ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Jubileumsgeneral, Trygve G. Nordby med utsikt mot Oslofjorden og Son. Her med jubileums-programmet som omhandler den store bursdagesfesten.

Jubileumsgeneralen foran Mossefossen,; industribyens arnested og opphavet til  byetableringen.

 

– Vi greier å gjennomføre de fleste av de 250 arrangementene som har vært planlagt til det store byjubileet vårt, sier en lettet jubileumsgeneral. Trygve G. Nordby. Han kan samtidig opplyse at bursdagsfesten for Moss 300 år den 10.august vil bli feiret med «brask og bram» og godt innenfor korona-reglene. (ved hjelp av digitale medier red.anm.).

Klikk HER for å se den digitale bursdagsfesten!

Ny versjon av jubileumsuka

– Vi virkeliggjør det som står i programmet vårt, men det gjøres på en annen måte. For å bevare følelsen av jubileum har vi kommet med en ny versjon av jubileumsuka, sier Trygve G. Nordby fornøyd. Fra 8. til 15. august vil jubileumsuka være spekket med et tettpakket, spennende program. Trygve inviterer herved alle interesserte å komme til Moss for å feire sammen med mossingene. På selve bursdagen til Moss by den 10. august, vil det bli solgt billetter til arrangementer på ti forskjellige steder, med opptil 200 mennesker hvert sted. – Billettene har lav pris, og folk kan følge med på storskjermer og nyte fellesskapet. I tillegg til at man også kan bli med på dette fra egen stue, vil vi tilby overføring til kafeer og spisesteder. De som velger å «strømme» arrangementene, får det gratis, forklarer Trygve G. Nordby.

Byjubileet gjenåpnes 15. juni

– På en måte gjenåpner vi jubileet den 15. juni. De nye korona-reglene tillater samlinger av opptil 200 mennesker fram til 1.september, og dette gir oss en viss forutsigbarhet, forklarer Trygve. – Fordi folk kan komme i mindre grupper nå, er en rekke utstillinger, tilstelninger og mindre arrangementer beholdt. Det meste av det som handler om kunst, som Terrakottakvinnene og lignende, blir levert, forsikrer Trygve. Torderød gård åpner dørene i juni og vil være åpen for besøkende hele sommeren. Moss kommune har laget en tursti ved Nesparken som åpner i juni og gir folk muligheten til å se Moss på en ny måte. Stien går fra Nesparken, langs Mosseelva til Verket og mot Oslofjorden. Som en av mange jubileumsgaver vil Mossefossen bli opplyst fra 8. august.

Litt om det som skjer utover

Festivaler, konserter og tilstelninger som forutsetter at tusenvis av mennesker samles, er utsatt til 2021. Det gjelder konserten med KORK sammen med Sunde, Sivertsen og Eggum, samt Morsalangs, Vannsportuka, Dragebåt-konkurransen, Internasjonal festival, Barnefesten og Minimorsa. Men mange andre konserter vil bli gjennomført. Det skal lages studioløsninger av arrangementer, samt strømming av filmer. En nydelig film kommer ut om Mosseelva, samt en film om senkningen av skipet Norvard i Mossesundet under 2.verdenskrig. Ole Peter Førland har laget en utendørs fotoutstilling av nye Moss i 2020 som vil være synlig i gågata i Moss sentrum fra 24.mai. Utstillingen består av 30 fotografier som er tatt fra luften med drone av den nye storkommunen. Larkolluka vil gå sin gang 12-18.juli, og den 8.august kl 05 på morgenen vil Trygve Skaug ha en eksklusiv soloppgangskonsert i Nesparken, med få billetter til salgs pga. coronabegrensningene!

Omarbeidet jubileums­program

Trygve G. Nordby som er prosjektleder for Moss2020 har selv hatt hjemmekontor siden corona-krisen satte inn. Jubileumsåret med feiringen av Moss 300 år og Rygge kirke 900 år, ble ikke helt slik han og sekretariatet hans hadde tenkt. Gjennomføringen av programmet er blitt amputert. Likevel har Trygve beholdt optimismen og energien, og fredag 15. mai fikk han og hans medarbeidere gjennomslag for det omarbeidede programmet som ble godkjent av jubileumskomiteen.

Sekretariatet legges ned fra årsskiftet. Trygve G. Nordby går da tilbake til sin tidligere jobb i Sonconsult AS. Kommunens kulturetat tar jobben videre med de arrangementene som blir utsatt til 2021. For øvrig finnes all informasjon om jubileums-programmet på nettsiden til Moss2020: moss2020.no

Inne på Bylab Moss, på vei inn til kontoret sitt, viser Trygve G. Nordby fram det flotte kartet som  pryder gulvet. Her peker  han på hvor mange av jubileumsarrangementene finner sted i Moss. 

Jubileumsgeneralen foran Elveplassen og den nye bydelen som vokser fram i Moss.

Trygve slår fast: «Ryktene om ­byjubileets død er sterkt ­overdrevet!»

Se også artikkel i Påskemagasinet (åpnes via ISSUU).

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.