ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Jeg er 29 år gammel og vokste opp på Pepperstad, hvor jeg bodde frem til tidlig 20-årene. Etter det bodde jeg i Barcelona, London også til slutt Oslo. Et par år senere bestemte jeg meg for å følge drømmen og flytte til USA for å studere Film, etter å ha lekt med ideen i årevis.

 

Bachelor i Journalistikk

Helt siden jeg tok min Bachelor i Journalistikk ved Kingston University i London, UK hadde jeg lyst til å bli underholdningsjournalist, med fokus på spill og film. Nå jobber jeg som “multimedia entertainment journalist”. Hva det vil si er at jeg jobber med diverse multimedia-verktøy, ved siden av å være en mer ‘klassisk’ journalist – jeg tar i bruk alt fra video, fotografi, podcast, livestreams, blogging osv. og bruke disse aktivt i min journalistikk.

Journalistikk i dag er veldig annerledes enn når jeg først startet

Jeg startet med diverse freelance jobber, inkludert en reportasje fra London under student­opptøyene for TV2 og som skribent for Gamereactor, men merket fort at mediebildet forandret seg, og som underholdningsjournalist spesielt var folk mer interessert i å se og høre på journalistikk enn å lese. Derfor valgte jeg å dedikere min tid til å spesialisere meg innenfor bruken av så mange multimedia plattformer som mulig, slik at jeg kan lett skifte mellom typer medium. Spesielt her i LA er journalistikk veldig annerledes enn i Norge, og man må ha egenskaper innenfor flere typer medium for å lykkes.

Friend Code – Switch Lite Impressions

En variert portfolio av arbeid

Gjennom karrieren min har jeg lagd en variert portfolio av arbeid som består av alt fra skrevne artikler til podcast episoder, videoer, fotografi, bloggposter, livestreams og mer. Jeg har vært både foran og bak kameraet, og har fotografert flere kjendiser her i Los ­Angeles, inkludert Maisie Williams, RuPaul, Karamo Brown, Adina Porter, Ashly Burch m.m.

En av grunnene til at jeg hadde lyst til å bosette meg i LA, er nærheten til hva jeg rapporterer om, hvorvidt det er film, spill, tv osv.

Jeg har spesialisert meg i esport

Spesifikt Overwatch League, som var basert her i LA i forrige sesong. Jeg har snakket på esport paneler og fokusert mye av arbeidet mitt på kvinner innenfor esport og spill. Deriblant snakket jeg i sommer på et panel for Inven Global Esports Conference som het ‘Women in esports’ om hvordan landskapet har forandret seg når det kommer til kjønn mellom spillere (som nå er ca. 50/50) versus hvordan dette er fremstilt innenfor media og esports organisasjoner. 

YouTube for diverse organisasjoner

Jeg har også gjennom karrieren min jobbet mye med YouTube content creation for diverse organisasjoner, inkludert innhold for Machinima, Easy Allies, Fanbyte og mer. I sommer jobbet jeg også meg spill­messen ‘Indie Cade’, hvor jeg var del av livestreamen’s produksjonsteam, og intervjuet nominerte spillutviklere for messens award show. Med Easy Allies, en YouTube og Twitch kanal som består av spilljournalister, har jeg tatt del i produksjonen av flere av deres show, deriblant som ‘technical director’, samt foran kameraet som gjest på flere av deres podcaster og videoer, hvor jeg har snakket om spill og film.

Akkurat nå jobber jeg som video produsent for Daily Mail

Jeg jobber innenfor showbiz-seksjonen, som består av å rapportere om kjendisnytt og film/tv gjennom bruken av paparazzi video, coverage av red carpets og award shows og lignende. Her bruker jeg alle egenskapene mine, fra videoredigering til journalistisk skriving.

YouTube kanaler og podcaster

Jeg kan også bli sett på diverse Easy Allies programmer som har tusenvis av seere, samt for andre suksessfulle spill-relaterte YouTube kanaler og podcaster.

 

– easy allies podcast

– fan byte video

– Godzilla podcast

– game talk live

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.