ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Det var det han sa til meg, i fullt alvor. Dette var en av de mange legene jeg har snakket med i løpet av den behandlingsperioden jeg har vært igjennom. Kan du tenke deg hvordan jeg reagerte da? Går det an å si noe sånt?

 

Smilende dame posererNødvendige og nyttige samtaler

Jeg har hatt vektproblemer mange ganger i løpet av livet. Etter som jeg har strevet med ting, har vekta mi rast opp og ned. Først ble jeg veldig overrasket over alle de samtalene jeg måtte igjennom i forkant av den operasjonen jeg til slutt fikk. Selv om disse samtalene kom litt uventet, var de både nødvendige og nyttige. En slik operasjon er så mye mere enn bare det fysiske inngrepet.

Bivirkninger.

En ting er nå alle de mulige bivirkningene vi kan få etter operasjonen. Det er ikke akkurat småtterier vi risikerer. Blødninger, lekkasjer, gallestein, depresjoner, å miste håret og vedvarende kvalme, for å nevne noe. I tillegg må vi regne med å måtte ta ekstra vitamintilskudd resten av livet. En avkortning av vår fordøyelseskanal, som en slik operasjon egentlig er, kan medføre at vi ikke får i oss nok mineraler og vitaminer, og vi risikerer at mange deler av denne prosessen kommer i kraftig ubalanse eller delevis stopper opp. Da kan vi bli livstruende syke. På toppen av dette er det bare ca 20 % som klarer å holde vekta nede etter disse operasjonene. Ofte er selve slankeoperasjonen bare starten på flere etterhvert nødvendige inngrep.

 

Humørsvingninger.

Disse kan bli ganske kraftige hvis vi ikke får i oss nok vitaminer og mineraler. Å forsøke å løse et problem som kanskje er mest psykologisk, med et fysisk inngrep, blir ikke alltid like vellykket. Selv om jeg er utdannet sykepleier, hadde jeg ikke tenkt så mye over alt dette. Jovisst vet jeg at det er en del forskere som mener at mye av årsaken til overvekt kan være et hormon noen av oss har, som gjør at vi spiser mye mere enn andre før vi føler oss mette. Kanskje er det slik, kanskje ikke. Men uansett årsak, å dra rundt på så mange ekstra kilo som jeg gjorde, er en belastning både fysisk og mentalt.

Nåløyet.

Det kravet som stilles av våre omgivelser til vårt utseende er temmelig nådeløst. Vi skal ikke avvike mye fra den alment aksepterte normen før vi får lange blikk og spydige bemerkninger etter oss. Akkurat dette er noe jeg har fått merke så det holder mer enn nok for meg. Det er grusomt.

Jeg ble veldig godt tatt vare på.

Jeg ble tatt veldig godt hånd om av det sykehuset som opererte meg. Jeg har bare godord å si om dem, både når det gjelder forberedelsene og den oppfølgingen jeg har fått etter operasjonen. Men de problemene jeg har fått nå i etterkant, har allikevel blitt så store og så overraskende at jeg sliter mere enn jeg hadde forestilt meg. En av de fysiske bivirkningene jeg har er diare. Når dette skjer har jeg liten eller ingen kontroll med når jeg må på toalettet og altfor ofte går det galt. Det er en veldig stor belastning for meg og gjør at jeg nå er langtids sykemeldt. Du kan kanskje forestille deg hvordan det er for meg og omgivelsene mine på jobben. Jeg har prøvd, og vet hvordan det er, og jeg klarer det ikke. Nå har jeg fått tilbud om videre oppfølging og har takket ja til det.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.