ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
Sørby Utleie, avdeling Vestby ved Aleksander, Fredrik og Petter. Morten var ikke til stede da bildet ble tatt

Sørby Utleie, avdeling Vestby ved Aleksander, Fredrik og Petter. Morten var ikke til stede da bildet ble tatt

Mellom 1. og 12. september er de på flyttefot til Verpet, nærmere bestemt til Svartdalsveien 9. De flytter i fra Kroerveien 5 hvor de har holdt til siden mai 2016. Det blir en flytende overgang med to personer på hver avdeling forteller en entusiastisk Fredrik Torp. Jeg møter også Petter og Aleksander i spisepausen. Her går praten livlig om den hyggelige arbeidsplassen.

 

De har 4 avdelinger i henholdsvis Vestby, Halden, Grålum og hovedkontoret på Holtskogen, Tomter i Indre Østfold. De økte omsetningen i fra 2014 til 2022 i fra 35 til 240 millioner i løpet av 8 år. Sørby utleie as ble etablert i mai 2005, og er i dag 100% eid av Sørby Holding AS ved brødrene Lars og Erik Sørby. I dag er det totalt 58 ansatte med 4 ansatte i Vestby.

Sørby Utleie

Sørby Utleie

- Hva er det som er suksessfaktoren, spør jeg gutta rundt bordet?

Det kommer nesten samstemt at de aldri sier nei til kunder. Kundene ringer fra klokka 6 om morgenen til seine kvelden. De tar telefonen døgnet rundt og er hjelpsomme. Når folk får topp service, så glemmer ikke kundene den gode servicen, og kommer tilbake. De har profesjonelle kunder og privat kunder. Sistnevnte er nok litt mer krevende, i og med at de oftere må få en innføring i bruken av maskinene, men det er «inga problem».

Totalt teller utleieparken ca. 3.500 enheter med stort og smått. Hvis etterspørselen er stor etter noen maskiner, så blir de kjøpt inn. Og så kvitter de seg med maskiner som ikke er lønnsomme. Dermed får de trimmet virksomheten, slik at maskinparken blir lønnsom til enhver tid.

Bakgrunnen for at de flytter i fra Kroerveien til Svartdalsveien er at de trenger mer plass i forhold til verksted, vaskehall og resepsjon. Utearealet blir større - og så er det flatt! Bedre eksponering i forhold til E6 og bedre adkomst til virksomheten er også verdt å ta med seg. Med denne flyttingen så vil det bli slutt på gjennomgangs- trafikk av tungtransport gjennom Vestby sentrum. Det betyr en del for oss her i Vestby sentrum.

De vil også komme nærmere 3 av 4 byggevarehus i Vestby nord. Dermed kommer de nærmere mange av sine kunder. Noen store leverandører som blant annet Atlas Copco og Berema, som de samarbeider med, er også der. Det blir dermed en stadig større «gjeng» i samme område som driver innen byggevarebransjen, forteller Fredrik.

Eierne Lars og Erik Sørby er veldig flinke til å ta vare på sine ansatte. Trivselen er veldig høy og sykefraværet er fraværende! Det vil si bedriftssykepleieren hadde aldri sett så høy score gjennom sine 25 år i bedriftshelsetjenesten. Det var heller ingen som hadde noe å klage på. Alt dette mener gutta er eiernes fortjeneste, at de er flinke med sine ansatte og behandler dem på en skikkelig måte. Det kan også bli aktuelt å ansette flere i tiden som kommer.

Avslutningsvis så ble firmaet kåret til «Rental person of the year» innen bygg og anlegg. De har laget dokumenterte videoer om de forskjellige maskinene som ligger ute på www.digiquip.no. Da skanner du en qr-kode og kommer rett inn på den aktuelle videoen. Det er med andre ord innovative og flinke folk som driver firmaet. Lykke til med all flyttingen og driften videre på Verpet.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.