ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Når du sender inn bilder med en artikkel eller når du laster opp et bilde til nettsiden, er det viktig at DU har satt rett navn på bildet. Husk det er bedre at du gjør den jobben selv, enn at Chris på desken må gjøre det for alle journalistene. Grunnene til at vi vil at du gjør dette er flereFørst og fremst blir det mye lettere for Chris når hun setter inn bilder i din sak. Det er også i etterkant lettere å se hvor bildene hører hjemme. På nettsidene har det også stor betydning. Her lastes bildene opp i en stor mappe med mange bilder. Uten gode navn blir det håpløst å håndtere. Hvis vi vet at bildet er til Vestby Nytt nr 8 2019, skal det inneholde VN0819 og da kan det brukes til å filtrere. Videre er det slik at om man skal finne et bilde fra Tine, ja da kan vi søke/filtrere på Tine og finne de. På samme måte, når vi skal finne bildene til en sak så filtrerer vi på det. I tillegg er dette god søkeoptimalisering for nettsiden når bildene har gode og strukturerte navn.

Du skal derfor gjøre det slik:

<Utgave av magasin>-<Sak>-<Fotograf>-<ev-bildekode>.jpg
Eksempel: VN0819-Valg-resultater-Trond-Larsen-3415.jpg

Legg merke til at navnet er HELT UTEN MELLOMROM og norske tegn som æ, ø og å. Dette er fordi Google ikke liker det. Bruk bindestrek for å erstatte mellomrom.
Bildekode er om din bildeorginal heter img-3415.jpg. For at du lettere skal kunne finne igjen bildet om det blir borte, er det lurt å la bildekoden, altså bare tallet, følge bildet.

Har saken flere bilder så setter du inn et nummer ETTER bildetittelen slik: VN0819-Valg-resultater.1-Trond-Larsen-3415.jpg, VN0819-Valg-resultater.2-Trond-Larsen-3416.jpg, VN0819-Valg-resultater.3-Trond-Larsen-3414.jpg Dette nummeret er med på å rangere bildene i saken hvor hovedbildet har tallet 1.

Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar på denne saken hvis det er relevant for alle.