ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Såner skolekorps 1. mai 2019. Foto: Monica Kjønsø.

Såner skolekorps, korpset vårt syd i kommunen er et driftig korps som satser på å spille på nasjonaldagen, forteller leder for korpset Monica Kjønsø.

Det har vært en annerledes tid å være korps i for Såner skolekorps. Tiden hvor korpsene øver for å gjøre seg klare til årets høydepunkt har blitt alt annet enn slik det pleier. I mars skulle Såner, så vel som Vestby skolemusikkorps ha deltatt i distriktsmesterskapet for skolekorps i Fredrikstad. Dette arrangementet ble avlyst, det samme ble Østlandsmesterskapet i drill som drilltroppen skulle deltatt på. Såner satser likevel på å gjøre seg klare og spille på 17. mai. Øvingene har foregått digitalt via zoom. -Men nå har vi endelig fått klarsignal til å starte opp med fysiske øvelser igjen, noe som gir oss mulighet for samspill, forteller Monica.
-Korpset er en viktig del av 17. mai-feiringen, sier korpslederen. Og det er nok få som ikke er enige med henne i det. Til vanlig pleier korpset å spille i Son og Hølen, ved Minnestøtten i Son og ved eldresenteret i Son på nasjonaldagen. Hvordan det blir i år er ennå uvisst.

Korps med medlemmer fra 8 til 18 år

Såner skolekorps har et stort hovedkorps som består av de mest rutinerte spillerne med mer en to års erfaring. De er 26 musikantene og de fleste har erfaring med konserter og nasjonaldagspilling fra før, noe som er en fordel spesielt i år uten vanlige øvinger. Drilltroppen til Såner består av 7 medlemmer.

Arkivbilde fra 2015 Foto: Birgitte Henriksen.

Til sammen er de 45 medlemmer fra 8 til 18 år, og noen foreldre er med av og til. Utenom hovedkorpset kalles de ferskeste musikantene for aspiranter. Etter ett år er de junior og etter to år kan de gå over i hovedkorpset. Korpsøvingene foregår på Brevik skole, mens drilltroppen øver på Son skole.
-Korpsåret pleier vi å avsluttes med en korpstur, forteller Monica. I år har planen vært å være med på korpsfestival i Kristiansand i juni. Men på grunn av coronasituasjonen har det blitt bestemt at det ikke blir noen tur i år.

17 mai 2015. Foto: Birgitte Henriksen.

Hva er bra med å spille i korps?

Monica har en datter i korpset som spiller eufonium, et instrument som ligner litt på tuba. Både mor og datter er enige i at det er mange fordeler med å være korpsmedlem. –Det er veldig lærerikt. Du lærer noter og musikk, og ikke bare popmusikk, også klassisk og andre musikksjangere. Korps er inkluderende og veldig sosialt. Barn og unge fra ulike deler i kommunen og i ulike aldere møtes. Det er veldig fint å kunne bli kjent med både eldre og yngre. Du lærer å mestre, ettersom du spiller mer og mer og blir flinkere på instrumentet ditt. Du blir kjent med nye steder og andre mennesker på turer og arrangementer. Du kan drive med korps hele livet!

Minner fra 17.mai i Son for fem år siden. Hva skjer i år?  Se under… 

17.Mai  2015 Foto: Birgitte Henriksen.

SAMMEN ALENE   

 –   En minneverdig 17. MAI 2020

Årets 17. mai feiring blir noe annerledes enn den tradisjonelle feiringen vi er vant med i Vestby.

Vi må ta hensyn til den situasjonen som landet befinner seg i og begrense aktiviteten. Derfor blir det ikke barnetog og ikke felles arrangement i Vestby, Hvitsten, Garder, Hølen eller Son slik tradisjonen pleier å være.

De arrangementene som står i årets program vil skje uten publikum. Helsemyndighetenes råd skal følges.

1. Maks 5 personer i en gruppe
2. Hold 2 meters avstand
3. Følg gjeldende anbefalinger fra helsemyndighetene
4. Husk hoste og håndhygiene

Ingen arrangement er åpne for publikum!

 • Korpsene kan samles og spille under forutsetning av at det er 2 meter avstand mellom hver musikant og inntil 30 personer.
 • Overordnet myndighet har besluttet at saluttering og minnemarkering kan gjennomføres under forutsetning av nevnte råd.
 • Vestby kommune vil filme aktiviteter som skjer og sende dette via kommunens digitale flater.
 • Enkelte av 17.mai komiteene i kommunen har også planlagt filming.

Følg med på kommunens hjemmeside, facebook og instagram fram mot 17.mai feiringen

Innbyggerne inviteres til å sende bilder og filmer i løpet av dagen. Send inn din digitale feiring til:

 1. Vestby kommune sin hjemmeside
 2. Facebook og/eller
 3. Instagram
 • @vestbykommune #vestby17m20
 • @vestbykommune #hvitsten17m20
 • @vestbykommune #garder17m20 
 • @vestbykommune #hølen17m20
 • @vestbykommune #son17m20

UTVIDET DIGITAL SENDING Klokken 18:00 

Vestby kommune vil sende en utvidet sending fra 17.mai i Vestby. 

Vestby kommune ønsker å takke 17.mai komiteene, korpsene og forsvarsforeningen for det positive engasjementet og kreativiteten i forhold til planleggingen av årets feiring av nasjonaldagen. Vi har tro på et kreativt Vestby og mange artige påfunn på 17. mai 2020.

Bli med på den digitale feiringen direktesendt her på kommunens hjemmesider:

 • klokken 08.00 Grøstadparken 
 • klokken 10.00 Minneparken i Son
 • Utvidet sending klokken 18.00  

I samarbeid med 17.mai komitéene, korpsene og forsvarsforeningen vil dagen inneholde: 

Med forbehold, da overordnet myndighet kan komme med ny veiledning.

15. mai 2020

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.