ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

«Etter en lang kuldeperiode er det på sin plass at vi byr på et Vedfyrt Vinterslipp,» starter en munter festivalsjef for Sånafest, Mikkel Rasmussen Hofplass. Fredag 9. februar inviterte festivalen til slipp for årets program og til konsert med bandet «Framandfolk» – med fyr på peisen i Hølen kafé. «Det er viktig å dele noe av programmet med lokalbefolkningen,» fortsetter Mikkel, «slik at vi sammen kan begynne å glede oss til årets festival. Det skaper et felleskap og et
engasjement i oss alle.»

Sånafest er en årlig internasjonal kunstfestival som viser performance, installasjoner, dans, scenekunst og konserter i landsbyene Hølen og Son og omgivelsene rundt. Festivalen har navnet sitt etter elven Såna som binder disse to småstedene sammen. Senter for festivalen er i Hølen. På Sånafest får du oppleve kunst i hager, stuer, garasjer, i skogen, på/ved elven, i en låve, på en vandring, i en kano – plutselig og uventet eller annonsert. Sånafest er interessert i hvordan kunstprosjekter kan forme og utfordre et sted, og hvordan stedet og de som bor her kan påvirke et kunstverk.

Årets slipp inkluderer blant annet undervannsperformance med det danske kompaniet
«Between music». Musikerne er under vann i store karr som kan minne om akvarier. De
holder også kurs for både seniorer og ungdom i å lage musikk under vann.

På Grorud gård like utenfor Hølen inviterer «Symphonic flocks» til vandring i det vakre
kulturlandskapet. Publikum blir en slags «saueflokk» med høyttalere hengende rundt halsen, guidet og gjetet av to kunstnere fra Catalonia.

Sånafest sin kreative og lekne programmering er til både latter og forundring for de
fremmøtte. Hølen Kafé er fullsatt. Noen er der bare for å høre på det annonserte bandet, men blir fort fascinert av programpostene. Resten av årets program blir gradvis sluppet gjennom våren på festivalens hjemmeside og i sosiale medier.

En invitasjon inn i et felleskap

I en pause spratt en entusiastisk frivilligkoordinator opp på scenen for å invitere de
fremmøtte til årets frivilligmøte 21. mars. «Sånafest er i stor grad driftet av frivilligheten.
Min jobb er å finne rett menneske til rett aktivitet for å skape magiske møter, tilhørighet,
engasjement og glede. Bruk anledningen til å ta med noen som kanskje ikke er en del av dette felleskapet allerede – vi har plass til flere. En nabo, en forelder fra klassen til ungen eller kanskje noen andre du ønsker å invitere inn?»

Bandet «Framandfolk» fra Ytre Enebakk leverte en humoristisk og varm konsert med
hverdagslige temaer som «Fiskebilmannen», «Kaffe på Kanna» eller «Spett» – til stor latter og begeistring fra publikum. I tillegg ble det kåret kveldens beste vits og Sånafests beste bilhengere.

«En gøyal, fin og varm kveld,» sier en engasjert daglig leder, Thea Færden Bringsværd. «Et verdig oppvarmingsarrangement for å igangsette årets festival. Nå gleder vi oss veldig!»

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.