ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Hver eneste dag tar vi små eller store valg. Lions mener at gode valg kan læres gjennom langsiktig og systematisk øving for å skape trygge barn og unge med respekt og omtanke for hverandre. At Mitt Valg er innført i skolene i Frogn, Vestby og Ås kjenner vel noen til, men at programmet også er tilpasset barnehager er nok mindre kjent. Vi besøkte derfor Store Brevik barnehage i Son for å se hvordan de praktiserer opplegget.

Styrer Therese Olsen i Store Brevik barnehage synes Mitt Valg er et viktig supplement til kommuneprosjektet inkluderende barnehage og skolemiljø. Gjennom lek og aktiviteter får selv de minste forståelse av seg selv og andre. De opplever mestringsfølelse og glede i fellesskap med andre og forebygger samtidig tendenser til mobbing. At barna senere også får leksjoner i Mitt Valg på barneskolen gir en fin progresjon.

For å bruke Mitt Valg må man på kurs.
Nylig hadde barnehageansatte på Store Brevik i Son  og Sole Skog i Vestby Dette var det 3. kurset på 3 år de gjennomførte.  Hovedtemaet var de nye digitale hjelpemidler Mitt Valg tilbyr.

Mitt Valg logo

MITT VALG eies av Stiftelsen Det er mitt valg som er opprettet av Lions Norge. Stiftelsen er ansvarlig for utvikling og revidering av programmet, opplæring av profesjonelle instruktører, skolering av brukere og evaluering. I Norge er hele 50.000 lærere til nå vært på kurs og mer enn 750.000 barn har fått opplæring.

Programmet er basert på Lions Quest som brukes over store deler av verden i ca. 100 land og på 40 språk.

Visjon:

Gode valg for et bedre samfunn

Formål:

Gi kompetanse til å stå trygt i egne valg

Verdier:

Empati, respekt og trygghet

Nettside: determittvalg.no

Voksne og barna viser stop tegnet ved å holde frem håndflaten.

Bak fra venstre pedagogisk leder Janne Erlandsen og assistent Elisabeth Nilsen sammen med barna Gøran, Tobias, Nils, Nora, Emrik og Emilie. Øvelsen her er ledet av Janne i samtaler med barna via Teddy for å lære barna å lytte, vise omtanke og respekt. Sang, musikk og lek gjør øvelsene morsomt for barna. På bildet ser vi at de viser tegnet stopp, for å sette grenser.

PÅ KURS I MITT VALG:: 33 barnehageansatte med kursleder Janne Gundersen Lindberg i midten foran. Foto: Trond Larsen

ANSVARLIGE: Styrer Grete Holde (Sole Skog), styrer Therese Olsen (Store Brevik), Lionskontakt Tom Schrøder-Nielsen og kursholder Janne Gundersen Lindberg var alle fornøyde med gjennomføringen.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.