ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

En både høytidelig og uhøytidelig gjeng med musikanter som har som mål å glede seg selv og andre

Orkesteret spiller opp til 17. mai i år i Son, slik de har gjort siden startet for 22 år siden. Det hele begynte med 6 damer som syntes det var for få korps på 17. mai i Son. De hadde selv barn i skolekorpset. Den første øvelsen ble holdt 5. mars 2002. -Vi var 12 stykker og nesten alle er fremdeles med, forteller damene som var med å grunnla orkesteret. Nå er de 37 musikanter.

Vi møter 3 av de 6 damene på Son torg. Randi Engeseth, Signe Heimdal og Hege Bruun-Hanssen. Det er også her på torget orkesteret pleier å starte å spille på 17. mai.

17. mai

-Vi spiller en halvtime her på torget i Son. Så rusler vi opp til Wittustoppen og spiller for de som går forbi i barnetoget, og sniker oss med, så avslutter vi ved Meierigården. Da har vi fått vist oss frem, gått langt nok og prøvd å spille samtidig, det er tungt for gamle mennesker! sier Signe Heimdal. I år blir det sambaspilling i toget. Og så spilles det ofte i Glenneparken på ettermiddagen.

Musikk og humor

-For å være med i orkesteret er det to ting du må kunne, det ene er klokka og det andre er å lese eposter. Hvis du da i tillegg kan spille og har noe rytmesans så hjelper det!

Men det begynner også folk i orkesteret som aldri har spilt et instrument før i det hele tatt. Og lærer det underveis. Damene nevner Signe som begynte med et vaskebrett, og etter hvert gikk over til å spille tuba i en alder av 75 år. – Helt fantastisk!

-Vi er en gjeng som har det veldig hyggelig sammen, det er mye galskap og mye latter. Og vi er veldig forskjellige. Det vi har til felles er musikken.

Spiller i kongelige bryllup

Orkesteret spiller ikke bare på 17. mai i Son, de spiller også på julegateåpning, åpning av Kystkultursentret og ved flere anledninger, og ved kongelige bryllup så klart. – Vi har adelige titler alle sammen. To av de kaller seg Grevinna av Møllerårsen og Markgrevinna av Son, for å få innpass i disse bryllupene. Under Victoria og Daniel sitt bryllup i Stockholm var det en programleder som lurte på hva slags musikk som ble spilt, «dette sto jo ikke i programmet!» da de spilte brudemarsjen fra Hardanger. Ved alle bryllupene var det folkefest, folk danset rundt dem og gikk i polonese i Stockholm. I København hadde de kommet seg inn i paraden, og da de vill gå ut av paraden ved Nyhavn, ble de strengt beordret av politiet til å fortsette.

17. maiøvelse

Et halvt år før 17. mai rundt den 17. november spiller orkesteret i Hølen og går elveveien fra Hølen ned til Son. De går på kvelden når det både er kaldt og mørkt. -Vi må spre kulturtilbudet, og glede folkene i Hølen også. Da er det et halvt år til 17. mai og den eneste gangen vi øver til 17 mai!

Ellers er det øvelse en gang i uken ved Solhøy omsorgssenter. Øvelsene er åpne så beboere også kan høre på musikantene spille.

Ingen dirigent og ingen kontingent

Orkesteret har ikke noe styre, ingen leder eller dirigent. -Vi har oppteller, som teller opp når vi skal spille. En dag i året hyres det inn en dirigent, Det er morsomt, da er folk ekstra skjerpet. Orkesteret har heller ikke kontingent. De tar litt betalt før øvelsene de har her og der. De kaller alle spilleopptredene for øvelser og ikke konserter. Navnet Soon etter frokost ble forøvrig valgt fordi orkesteret ikke ønsker å spille på for eksempel minnemarkeringer kl 8 om morgen, men venter heller til etter frokost med spillingen.

De som er under 50 år i orkesteret er aspiranter, for tiden er det to stykker. Gjennomsnittsalderen begynner å bli litt høy. Den er 62. Orkesteret ønsker nye musikanter velkommen. Spesielt trenger de noen som vil spille alt-saksofon og flere på klarinett.

Hvorfor bli med i Soon etter frokost? -Vi er uforpliktende, det er mye latter. Det å spille et instrument er også en måte å holde hjernen vital på. Det viktigste for Soon etter frokost er å ha det moro og hyggelig sammen. Vi har ingen mål for å øve til konkurranser eller lignede. Vi spiller ene og alene for å glede oss selv og andre.

 

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.