås videregående skole og studenter fra NMBU, også lærerne der. Og vi har en kundegruppe av kunstnere og frilansere som selv selger bilder, sier Julie Yksnøy Alnes, butikksjef i Tegne Ås. Hun oppfordrer folk til selv å komme innom butikken for å se.

I etterkant av dette intervjuet, valgte Sylvia Minde å fratre som prosjektleder for Tegneskole, og driften av Tegneskole er nå lagt på is inntil videre.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.