ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Det er ganske mange eldre som gjerne vil bo hjemme så lenge som mulig.

Kanskje de har bodd i det samme huset eller i den samme leiligheten i mange år og har alle de kjente og kjære tingene sine der? Det skaper som regel trygghet og er veldig bra så lenge de klarer de mest grunnleggende tingene i sin hverdag. Barn og barnebarn kommer på besøk og alt er som det skal, helt til de kjenner seg ustø og blir utrygge på grunn av det? Kanskje de blir redde for å falle eller har allerede erfart dette. Da er dette tiltaket fra hjemmetjenesten, sterk og stødig, et godt tilbud.

Siden våren 2018 har vi hatt denne gruppa her i Son Kulturkirke hver tirsdag formiddag, forteller Arne G Paulshus. Han er leder av hjemmetjenesten i Vestby Kommune.

Borte bra, men hjemme best

Vi sikter oss inn på gruppa pluss 65 år, altså den gruppa godt voksne innbyggere i Vestby Kommune som gjerne vil fortsette å bo hjemme. Borte bra, men hjemme best, heter det jo. Mange av oss tenker i hvert fall det. Det finnes også to andre tilsvarende grupper i kommunen. Sterk og stødig er et tiltak som mange av landets kommuner har startet opp med. Det er flere instruktører i hver gruppe som alle har egne kurs for å kvalifisere seg for denne undervisningen som er fokusert på hvordan vi skal beholde balansen og kanskje også bedre denne.

Klare å mestre vår hverdag

Undertegnede ble på stedet invitert til, og ble selv med ut på gulvet for å både se og å kjenne på hvordan denne treningen er. Det var en god opplevelse. Stemningen var god og det var fint å være der. Dette tilbudet er alltid en ferskvare sier Arne, og husk, det er aldri for seint å begynne. Uanset t alder kan vi alle forbedre vår balanse og vår fysikk, og slik kjenne oss mere trygge på at vi fortsatt kan klare å mestre vår hverdag. Mange eldre mennesker er kanskje redde for å falle, og det er det godt mulig å gjøre noe med. Vi ønsker å være et slikt tilbud, og vi vet at den treningen vi tilbyr er nyttig og virker forebyggende. Dessuten, legger de til alle sammen, vi kunne godt tenke oss flere menn med i gruppa vår.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.