Stolt ordfører i stor sal
Ordfører Tom Anders Ludvigsen kan også for de neste fire årene ta på seg ordførerkjedet og ønske velkommen til Kulturkvartalet. Det gjør han ifølge ham selv med stolthet og glede, og ikke minst med ny entusiasme for å konsolidere stillingen for blant annet Kulturkvartalets som en samlende arena i Vestby.
Det var varslet mye nedbør da VestbyNytt tvang ordføreren ut av sitt kontor på rådhuset og over gate til Kulturkvartalet. Men Ludvigsen har vært ute en regnværsdag før, har gjennomført en valgkamp med frisk sidevind i seilene og hadde få problemer med å forsere et regnskyll for å møte Vestby Nytt. Det ble en omvisning i et kulturbygg som mage kommuner kan misunne Vestby.
Vi holdt budsjettene våre og overtok bygget på avtalt tid, og med stolte og fornøyde entreprenører i ryggen. Det er jo ikke hverdagskost for alle kommuner rundt oss for tiden, knegger Ludvigsen med glimt i øyet.
Vakkert og funksjonelt
Omvisningen ordføreren ga oss ble en vandring gjennom vakkert kontorlandskap, inni en fantastisk storsal med over 500 sitteplasser, langs korridorer med øvelse-rom til kulturskolen som alle er utstyrt med piano eller flygel, og spesial-studioer til med alt av nødvendige instrumenter enten det var slagverk, perkusjon eller tangentinstrumenter.
Lyse og innbydende kontorer, et funksjonelt og lekent bibliotek, vegger og gulv bestående av lekkert treverk for å skape god akustikk og hyggelige arbeidsmiljøer.
Her var det ikke spart på noen ting. Rikelig med sittegrupper for publikum, en hjemmekoselig og moderne kafe som allerede på en mandag formiddag tiltrakk seg mange mennesker,
Lydanlegg i GT klassen, kunst for en million kroner fordelt på ulike rom og myldreområder, og et sponset Steinway flygel til 2 millioner kroner som det bærende instrumentet i storsalen.
Vi fikk flygelet i gave fra noen av våre næringslivsledere, forteller Ludvigsen. - Det er en formidabel gave, og når det gjelder utsmykningen i bygget samlet vi inn en halv million kroner utover den halve millionen kommunen bevilget til kunst i bygget.
Begynner å sette seg
- Og det tok ikke mange ukene før bygget begynte å sette seg, forteller Ludvigsen stolt. - Bare snakk med Tordis på biblioteket.
Og en smilende biblioteksjef Tordis Holm kan fortelle om et skikkelig besøksoppsving på biblioteket allerede, og at det er en ny hverdag for henne og de ansatte.
Vi har hatt Drøbakmannen Nils Gunnerud som konsulent, og han sier at bibliotek i nye bygg som dette automatisk får en økning av besøkende på mellom 50 og 100 prosent. Dette har vi også merket, forteller biblioteksjefen. - Vi har en kjernetid for de ansatte, men biblioteket er åpent for publikum fra kl. 06.00 til 23.00. Når det ikke er ansatte på jobb er biblioteket helt selvbetjent, og publikum slipper inn ved å bruke et kort og en pinkode. Dette er det mange bibliotek som har.
Vi har fått god oversikt, og egne avdelinger for, barn, ungdom og seniorer. Det er gode datamuligheter, og de som har med seg egen lap-top kan bare koble seg på. Mange skoleelever har allerede funnet seg godt til rette her med lekselesing, forteller Tordis.
Og budsjettet er sikret de kommende årene?
Håper det. Politikerne bevilger og vi legger forholdene til rette, svarer hun og smiler fornøyd.
Biblioteksjef Tordis Holm ønsker velkommen til et lite paradis av et bibliotek
En ny hverdag
-Roy Andersen er trompetlærer på kulturskolen i Vestby, og kan glede seg over helt nye fasiliteter til skolen.- Dette er et skikkelig løft og en ny hverdag for oss i kulturskolen, hevder han. Det står respekt av det kommunen har gjort og det gir respekt til oss som utdanningsinstitusjon. Med 40 års fartstid som kulturskolelærer kan jeg ikke si annet enn at dette bygget løfter arbeidsplassen vår mange hakk og elevene møter en skole som tar dem på alvor.
Animasjonslærer Mariann Arnesen forteller om en stor overgang fra gamle til nye lokaler, samtidig som det fortsatt er innholdet i skolen som er viktigst.
Men det er klart at med større plass, moderne utstyr hvor alt virker, og flotte lokaler så smitter det over på entusiasmen for å undervise. Og når hele skolen holder til på ett sted hvor kollegaene kan møtes, skapes det også et bedre arbeidsmiljø.
Det mangler ikke på utstyr i øvelse- og undervisnings-rommene for kulturskole-elevene
Et sted for alle
- Her har seniordansen allerede etablert seg, forteller Ludvigsen når vi kikker inn i dansesalen. Det er montert speil på den ene veggen slik at danserne kan se at slowfoxen sitter og lokalene er lyse med store vinder på en ene siden.Vi går forbi rom med som navn som Tambar, Gobi og Onkel Ludvik. Alle navn hentet fra Hølens store sønn, Tor Åge Bringsværd sin fantasiverden. Det er mye vi er stolte over når det gjelder dette bygget, forteller Ludvigsen.
At kulturskolelærerne har fått egne kontorer, en fantastisk storsal med teleskoptribune som kan trekkes inn, eget kunststudio for kunst elevene, tekniske rom med full oversikt over alle aktiviteter, gode plasser hvor unge skoleelever kan sitte å studere, fantastiske møterom, egen sal for alternative sammenkomster, ja i det hele tatt er det et hus jeg ønsker å være med på og bidra til skal vokse til den møteplassen flertallet av politikerne mente var viktig å skape da vi vedtok å bygge Kulturkvartalet. Dette skal bygge den identiteten og det samholdet som gjør at Vestby skal være en god kommune å bo i. For alle, avslutter Ludvigsen.