ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

I forbindelse med at skolene åpnet igjen, hadde Vestby skole for liten plass på skolen til å kunne huse alle elevene. Løsningen på utfordringen ble todelt: 5. trinn var på Vestby Arena og rektor Jan Martin Medhaug og de andre på Follo Folkehøgskole var så rause at de lot to klasser på 7. trinn låne lokaler i perioden 11. mai til 29. mai.

Elevene fikk i denne perioden tilbud om et tredagerskurs i hiphop med danselærer Monica Johnsen, som jobber på hiphop-linja på Follo Folkehøgskole. Elevene takket selvfølgelig ja, og angret ikke. Det ble et godt samarbeid mellom to gode naboer og et lite eksempel på at covid-19 har ført til noe bra også, ved siden av alle utfordringene, #detvikanklaresammen.

Dag 1

Monica kom fram med et smil, og elevene skjønte fort at hun ikke var sur og gretten, men en veldig blid og hyggelig lærer. Man så virkelig at hun ville lære bort noe for vår glede, ikke bare fordi det var jobben hennes. Vi lærte ikke bare om dansinga, men også om hiphop-kulturen. Monica fortalte om Graffiti, New York, Klær og alt innenfor kulturen, og elevene fulgte interessert med. Etter en liten opplæring om hva hiphop er, var det klart for dans. Monica satte på musikk, og ba elevene herme etter hennes bevegelser.
Det var nå klart for å virkelig få kjenne hiphop-en strømme gjennom blodårene. Monica gikk gjennom noen Basic hiphop-moves, og fortalte om navnene og hvor de kommer fra. Her er noen av trinnene:
Bart Simpson: Ble kjent fra en Simspons-episode hvor en av hovedpersonene ble jaget av sikkerhetsvakter på en talentkonkurranse. Han skled fra side til side, og mange hiphop-dansere ble inspirert til å gjøre det til sin egen greie. Den mest populære versjonen er ved å legge på å knipse hver gang man sklir fra side til side.
Reebook: Man gynger fra side til side på beina mens man beveger armene i takt.
Babyfreeze: Man setter ansiktet ned i bakken, lener seg på armene med låret og peker beina opp i lufta. Sånn står man i en stund.
Etter en liten opplæring i trinnene var det klart for koreografi. Hun gikk gjennom trinn for trinn, og dansen formet seg fort. Etter å ha kommet ganske langt på dansen var dagen over. Vi gikk hjem med et smil, og gledet oss veldig til neste dag.

Dag 2

Den andre dagen gikk vi gjennom dansen de lærte den første dagen. Hun la på noen flere moves på koreografien, og vi merket virkelig at dansen tok form. Timen gikk veldig fort, og på slutten av dagen satt dansen nesten helt.

Dag 3

Dette var den siste dagen, og nå skulle vi virkelig få vise hva vi hadde lært. Vi skulle nemlig lage vår egen koreografi. Vi delte oss i grupper, og begynte å jobbe. Vi fikk rundt ett kvarter på oss, og sluttresultatet på alle gruppene var veldig imponerende. Det var til og med en gruppe som hadde vondt i beina, men de lagde fortsatt en liten dans med armene. Monica viste virkelig at læring kommer best fram når man gir positive tilbakemeldinger. Elevene ville faktisk lære, og da lærte de mye mer.
Vi lagde avskjedskort til Monica hvor vi takket for alt det vi hadde lært. Dette var en fantastisk opplevelse ingen av elevene vil glemme, og Monica var helt eksepsjonell.
Det er ikke bare 7. trinn som får et dansekurs. 4, 5 og 6. trinn får et dansekurs denne uka, noe de definitivt kommer til å elske.

Tusen takk til Monica som gjorde de siste dagene på folkehøyskolen helt fantastiske!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.