ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Fra v. Mads Våge, Elin Merete Ommen og Kristoffer Aas Bøye som alle berømmer Vestbyhagens vakre utsikt

Byggebransjen er inne i turbulente tider. Økte renter og dyrtid har fått mange til å tenke seg om to ganger før de kjøper ny bolig. For prosjektet Vestbyhagen derimot er det full gass og mange positive tilbakemeldinger fra markedet

Vi beveger oss noen lange spydkast unna Vestby stasjon. «Skakken» står det på veiskiltet vi parkere bilen ved, men ingen ting tyder på at noe er skakt eller ute av kurs når vi ser på bygningene som reiser seg rundt oss. Lekre og ikke alt for store boligblokker på tre og fire etasjer i massivt tre føyer seg pent inn i rekken av eneboliger. Og snart vil svarttrosten ønske nye beboere velkommen fra skogen som er nærmeste nabo til alle boenhetene. Utsikten over det flate naturlandskapet østover er vakkert, og en matt sol sloss med skydekket. En morgen på terrassen her med nytraktet kaffe og ferske rundstykker vil sannsynligvis friste mange kjøpere.

Selger bra

Vi har benket oss ned på byggeplassen sammen med Hersleths prosjektleder Kristoffer Aas Bøye, DnB’s eiendomsmegler Mats Våge og salgs- og markedssjef i Mestergruppen eiendom, Elin Merete Ommen, med en kopp kruttsterk kaffe i pappkruset.

Når vi oppsummerte salgene i salgsperioden, hvor kun interessenter var invitert, var syv leiligheter solgt. Dette er vi veldig godt fornøyd med, forteller Ommen. Det som er ekstra hyggelig er at alle fant den leiligheten de hadde lyst på. Det ble ingen kamp om den ene eller andre leiligheten. Salget er nå åpent for alle, og det er fortsatt flere fine leiligheter igjen.

Hun er samtidig veldig klar over at det er utfordringer i bransjen, og når vi spør hva som er de største, er det helt åpenbart rentenivået og økte råvarepriser på en rekke produkter. Samtidig forandrer bransjen seg fort så det er viktig å være fleksible. At byggene føres opp delvis i massivt tre, produsert i egen fabrikk med norsk gran, innrømmer de gjerne at de er stolte av. Det er derfor en ganske så kortreist vegg vi lener oss til når vi tar en befaring gjennom byggene. Og da hører vi fort forskjell på lydnivå fra betongvegger i garasjekjeller til massive trekonstruksjoner oppover i etasjene.

Norsk arbeidskraft

Hersleth Entreprenør har et godt rykte på seg når det gjelder å bruke norsk arbeidskraft og ikke minst ta inn unge lærlinger. Kommunikasjonen på arbeidsplassen er derfor god, og uansett hvem vi spør får vi kloke og gode svar.
– Det betyr ikke at vi er uten utenlands arbeidskraft, som det også er behov for, men alle utlendinger som ansettes får skikkelig norskopplæring, forteller prosjektleder Aas Bøye. – I dag har vi rundt 30 personer på byggeplassen, i tillegg til alle menneskene som er administrativt med på prosjektene. Det er et stort apparat som er i sving med å skaffe så mange mennesker som mulig et hyggelig sted å bo, og vi ønsker å bygge for alle. Enten det er førstegangsetablerende eller eldre som vil skifte fra enebolig til en fin leilighet.

Derfor er det viktig å bygge leiligheter i ulike størrelse, og med de fasilitetene som folk etterspør. I Vestbyhagen har vi store luftige terrasser, antall soverom etter behov, i et område hvor det er masse sol. Det er gangavstand til sentrum og nærhet til det meste. At folk kan gå rett ut i naturstier og komme hjem med et spann blåbær er kvaliteter mange ønsker seg.

Vi har minst to store vindusflater i leilighetene, noe som gir godt med lys. Videre vannbåren varme og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Også innerveggene er isolerte og de som kjøper en tre eller fireroms leilighet har garasjeplass i kjeller inkludert. Leilighetene er generelt preget av høy kvalitet og flere valgbare løsninger når det gjelder interiør, forteller Aas Bøye.

Fem blokker

Hersleth Entreprenør er i full produksjon med de to av de fem første boligblokkene i Vestbyhagen. Det neste huset som skal i produksjon, blir Hus A. Her har vi som nevnt nylig hatt salgsstart. Når det arbeides for fullt bygges det en etasje i uka takket være elementløsninger, og når alt er ferdig vil Vestbyhagen bestå av ikke mindre enn 180 nye leiligheter.

For å kunne vedta en byggestart er det som oftest minimum 50 % av boligene som skal selges, forteller Ommen. Antall salg i tillegg til en del andre forbehold må være løst og godkjent før vi setter spaden i jorden på hus A. Vi tror på byggestart i løpet av noen måneder og med overtakelse av Hus A allerede i 2025.

På spørsmål om det ikke bygges for mye i Vestby og om ikke dette er en utfordring for entreprenører generelt, bekrefter Aas Bøye og Ommen at den store utfordringen gjerne er å oppnå riktig salgstakt som passer til produksjon.
– Når hele prosjektet er ferdig vil det bli et grønt og vakkert boligområde, hevder prosjekter Aas Bøye. – Over 60 trær som allerede vokser i området skal replantes, i tillegg til annen nyplanting. Vi bruker store ressurser på å tenke grønt og miljøvennlig, og å skape et godt bomiljø alle vil trives i, legger han til.

Fra v. Mads Våge, Elin Merete Ommen og Kristoffer Aas Bøye er stolte over å kunne presentere Vestbyhagen

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.