Styret i Vestby Kunstforening samlet utenfor Stabburet ved Vestby Prestegård. Nede fra venstre leder Ingrid Rutherford, nestleder Nina Reistad, styremedlemmer Eva Bang og Inger Brit Lea. Ikke til stede Ann Cathrin Torp, Karin Eie og Grethe Stensland.

I fjor var alt nytt med hensyn til å bygge opp en organisasjon etter koronaen. Nå er styret vel på plass, og de har høstet mye god erfaring gjennom dette året. Foreningen har nå 60 medlemmer. Men de ønsker seg flere, kan leder Ingrid Rutherford og nestleder Nina Reistad fortelle.

Jeg møter styret på kontoret deres i Vestby Menighetshus en fin septemberdag.

Med fire engasjerte damer til stede kom det mye informasjon, om hva som har skjedd, skjer og vil skje. Helt nytt i år var Kunstvandringen i Son/Hølen 1. og 2. juli. Lokale kunstnere åpnet sine studioer for publikum.

Styret i Vestby Kunstforening samlet utenfor Stabburet ved Vestby Prestegård. Nede fra venstre leder Ingrid Rutherford, nestleder Nina Reistad, styremedlemmer Eva Bang og Inger Brit Lea. Ikke til stede Ann Cathrin Torp, Karin Eie og Grethe Stensland.
Høstutstilling 2023, vestby prestegård 28.October-5.November velkommen til vernissage lørdag 28.October kl.12 Åpningstider: lørdag-søndag 12-17 hverdager 14-16 søndag 5.Nov 12-16

Med fint vær og spennende kunstløype kunne man trygt si at kunstforeningens mantra om « å bringe kunsten ut til folket» ble holdt godt i hevd.

Foreningens medlemmer har vært på busstur til «Roseslottet», og omvisning med egen guide. Det
gjorde et dypt inntrykk å lese og se om skjebnene og historiene til disse menneskene som Vebjørn Sand så ypperlig har portrettert og laget installasjoner rundt.

Kunstforeningen lyste ut muligheten for deltakelse i en åpen høstutstilling innen kategoriene tegning, maling, skulptur og foto. Det kom inn søknader fra 30 kunstnere. Juryen valgte ut 19 av dem. Så mange deltakere har kunstforeningen aldri hatt. Styret garanterer for mye fin og variert kunst på årets høstutstilling.

Vernissasjen blir lørdag 28. okt- ober kl. 12, i Vestby Prestegård. Siste dag er 5, november. Hele første etasje i den staselige prestegården blir fylt med kunst.
Utstillingsveggene skal pusses opp. Og de serverer kaffe og vafler på utstillingsdagene. Det blir også en egen guidet omvisning for kunstforeningens medlemmer.
Stort

Til våren er det planlagt en kunstauksjon. Foreningens medlemmer kan komme med kunst de av en eller annen grunn vil auksjonere bort. Hvem som helst kan komme på auksjonen og by på kunst av kjente eller ukjente kunstnere.

I november arrangeres det filmkveld i Birkelandgården i Son. 2 filmer a 30 min skal vises, «Med Munch i Vestby» og «Kunstnerløypa». Fred Olsen og kjente kunstnere i Vestby og Son intervjues. Filmene er laget og regissert av Jørn Svendsen i Vestby Historielag. Vestby Kunstforening serverer popcorn og peanøtter. Ta med egen drikke!

Vestby Kunstforening har som du ser, et variert og spennende utvalg av foredrag, kunstturer, utstillinger og omvisninger.
Foreningen sponser i stor grad aktiviteter for medlemmer samt ledsagere.

Du trenger ikke være kunstner, spesielt kreativ eller kunstnerd for å bli medlem. Du trenger bare å være litt interessert i eller
nysgjerrig på kunst. Velkommen som medlem!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.