ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Det er mange som sliter økonomisk, og mange deler av samfunnet rammes hardt.

Derfor er det fint å kunne bidra lokalt, sier banksjef Martin Frøland i SpareBank 1 i Vestby. «Vi har stått sammen med lokalsamfunnene i vår region i tykt og tynt i over 180 år, og vi skal «stå han av» sammen, også denne gangen».

Mann står lent mot veggg, smiler

Lokalbanksjef i SpareBank 1 Østfold Akershus, avdeling Vestby Martin Frøland.

Vi skrev om Martin Frøland i Sparebank 1 Østfold Akershus
i Påskemagasinet 2020
– Vil realisere drømmer og muligheter
les her

Foreninger og lag i Vestby som er rammet av Koronakrisen kan i disse dager søke søke støtte hos banken.

– Vårt viktigste fokus nå blir å bidra med gode råd og ulike virkemidler for å hjelpe kundene og det lokale næringslivet. Vi skal stå sammen med lokalsamfunnet gjennom krisen, sier Martin Frøland.

Et av tiltakene banken satser på i den vanskelige tiden, er hjelp til frivilligheten i form av en koronakrisepakke. Inntil 6 millioner kroner er nå øremerket lag, foreninger og kulturlivet og vil bli fordelt i vår region, Akershus og Østfold.

– Vi oppfordrer foreninger, lag og kulturlivet som er rammet av koronakrisen til å søke, sier Frøland.

Han viser til at banken regionalt de siste dagene har vært i direkte kontakt med alle lag, foreninger og kulturarrangementer som banken har en etablert samarbeidsavtale med, og at 2 millioner allerede er fordelt og under utbetaling til disse.

– Støtten er blitt svært godt mottatt blant våre samarbeidspartnere, sier banksjefen i Vestby.

Nå åpnes det opp for at andre foreninger, klubber, organisasjoner og kulturliv innenfor vår region kan søke økonomisk støtte via hjemmesidene til SpareBank 1.

– Vi har avsatt en ekstrapott på inntil 4 millioner som vi ønsker å dele med andre som også er rammet av koronakrisen, sier Frøland, som minner om at  fristen for å søke er 1. mai.

Kommer fra bankens gavefond

Banken har en forretningsmodell der deler av det årlige overskuddet avsettes til gaver øremerket gode formål og prosjekter i lokalsamfunnene. Pengene som nå brukes til koronakrisepakken er en del av dette.

– Gavevirksomheten er en viktig del av hvordan vi som sparebank utøver vårt samfunnsengasjement, forteller banksjefen.

Overskudd som er skapt lokalt, skal «pløyes» tilbake lokalt – til lokalsamfunnene der hvor verdiene opprinnelig ble skapt sammen med kundene.

Frøland viser til at SpareBank 1 Østfold Akershus og stiftelsene til sammen gav over 50 mill. tilbake til regionen og lokalsamfunnene gjennom gavevirksomhet i 2019.

– Pengene er et viktig samfunnsbidrag som går til store og små prosjekter og allmennyttige formål som bidrar til utvikling av regionen og lokalsamfunnene, avslutter han.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.