ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Over tre påfølgende mandager arrangerer Soon CK sin årlige terrengsykkelskole. Dette er et gratis tilbud til barn og unge som ønsker å teste ut terrengsykkelsporten. Klubben gjør dette både for å rekruttere nye utøvere, men også for å spre kjennskap om idretten de er så glade i.

Fine treningsforhold. Vi rakk dessverre ikke få med oss turen ned slalåmbakken

Deltakere i mange aldersklasser

Konseptet med terrengsykkelskolen er at ungdomsutøvere er instruktører for barn og nye ungdommer over tre mandager. Alle deltagere får t-skjorte og diplom. Foreldrene får en del informasjon om hvordan klubben drives, hva ungene får ut av dette, og hvordan treningene foregår resten av året.

Vi ble så fascinert av smilet, vi så vidt klarte forevige

Rekruttering

Martin Frøland, som er styreleder i Soon CK, forteller videre at målet er primært å rekruttere 6-10 åringer, men det er også fult mulig for voksne å melde seg på, så det er åpent for alle aldre. Du må kunne sykle uten støttehjul, kunne gire og bremse. Utover dette er det ingen krav til forkunnskaper.

Martin Frøland, styreleder i Soon CK

Dyrt å sykle, eller er det en myte?

Dette er en rimelig sport for utøverne med en medlemsavgift på kr. 150,- i året. Det trenger ikke å bli dyrt. Mye klær, sko og utstyr går i arv eller selges rimelig innad i klubben. Når barna kommer i 11-12 års-alderen og ønsker å konkurrere, begynner det å koste litt, forteller Martin. De fleste selger ting brukt. Hvis du f.eks. kjøper en sykkel til 10.000,- og du behandler sykkelen pent, kan den ofte selges videre for 8-9.000,- etter et par år. Ungdommene vokser, og da må man selvsagt også kjøpe ny/brukt sykkel. Det at det skal koste mye å være aktiv er til dels en myte, konstaterer Martin.

Fylling av luft i demper gaffel

De aktive

Klubben drives av engasjerte foreldre som selv lærer seg terrengsykling underveis. Man kan godt si at hele familier engasjerer seg.
– En onsdag i midten av august var vi på Greverud for å sykle ritt. Der var det 20 deltagere fra Soon CK i alderen 6-16 år. De fleste utøverne kommer i fra Son og Vestby. Noen kommer også fra Rygge, Drøbak og Ås.
– Dette er en liten klubb som likevel har utviklet noen virkelig gode syklister over de siste årene, og heriblant flere landslagsutøvere. For å nevne en som er virkelig dagsaktuell og god, så har de Mads Tubaas Glende, som sykler fast på landslaget. Han ble bl.a. topp 20 i U23 VM den siste helgen i august!

Trenerne venter mens diplomene deles ut

Rett før avgang

Rett før avgang

Litt informasjon før start

En ung klubb med mange oppgaver

Soon CK ble stiftet i juni 2006. Klubben er med andre ord 15 år i år. I styret er det fem personer som jobber på dugnad. Det disse holder styr på er alt fra sponsorarbeid og samlinger til samarbeid med kommune, løypebygging og dugnader.
– De sørger for at det er trenere til stede – og nok trenere. Alt som har med drift å gjøre, som medlemsregistre, innbetalte kontingenter, inn og utmeldinger, rekruttering etc. Det er et stort spenn i oppgaver, som totalt sett tar en del tid.
– Og det er absolutt rom for flere i styret, oppfordrer ­Martin til.

Dette er en fin anledning for foreldre å være sammen med ungene sine. Vi skal helst ha med flest mulig lengst mulig, samtidig som de skal legge til rette for barn og ungdom som har lyst til å prestere og bli gode.

Akkurat den 

Pølse og bruskø

Mange pølser ble grillet

Her koser de seg etter runden

“Her er jeg”

Her er det morsomme løyper over alt

Fart og spenning i løypene på Grevlingen

Når det gjelder terrengløypene i skogen rundt Grevlingen er det mye nytt som er bygd. De som kjører i hovedløypa er fra 13 år og oppover. De sykler bl.a. opp og ned slalåmbakken 3 ganger på en runde. For de minste fra 6-12 år, så er det mindre krevende løyper. Det viktigste er å oppleve fartsfølelse, mestring og sykkelglede. Det skal være gøy!

Det er mye teknikk, balanse, kondisjon og styrke som kreves for de litt viderekommende. Det skader absolutt ikke å være tøff i hodet! Når 14-15 åringer kjører ned slalåmbakken, er det rett ned! De bremser først de siste 10-15 meterne når de svinger 90 grader til høyre! Hastigheten er høy nedover den ulendte bakken. Her er muligheter for adrenalinkikk for de fleste – og det er veldig stas for de små og håpefulle å se på!

Vi ble vist hvor det var lurt å ta bilder

Foreldre og oss på runden etter syklistene, og en av tilskuerne

….og så måtte vi ta en liten stopp for å hilse på en av tilskuerne

Vi rakk så vidt slutten av bursdagsangen

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.