ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Ulfa er født i Indonesia og har vokst opp der. Som tenåring var hun semi profesjonell danser, senere har hun fulgt ulike utdanninger og kurser for videregående innen yoga og ble i 2013 headhuntet til å undervise på Power Of Now Oasis, et senter for yoga og yogautdanning på Bali. Hun var fast instruktør der, pluss et par andre steder, i sju år før hun kom til Norge.

I Hvitsten har hun hatt suksess med både hyttefolk og fastboende som deltagere, pluss noen tilreisende fra andre steder.

Fra starten av var det nok en overgang for henne å undervise i Norge, men hun har tilpasset seg etterhvert. Nordmenn har en litt annen anatomi en vi har i Asia, forteller hun. Her er både kvinner og menn nesten en halv meter høyere enn oss Indonesere og ofte ganske stive i kroppen. Kanskje er det fordi nordmenn er bortskjemte med å sitte i godstoler og ligge på sofaer? Det er sikkert veldig behagelig, men det gjør nok sitt til at muskler og ledd brukes lite, og dermed blir folk mye mindre myke ettersom årene går. Se på barna, som små er de så tøyelige og bøyelige, også her i Norge, i hvert fall i noen år, men det endres raskt. Mange barn og unge i Norge kan sitte i timesvis med sine androide telefoner eller sine spill. I Indonesia sitter vi gjerne på gulvet og spiser sammen med hele familien. Vi kan sitte på huk, eller med beina i kors og snakke sammen i timesvis. Så fort vi har litt tid til det, er vi ute og leker og hopper tau eller spiller fotball med de andre barna i gata. Slike ting holder oss myke hele livet. Men for all del, barn og unge i Indonesia plukker opp mye av det som foregår ellers i verden, og etter hvert som økonomien blir litt bedre, gjør Mc Donalds, Starbucks og internett sine inntog der også.

Det første året underviste Ulfa bare på engelsk, men nå blander hun inn noen norske ord her og der.

Hun er fortsatt elev og følger norskundervisningen på Follo Kvalifiserings senter i Ski. Det er ikke så greit å få til det der med å uttale æ ø og å, sier hun, mens hun lager noen ansiktsgrimaser i forsøket. Ellers går det etterhvert ganske greit. Som vanlig er, når noen skal lære seg et helt annerledes og nytt språk, forstår hun mye mere enn hun kan snakke, så langt. Det er kanskje ikke så rart i og med at gramatikken er så forskjellig. Det er nesten umulig å oversette indonesisk til norsk og omvendt, forteller hun. Bare prøv med google. Det blir helt meningsløst.

Yoga er vanligvis en livsform mange knytter til buddisme og hinduisme.

Patanjali, som historien hevder levde ca 200 år før Kristus, har skrevet om yoga og livsstil i sin samling av tekster. Disse kan du finne i en egen bok. Den heter Yogasutra. I korthet er disse tekstene konsentrert om hvordan vi kan finne veien til indre ro og tilfredshet. Den beskriver også mange forskjellige former for yoga og er en krevende og god veiledning i valg av livsformer, ganske så forskjellige fra hva vi er vant til i vår vestlige og pengeorienterte verden. Det kan se ut som om det meste av poenget i vesten er å vise fram hvor vellykket vi er. Mener vi selv at vi ikke er det, tør vi knapt å vise oss ute, og begynner å bruke alle mulige slags medisiner i håp om å føle oss litt bedre. Det er kanskje noe å gruble litt på?

Filosofi eller ei, Ulfa er i alle fall usedvanlig dyktig til å ta vare på alle deltagerne i klassen, uansett alder eller forutsetninger.

Hun vet hvordan hun skal motivere folk. I år var det femte året hun har arrangert sommeryoga i Hvitsten. Etter stemningen å dømme er det lett å se at hun er populær, og at hun veldig gjerne er ønsket tilbake igjen neste sommer.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.